Homepagina » Buitenland » Gaat de EU ergens tussen 2022 en 2027 ten onder? De eerste tekenen zijn zichtbaar
Gaat de EU ergens tussen 2022 en 2027 ten onder? De eerste tekenen zijn zichtbaar

Gaat de EU ergens tussen 2022 en 2027 ten onder? De eerste tekenen zijn zichtbaar

Niet alleen de eenheidseuro, maar ook de interne markt en vooral de douane-unie worden door de EU ingezet waar ze nooit voor bedoeld zijn: het straffen en vernederen van staten die niet mee willen marcheren op het pad van stapsgewijze federalisering en van hogerhand afgedwongen massamigratie. Een gekmakende gedachte, schrijft blogger Jan Gajentaan.

We weten – en de wanhopig spartelende Engelsen beginnen zich het ook te realiseren – dat een EU-exit geen peulenschil is, stelt hij.

“Ik denk dat er geen easy way out meer is,” zegt Gajentaan. “Een Brexit of Nexit die gevolgd wordt door een strafexpeditie van de EU die al haar machtsmiddelen inzet, zal leiden tot recessie.”

Tegengeluid

“Ik zie ook niet direct voor me hoe een ander West-Europees land dan het Verenigd Koninkrijk er op korte termijn uitstapt,” vervolgt hij.

De eurosceptische kiezer kan in mei 2019 stemmen op een EU-kritische partij om het tegengeluid sterker te maken, klinkt het.

Ten onder

De sceptische Britse politiek filosoof John Gray zei in 2012 in Buitenhof dat de EU simpelweg te groot is geworden om adequaat bestuurd te kunnen worden en dat de EU als utopisch-technocratisch project binnen 10 tot 15 jaar zal struikelen over de eigen voeten.

Inmiddels is het Brexit-referendum geweest en is in Italië een eurosceptische regering geïnstalleerd.

Eerste teken

Als Gray gelijk krijgt, zal ergens tussen 2022 en 2027 de EU ten onder gaan. “Wellicht zijn de protesten van de gele hesjes een eerste teken,” aldus Gajentaan.

[OpinieZ]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Eindelijk is goed nieuws, alhoewel a.s. vrijdag beter zou zijn om echt lekker het weekend in te gaan.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Volgens mij heeft Gajentaan ongelijk. Vanaf het begin was voor het UK het streven uit de EU. Elke overeenkomst met de EU kon alleen maar in het voordeel zijn van het UK en zoniet dan een harde Brexit.
Over een half jaar dan zijn ze er uit en hebben de hun handen vrij om met elk land te onderhandelen. Niet met Nederland want dat mag niet meer te onderhandelen, dat mag alleen de EU. Zo hebben de Britten het gewild en zo zal het gebeuren en kan het Hogerhuis tegenspartelen zoals het wil.
Ik denk dat dan ook in Ierland een referendum komt en dat ook zij uit de EU treden zodat ook zij weer vrij zijn om met het UK en de rest van wereld te onderhandelen. Daar zit een van de hoofdproblemen van de EU

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Ik had gehoopt op iets eerder. Eigenlijk is de EU al compleet failliet. Frankrijk een compleet drama. Macron doet z.g. toezeggingen die hij niet waar kan maken of……. moet Duitsland en Nederland voor de zoveelste keer de miljarden voor France ophoesten. Ik denk het het wel. Italië volstrekt kansloos vergeleken met productiviteit van landen als Nederland, Duitsland, Oostenrijk. Maar ze hebben wel een akkoord gesloten met de EU op basis van chantage. Nederland althans het naïeve en domme volk in Nederland werkt wel door tot een jaar of 71 a 72.
In Zuid Europa en zelfs Frankrijk stopt de bevolking met 55 jaar en hier en in Duitsland de dombo’s maar doorwerken. En Mark maar lacheeuu, lekker lacheeuu. Pas op mijn vaasje lacheeuu.
EU is failliet en Nederland het land van de ingenieurs en het land waar een vliegtuigindustrie was, Fokker. Het land met gigantische scheepswerven, Verolme. Het land met autofabrikanten. Het land van electronics. Het land van civiele techniek. Alles willens en wetens bewust kapot gemaakt door de EU, lees Frankrijk en Duitsland. Stap zo snel eruit en laat de dictatuur van het neoliberalisme niet winnen. Wees verstandig met uw stem in maart.

