Homepagina » Buitenland » Niet te geloven: dit goede doel tegen kinderleukemie verbraste bijna 10 miljoen aan donateursgeld
Niet te geloven: dit goede doel tegen kinderleukemie verbraste bijna 10 miljoen aan donateursgeld

Niet te geloven: dit goede doel tegen kinderleukemie verbraste bijna 10 miljoen aan donateursgeld

De Amerikaanse National Children’s Leukemia Foundation (NCLF) beloofde haar donateurs in de afgelopen jaren kankeronderzoek te financieren en beenmergdonoren te vinden.

Tussen 2009 en 2013 werd een indrukwekkend bedrag van 9,7 miljoen dollar opgehaald voor het goede doel. Nu is echter gebleken dat de organisatie vanuit een kelder in New York wordt gerund door oprichter Zvi Shor (64).

Riant salaris

De Amerikaanse stichting kinderleukemie kwam geen van haar beloftes na, misleidde donateurs en verbraste het grootste deel van het geld. Minder dan 58.000 dollar (minder dan 1 procent) van de 9,7 miljoen ging naar hulp voor leukemiepatiënten. Meer dan 80 procent van het geld is opgegaan aan telemarketing en fondsenwerving.

Van het resterende bedrag ging vijf procent naar een brievenbusfirma in Israël die op naam staat van de zus van Shor. Tussen 2009 en 2013 gaf hij zichzelf een salaris van 600.000 dollar en nog eens 600.000 dollar als uitgestelde vergoeding.

Nog meer leugens

In tegenstelling tot wat de stichting beweerde, beschikte de NCLF niet over een onderzoekscentrum of een database met gegevens over beenmerg. De registratie van de organisatie werd in januari 2014 al geschrapt, maar de NCLF is nooit officieel opgeheven. Openbaar aanklager Eric Schneiderman (foto) wil daar nu verandering in brengen. Shor zei in een reactie dat de beschuldigingen ongefundeerd zijn.

De telefoonnummers van de organisatie zijn niet langer bereikbaar en ook is de website van de stichting offline. Vind je dat er meer aandacht moet komen voor fraude door goede doelen? Verspreid dit artikel dan door te delen op Facebook.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Ach je wordt bijna aan alle kanten misleid, door dit soort organisaties als wel regeringen en wereld organisaties.
  Voor mij is het leven bijna een leugen.

  12 likes
  • Is gewoon ronduit schandalig dat dit gebeurt,…..ik zou zo graag willen doneren voor een organistaie die naar mn hart staat en goede doelen bedient,….maar omdat ik weet dat het gewoon niet aan komt bij de doelen die het nodig hebben, weerhoud het mij ervan om te doneren voor dat doel! Ik ben van mening dat wij mensen de wereld niet kunnen veranderen (ik zou dat zo graag willen zien), en als het veranderd zou worden dan moet dat haast met een messiaanse ingreep gedaan worden!

   6 likes
 2. ikzelf doneer niet! klinkt mss cru maar nog geen 20 % gaat daadwerkelijk naar de materie in kwestie. (zie haiti! ) Wat ik wel doe is mij ieder jaar inzetten voor kom op tegen kanker en de clinic-clowns , 3 dagen zijn er 90 vrijwilligers in de weer om er een feest van te maken. Het geld wordt na aftrek van de kosten persoonlijk overhandigd aan de organisaties. dit alles is transparant, iedere vrijwilliger kan naar de vergadering waarop de cijfers worden toegelicht, de resultaten na aftrek van de kosten worden zelf het jaar nadien op de drankenlijst gepubliceerd.

  4 likes
  • En hoeveel pakt de directeur? Ik bedoel ze laten t doen lijken dat t transparant is maar er kan met cijfers geknoeid worden he. Dus dan denk je dat t goed terecht komt

   1 likes
   • er is geen directeur, het is een parochiale werking, een vzw, moet wel zeggen dat het een dorp is dat zeer geëngageerd is, de parochiale zaal is grotendeels gerenoveerd door de mensen van het dorp eveneens een kapel die vroeger een keltische bidplaats was. Het geld gaat naar de stichtingen en het overblijvende eten (koffiekoeken) wordt verdeeld onder kansarme gezinnen. Denk als er 1 iemand daar moest sjoemelen, dat dat zeker niet in dank zal worden afgenomen, het dorp zal ze buiten kijken. Het zou een steek in het hart zijn van die andere vrijwilligers!

    0 likes
 3. Amerikaanse National Children’s Leukemia Foundation

  ja, ja, zo gaat dat met mensen zonder bodem

  1 likes
 4. Some people….

  1 likes
 5. De directeur van de Kanker bestrijding neemt zelf 180 000 euro aan salaris wat ik schandalig vind en bij Unicef komt slechts 4 % terecht waar het zo moeten komen !

  De gevangenis in met deze witte boord criminelen die weer gewoon vrij uitgaan !

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

politiecommissaris

Ex-politiecommissaris New York: ‘George Soros motor achter protesten VS’

Je moet wel volslagen idioot zijn om ...