Buitenland

Gaat de EU ergens tussen 2022 en 2027 ten onder? De eerste tekenen zijn zichtbaar

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet alleen de eenheidseuro, maar ook de interne markt en vooral de douane-unie worden door de EU ingezet waar ze nooit voor bedoeld zijn: het straffen en vernederen van staten die niet mee willen marcheren op het pad van stapsgewijze federalisering en van hogerhand afgedwongen massamigratie. Een gekmakende gedachte, schrijft blogger Jan Gajentaan.

We weten – en de wanhopig spartelende Engelsen beginnen zich het ook te realiseren – dat een EU-exit geen peulenschil is, stelt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik denk dat er geen easy way out meer is,” zegt Gajentaan. “Een Brexit of Nexit die gevolgd wordt door een strafexpeditie van de EU die al haar machtsmiddelen inzet, zal leiden tot recessie.”

Tegengeluid

“Ik zie ook niet direct voor me hoe een ander West-Europees land dan het Verenigd Koninkrijk er op korte termijn uitstapt,” vervolgt hij.

De eurosceptische kiezer kan in mei 2019 stemmen op een EU-kritische partij om het tegengeluid sterker te maken, klinkt het.

Ten onder

De sceptische Britse politiek filosoof John Gray zei in 2012 in Buitenhof dat de EU simpelweg te groot is geworden om adequaat bestuurd te kunnen worden en dat de EU als utopisch-technocratisch project binnen 10 tot 15 jaar zal struikelen over de eigen voeten.

Inmiddels is het Brexit-referendum geweest en is in Italië een eurosceptische regering geïnstalleerd.

Eerste teken

Als Gray gelijk krijgt, zal ergens tussen 2022 en 2027 de EU ten onder gaan. “Wellicht zijn de protesten van de gele hesjes een eerste teken,” aldus Gajentaan.

[OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Eindelijk is goed nieuws, alhoewel a.s. vrijdag beter zou zijn om echt lekker het weekend in te gaan.

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

Volgens mij heeft Gajentaan ongelijk. Vanaf het begin was voor het UK het streven uit de EU. Elke overeenkomst met de EU kon alleen maar in het voordeel zijn van het UK en zoniet dan een harde Brexit.
Over een half jaar dan zijn ze er uit en hebben de hun handen vrij om met elk land te onderhandelen. Niet met Nederland want dat mag niet meer te onderhandelen, dat mag alleen de EU. Zo hebben de Britten het gewild en zo zal het gebeuren en kan het Hogerhuis tegenspartelen zoals het wil.
Ik denk dat dan ook in Ierland een referendum komt en dat ook zij uit de EU treden zodat ook zij weer vrij zijn om met het UK en de rest van wereld te onderhandelen. Daar zit een van de hoofdproblemen van de EU

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Ik had gehoopt op iets eerder. Eigenlijk is de EU al compleet failliet. Frankrijk een compleet drama. Macron doet z.g. toezeggingen die hij niet waar kan maken of……. moet Duitsland en Nederland voor de zoveelste keer de miljarden voor France ophoesten. Ik denk het het wel. Italië volstrekt kansloos vergeleken met productiviteit van landen als Nederland, Duitsland, Oostenrijk. Maar ze hebben wel een akkoord gesloten met de EU op basis van chantage. Nederland althans het naïeve en domme volk in Nederland werkt wel door tot een jaar of 71 a 72.
In Zuid Europa en zelfs Frankrijk stopt de bevolking met 55 jaar en hier en in Duitsland de dombo’s maar doorwerken. En Mark maar lacheeuu, lekker lacheeuu. Pas op mijn vaasje lacheeuu.
EU is failliet en Nederland het land van de ingenieurs en het land waar een vliegtuigindustrie was, Fokker. Het land met gigantische scheepswerven, Verolme. Het land met autofabrikanten. Het land van electronics. Het land van civiele techniek. Alles willens en wetens bewust kapot gemaakt door de EU, lees Frankrijk en Duitsland. Stap zo snel eruit en laat de dictatuur van het neoliberalisme niet winnen. Wees verstandig met uw stem in maart.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Hoogmoed waanzin ze wisten het allemaal zo goed, hoe groter hoe beter…….
En aangestuurd door een infantiele lapswanz die zn handen niet thuis kan houden en waar z’n volgelingen het maar tolereren omdat ze nooit meer zo’n goed betaalde baan krijgen, hypocrieten allemaal ….. Ze bakken er werkelijk niks van…… Op houden maar met dat spelletje geld verschuiven , Weg ermee en gewoon vrije handel voor mijn part met Noord Korea, krijgen ze eindelijk eens goed te eten daar…..Ego trippers en zelf verrijkers,,,, eigen zakken eerst…..
Nou deze ondergang gaat ook de geschiedenis in………Wat een blamage allemaal , ik denk niet dat er iemand is die deze zoutzakken nog serieus neemt, behalve dat ze zichzelf serieus nemen, blablablabla , zit vast een leuke kerst bonus voor ze in…….En Europa verpaupert verder……

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x