Rikk
Rikk
Reactie op  Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Inderdaad wees verstandig met stemmen STEM NIET de komende jaren.
Opkomst < 50% = weg "democratisch instituut".
Het wordt tijd dat project Chiren van start gaat.

Delilah
Delilah
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Jij heet vast Rutte en bent hier undercover, mensen luister niet naar hem, ga stemmen want je stem is anders verloren!
We hebben gezien wat niet stemmen opleverde Rutte en consorten!

Rikk
Rikk
Reactie op  Delilah
2 jaren geleden

En anders levert het Buma, Klaver, Marijnissen of één van die anderen en consorten op. En die doen allemaal netjes mee in de huidige ordening, beetje aan de knopjes draaien en veel kletsen zonder ECHT iets te doen.

Als meer dan 50% NIET MEER STEMT dan is er kans op ECHTE verandering.

Wilders
Wilders
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Ja, de verandering dat de huidige regering blijft zitten. Een of ander blaadje papier met nutteloze tekst toevoegt aan de grondwet, en daarna een republiek start met Mr. Rutte als permanente president.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Hoogmoed waanzin ze wisten het allemaal zo goed, hoe groter hoe beter…….
En aangestuurd door een infantiele lapswanz die zn handen niet thuis kan houden en waar z’n volgelingen het maar tolereren omdat ze nooit meer zo’n goed betaalde baan krijgen, hypocrieten allemaal ….. Ze bakken er werkelijk niks van…… Op houden maar met dat spelletje geld verschuiven , Weg ermee en gewoon vrije handel voor mijn part met Noord Korea, krijgen ze eindelijk eens goed te eten daar…..Ego trippers en zelf verrijkers,,,, eigen zakken eerst…..
Nou deze ondergang gaat ook de geschiedenis in………Wat een blamage allemaal , ik denk niet dat er iemand is die deze zoutzakken nog serieus neemt, behalve dat ze zichzelf serieus nemen, blablablabla , zit vast een leuke kerst bonus voor ze in…….En Europa verpaupert verder……

H.J.
H.J.
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Goed zo Louise.

Heel die EU troep.

Op Rutte.

Ruttup.

Rikk
Rikk
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Inderdaad, die infantiele gasten met hun gebroken vaasjes allemaal…
“stemmen op een EU-kritische partij” GA NIET MEER STEMMEN de komende jaren !

ALs minder dan 50% komt opdagen om te stemmen, is het betreffende instituut “democratisch” weggestemd. Dan doen ze niet meer terzake, dus opzouten en wegwezen dan.

redice
redice
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Inderdaad, die kerstbonus krijgen alle europarlementariërs, 550 euro/ maand opslag plus nog een riante kerstbonus van enkele 10.000 den erbovenop… Ga maar lekker werken elke dag…

salvar
salvar
2 jaren geleden

en maar volhouden dat we het beter krijgen in 2019??????????????
als rutte weer wordt gekozen dan gaan we nooit uit de EUUUUUUUUUUUUUUU.
referendum weg met voor gedachte rade.
wat hadden wij het toch goed in de eeg.
maar niet getreurd 2022 halen niet.

Ron
Ron
2 jaren geleden

En wie gaat het gelach betalen? Het gewone volk van de EU landen en niet het land GB want zij zijn eruit gestapt.

Freba
Freba
2 jaren geleden

Volgens de econoom Armstrong had het in 2017 al moeten gebeuren. Alleen de Intriganten hebben ff de Jodenknecht Macron -who the fu*** was/is Macron, uit de hoge hoed getoverd. Achter-af gezien had ik liever een Derde Rijk gehad. Immers in het Derde Rijk was geen plaats voor zakkenvullers en van privatisering van Nutsbedrijven moest men al helemaal niets hebben. Lees het verboden boek van AH.
Plato: “De meest gehate man is Hij die de Waarheid spreekt”. Drie maal raden wie de meest gehate man van de 20e eeuw was?

x

Check Also

van ark

Minister Van Ark ‘liegt het hele volk voor en moet onmiddellijk opstappen’

Door de toenemende drukte in ziekenhuizen zijn ...

farage

Farage: Over 10 jaar is er geen Europese Unie meer

Brexit-voorloper Nigel Farage voorspelt dat de Europese ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x