
Waarom zijn zoveel mensen die antidepressiva slikken toch nog altijd depressief? De medicijnen pakken de symptomen aan, maar doen weinig aan de oorzaak van de aandoening.
Stel dat iemand depressief wordt als gevolg van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.
Als het tekort wordt aangevuld verdwijnt de depressie. Je kunt je dan afvragen of de persoon depressief is geweest of simpelweg een tekort had.
Achterliggende oorzaak
Depressie was in dat geval eerder een symptoom van het tekort in plaats van een aandoening.
De achterliggende oorzaak zal dus moeten worden aangepakt: gezond eten om het tekort aan te vullen.
Als een tekort aan voedingsstoffen ervoor zorgt dat iemand depressief wordt, kan de persoon bovendien verwikkeld raken in toxische relaties of drugs gaan gebruiken.
Buik
Depressie is complex en heeft vaak meerdere oorzaken, die afzonderlijk moeten worden aangepakt.
Veel mensen beseffen daarnaast niet dat er een sterke verbinding is tussen de buik en het brein.
Voedingssupplementen
Een ontstekingsreactie die in je buik begint en die te maken heeft met een tekort aan voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, probiotica of magnesium, leidt tot ontstekingen in het brein die depressie veroorzaken.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat voedingssupplementen zoals omega 3-vetzuren, magnesium, zink en vitamine D3 en B kunnen helpen tegen depressie.
Depressie bederft je eetlust en andersom: Gebrek aan eetlust maakt je depressief.
Cirkel is rond, en het is zeer moeilijk die te doorbreken zolang de bron van de depressie aanwezig blijft. Verandering is alleen mogelijk als de oorzaak aangepakt wordt.