Buitenland

Westerse journalist doet opmerkelijke ontdekking op de Krim (en staat nu op ‘dodenlijst’)

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Volgens Kiev, haar westerse bondgenoten en de Verenigde Naties behoort de Krim niet toe aan Rusland. De Oekraïense president Zelenski heeft gezegd dat hij de Krim ‘gaat terugpakken’.

Daar zitten de lokale bewoners niet op te wachten, ontdekte een journalist van NBC News. De meeste mensen die op de Krim wonen, zijn pro-Russisch. Nu heeft Oekraïne hem op een ‘dodenlijst’ gezet.

Praskovja Baranova (73) spreekt Russisch, voelt zich Russisch en woont op de Krim. “Dit is onze grond,” zei ze. “Wij zullen ons uniform aantrekken en naar de grens gaan om onszelf te verdedigen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Slaaf

Andere mensen waar NBC News mee sprak, deden soortgelijke uitspraken. Volgens de 36-jarige Ruslan Nalgiev gaat Zelenski de Krim niet veroveren. “Als er ook hier oorlog komt, zullen we Sevastopol verdedigen. Want als we ons moederland niet verdedigen, worden we slaven. Niemand wil een slaaf worden.”

NBC News reisde per trein van Moskou naar de Krim, via de Krimbrug, die afgelopen herfst werd opgeblazen, maar inmiddels volledig gerepareerd is.

‘Dodenlijst’

Vaak wordt beweerd dat de Russische autoriteiten de lokale bevolking intimideren. Dat gebeurt volgens Diana Galastjan (26) niet. Ze ontkende dat de Russische overheid mensen bang maakt.

Olga, die haar achternaam niet wilde geven, brak in tranen uit toen ze over de oorlog sprak. “Alle moeders huilen. Zowel Russische als Oekraïense moeders huilen,” zei ze. “Waarom is de oorlog begonnen? Kunnen we niet in vrede met elkaar leven?”

De journalist, Keir Simmons, werd na zijn verslag op de ‘dodenlijst’ Myrotvorets gezet. Verschillende journalisten op de lijst hebben bedreigingen ontvangen. De Oekraïense journalist Oles Boezina stierf enkele dagen nadat zijn naam op de lijst was verschenen. Hij werd doodgeschoten in Kiev.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koddebeier
Koddebeier
24 dagen geleden

Als je Oeky fascisten tegen de haren in strijkt ben je je leven niet zeker.
Waarom steunt Nederland deze fascisten ???? Hebben wij een “FOUTE’ regering ?????

Onheilsprofeet!
Onheilsprofeet!
24 dagen geleden

Tegenstroom elimineren. Tot de laatste tegenstromen.

Bep
Bep
24 dagen geleden

Nou hr. Rutte onze oorlog! Waar bent u nu om deze mensen te beschermen en vrede te brengen. Mw. Kaag waar bent u om tijdens ons christelijke vasten veel succes te wensen? Deze wens is ook voor mensen in de oorlogs gebieden!

Greet Resist
Greet Resist
24 dagen geleden

de journalistieke code van de toekomst (als het aan de NPO ligt)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

63
0
We lezen graag je reactie!x