Buitenland

Westerse journalist doet opmerkelijke ontdekking op de Krim (en staat nu op ‘dodenlijst’)

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Volgens Kiev, haar westerse bondgenoten en de Verenigde Naties behoort de Krim niet toe aan Rusland. De Oekraïense president Zelenski heeft gezegd dat hij de Krim ‘gaat terugpakken’.

Daar zitten de lokale bewoners niet op te wachten, ontdekte een journalist van NBC News. De meeste mensen die op de Krim wonen, zijn pro-Russisch. Nu heeft Oekraïne hem op een ‘dodenlijst’ gezet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Praskovja Baranova (73) spreekt Russisch, voelt zich Russisch en woont op de Krim. “Dit is onze grond,” zei ze. “Wij zullen ons uniform aantrekken en naar de grens gaan om onszelf te verdedigen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Slaaf

Andere mensen waar NBC News mee sprak, deden soortgelijke uitspraken. Volgens de 36-jarige Ruslan Nalgiev gaat Zelenski de Krim niet veroveren. “Als er ook hier oorlog komt, zullen we Sevastopol verdedigen. Want als we ons moederland niet verdedigen, worden we slaven. Niemand wil een slaaf worden.”

NBC News reisde per trein van Moskou naar de Krim, via de Krimbrug, die afgelopen herfst werd opgeblazen, maar inmiddels volledig gerepareerd is.

‘Dodenlijst’

Vaak wordt beweerd dat de Russische autoriteiten de lokale bevolking intimideren. Dat gebeurt volgens Diana Galastjan (26) niet. Ze ontkende dat de Russische overheid mensen bang maakt.

Olga, die haar achternaam niet wilde geven, brak in tranen uit toen ze over de oorlog sprak. “Alle moeders huilen. Zowel Russische als Oekraïense moeders huilen,” zei ze. “Waarom is de oorlog begonnen? Kunnen we niet in vrede met elkaar leven?”

De journalist, Keir Simmons, werd na zijn verslag op de ‘dodenlijst’ Myrotvorets gezet. Verschillende journalisten op de lijst hebben bedreigingen ontvangen. De Oekraïense journalist Oles Boezina stierf enkele dagen nadat zijn naam op de lijst was verschenen. Hij werd doodgeschoten in Kiev.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koddebeier
Koddebeier
1 jaar geleden

Als je Oeky fascisten tegen de haren in strijkt ben je je leven niet zeker.
Waarom steunt Nederland deze fascisten ???? Hebben wij een “FOUTE’ regering ?????

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
1 jaar geleden

Tegenstroom elimineren. Tot de laatste tegenstromen.

Bep
Bep
1 jaar geleden

Nou hr. Rutte onze oorlog! Waar bent u nu om deze mensen te beschermen en vrede te brengen. Mw. Kaag waar bent u om tijdens ons christelijke vasten veel succes te wensen? Deze wens is ook voor mensen in de oorlogs gebieden!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

de journalistieke code van de toekomst (als het aan de NPO ligt)

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x