Homepagina » Binnenland » Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder
teslarijder

Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder

Netbeheerders laten weten dat de energierekening gaat stijgen. Dat komt omdat ze miljarden moeten investeren om aan de stijgende vraag naar elektriciteit te voldoen.

Volgens de netbeheerders is het elektriciteitsnet nu veel te zwak voor al die elektrische auto’s en warmtepompen die erbij zullen komen.

Zo verbruikt één Tesla Model 3 al evenveel elektriciteit als 10 huishoudens en slurpt één warmtepomp evenveel stroom als een aantal wasdrogers.

Minimaal enkele tientjes

De drie grootste netbeheerders – Enexis, Liander en Stedin – zijn de komende 10 jaar zo’n 25 tot 30 miljard euro kwijt aan investeringen.

Die kosten komen uiteindelijk op het bordje van de consument.

“Reken minimaal op enkele tientjes per jaar,” aldus Stedin-topman Marc van der Linden.

Enorme asocialen

Oud-minister Ronald Plasterk (PvdA) reageert: “Alle huishoudens gaan tientallen euro’s meer voor energie betalen doordat één Teslarijder meer energie slurpt dan 10 huishoudens.”

“Dat zijn dus enorme asocialen,” constateert hij. “Voor elke Tesla zitten honderden bejaarden met fleecedekens kou te lijden.”


[AD]Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Als die Tesla rijders zelf een beetje na kunnen denken dan gooien ze die energie slurper eruit. Ze worden zelf ook al belazerd door de laadpaal aanbieders die de laadprijzen minimaal 5 keer verhogen. Die Tesla rijders hebben zelf ook een gezin dus gaan ze als gezin ook gewoon tientallen euro’s meer betalen voor hun energie in huis. Daar blijven ze niet van gespaard. In feite worden zij dan nog meer belazerd dan de rest. Ze betalen EN 5 keer zoveel voor één keer laden EN tientallen euro’s meer voor hun energie in huis. En als de rest van de gewone mensen ook na kan denken dan ga je niet je huis verbouwen voor mega bedragen waar je, omwille van de fake klimaatverandering door mensen, zelf je eigen problemen veroorzaakt. Er is al zoveel informatie geweest dat het intussen toch duidelijk is dat je knettergek moet zijn om aan die hysterie mee te doen. Zonnepanelen die in brand vliegen, warmtepompen die veel te weinig warmte leveren enz. Je zet jezelf letterlijk in de kou als je mee doet aan de hysterische leugens die uiteindelijk alleen maar om geld draaien en vooral voor de top graaiers.

  22 likes
  • @Rob: geen enkel probleem hoor, in belgistan zijn de meeste Tesla’s bedrijfswagens van dikbetaalde managers die alles van de belastingen aftrekken. Ze zullen geen boterham minder moeten eten, het werkende gepeupel zoals wij betaald hun rekening…

   1 likes
 2. Nicola Tesla draait zich om in zijn graf! Maar deze genie werd in het verdomd hoekje geplaatst en men stak zijn labo in brand!

  12 likes
 3. “Voor elke Tesla zitten honderden bejaarden met fleecedekens kou te lijden.”

  Volgens mij worden die bejaardenhuizen nog gewoon op gas gestookt hoor. Gas genoeg.

  “Dat zijn dus enorme asocialen,”

  Nee, de asocialen zitten in de regering. En ook jouw partij kan er wat van, zie Timmermans.

  Doe daar dan wat aan!!

  10 likes
  • Sorry Andre maar.. of ik begrijp je verkeerd.. of je komt van een andere planeet , is de stelling; die bejaardentehuizen worden toch op gas gestookt , van jou.. of reageer je ergens op. De meeste oude mensen zitten n.l. gewoon in hun huis want al die bejaarden tehuizen zijn gesloopt , bestaan niet meer er zijn nog enkele verzorgingstehuizen waarvan de wachttijd zo lang is, dat de meesten die erop wachten onder erbarmelijke omstandigheden hun laatste jaren slijten. p.s. Dat is wel de generatie die keihard gewerkt heeft waarvan jij nu profiteert en zo worden ze bedankt oftewel bij het grof vuil gezet.

   5 likes
 4. Alles wat ze bedenken is catastrofaal, is dat dom toeval of worden we doelbewust in de val gelokt ? Mijns inziens gebeurt er nooit iets zo maar. Overal zit een plan achter, doorgaans een smerig plan, laat dat maar eens tot je doordringen. Den Haag luistert precies naar de macht achter de macht en die zijn nooit ondoordacht bezig. Dus allemaal niet meer stemmen of allemaal op Baudet stemmen, dan blaast die partij zichzelf noodgedwongen op. Uiteindelijk moeten we van al het gespuis wat trouw zweert of heeft gezworen aan het koningshuis. Of het nog gaat lukken is de vraag, ze hebben lugubere plannen met ons kikkerlandje, die zullen ze niet zonder slag of stoot opgeven. Nederland moet veranderen in een grootstedelijk industriegebied, een doorvoer haven voor handel voor heel Europa. Boeren lopen in de weg en natuurgebieden zullen in de toekomst ook moeten wijken. Ons land zal onherstelbaar verminkt gaan worden voor het grote doel : de nazistische eenheidsworst die Europa dient te worden.

  10 likes
  • Ik zal je even bijlichten; Stel je spreekt 2 talen( X en Y) want je woont in een tweetalig land. Ineens wordt het verboden om taal X te spreken , taal Y wordt niet opgeheven dus als je met iemand van taal y moet communiceren heb je een probleem. Dan komt er een bedrijf waarvan je verplicht wordt de diensten t.b.v. taal X af te nemen.Hetzelfde gebeurd op energiegebied je wordt gedwongen alles electrisch af te nemen want dat is de universele uiterst chantabele , makkelijk je af te sluiten taal, dus geen benzine meer, geen gas alles electra , dat die energiebedrijven daar nog wel gebruik van maken dat is een andere kwestie.. Jij moet onvrij zijn , Jij moet makkelijk manipuleerbaar zijn met voedsel, alle proteïnen essentieel voor leven, wordt je straks gedwongen af te nemen van een niet dierlijke bron.. vandaar weg met boeren en vissers. Een soort Soylent Green sluit ik ook niet uit, zoek maar op wat het betekent . De bedoeling van dit hele scenario is, zoveel mogelijk rechten en vrijheden in te perken en je zwak en chantabel te maken, de middelen hiertoe zijn voedsel, energie , wonen, je verplaatsen en geld ( digitaal en net genoeg om 1 maand van te leven waarbij zij ook nog dicteren hoe je het mag uitgeven ) Nog even voor de goede orde heb het niet over een boek of film lees ook Agenda 2021 en 2030.

   3 likes
   • @Athanasia, ik vrees dat je volledig gelijk hebt. Het scenario past 1 op 1 op de plannen zoals die ons opgedrongen worden. We dienen zeer snel wakker te worden en ons met hand en tand te verzetten tegen deze satanische plannen.

    0 likes
 5. Het houd niet op totdat we in aktie komen !!

  Dus niet over 10 jaar als we compleet leeg gezogen zijn en niets meer hebben om voor te vechten !!

  7 likes
 6. Dus zie je een Tesla.., fluim er even een flinke rochel op.
  Dan zullen we zien we zien hoe lang het nog leuk blijft een Tesla te rijden.

  5 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...

elektrische auto

Elektrische auto veroorzaakt 1400 extra zwaargewonden. Dit is de reden

De elektrische auto zorgt voor meer zwaar ...