Natuur en Milieu

De mens is níet verantwoordelijk voor global warming, beweert deze nieuwe studie. Lees ‘m hier (nu het nog kan)

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift heeft onlangs een studie gepubliceerd waarin wordt gesteld dat de klimaatcrisis en stijgende temperaturen wereldwijd het gevolg zijn van natuurlijke zonnecycli en het feit dat de aarde dichter in de buurt van de zon staat. Dat schrijft de krant The Independent.

Het onderzoek, gepubliceerd in Scientific Reports, is uitgevoerd door de Northumbria University, Universiteit van Bradford, Universiteit van Hull en het Nasir al-Din al-Tusi Shamakhi Astrophysical Observatory in Azerbeidzjan.

De wetenschappers komen tot de conclusie dat de wereldwijde temperatuurstijging de afgelopen twee eeuwen grotendeels het gevolg is van de zonneactiviteit en de baan die de zon om het massamiddelpunt van het zonnestelsel beschrijft.

3 graden

Hierdoor verandert de afstand tussen de aarde en de zon op bepaalde momenten, aldus de onderzoekers.

De komende 600 jaar stijgen de temperaturen op aarde naar verwachting met zo’n 3 graden Celsius als gevolg van dit fenomeen, zeggen ze.

Hoofdonderzoeker Valentina Zharkova zei tegen New Scientist dat alleen al de link tussen opwarming en de natuurlijke cycli van de zonneactiviteit genoeg is om een patroon van opwarming aan te tonen.

Klimaatalarmist

De studie heeft geleid tot de nodige ophef. Volgens professor Ken Rice van de Universiteit van Edinburgh zit de studie vol fouten.

Zharkova reageerde dat Rice een ‘klimaatalarmist’ is.

Scientific Reports heeft naar aanleiding van de kritiek een onderzoek ingesteld.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christgalactic
Christgalactic
3 jaren geleden

De mens is verantwoordelijk voor zijn ingesteldheid naar fauna en flora toe! Het is misschien niet bepalend, want dat doet inderdaad de zonneactiviteit (inzake klimaat), maar de mens blijft verantwoordelijk voor de keuzes die gemaakt worden. Zodoende is dat ook bij het stemgedrag; je stemt op de Europese unie al dan niet. Daar draagt het individu wel degelijk verantwoordelijkheid. Want is het niet de Eu die 5G wil uitrollen? Als klimaatactivist is dit het eerst die men dient tegen te houden, door bv uw smartphone weg te doen.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Northumbria University, Universiteit van Bradford, Universiteit van Hull en het Nasir al-Din al-Tusi Shamakhi Astrophysical Observatory in Azerbeidzjan, dus 4 gerenomeerde universiteiten hebben iets onderzocht en professor Ken Rice van de Universiteit van Edinburgh vind ze allemaal dommeriken.
Zou het niet kunnen dat die professor gewoon een ingebeelde kwast is?

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Laat mij de keiharde bewijzen zien dat de mens verantwoordelijk en niet de zon, planeten of de aarde zelf is en ik zal u volgen!….

Dreetj
Dreetj
3 jaren geleden

We hebben hier te maken met iets dat al decennia geleden is uitgevogeld door een Jugoslavische onderzoeker, dhr.Milankovic. De naar hem genoemde Milnkovic Cycles (3 stuks) beschrijven de afwijkingen in de aardbaan, de stand van de aardas ende precessie. Is dus al lang een bekend iets. Het geeft aan dat de huidige warme pertiode binne niet al te lange tijd zal overgaan naar een koudere periode. Dus flink CO2 stoken, dan hebben we daar dus geen last van.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x