Binnenland

‘Warempel, je komt niet meer binnen zonder vaccinatiebewijs’

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week presenteerde de evenementensector een plan aan het kabinet om weer ‘veilig en verantwoord’ evenementen te organiseren. De sector is hard getroffen door de impact van het coronavirus. Staatssecretaris Mona Keijzer zei over het plan: “Mijn complimenten voor de sector. Zij hebben in korte tijd een gedegen plan neergelegd om veilig en verantwoord deze evenementen te organiseren.”

Hoe zou dit plan eruit kunnen zien? Ondernemer Jorn Lukaszczyk heeft meerdere bedrijven in de evenementenbranche en was één van de eerste getroffenen van de coronamaatregelen. Hij kreeg van brancheorganisatie VVEM een document doorgestuurd en trekt op Twitter aan de bel. “Met dit protocol moeten evenementen weer kunnen gaan plaatsvinden en warempel, je komt niet meer binnen zonder bewijs van vaccinatie. En zo komt een vaccinatieplicht ineens toch heel dichtbij.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Lukaszczyk, die geregeld als interviewer te zien is bij Café Weltschmerz, licht toe dat het document ‘als het goed is’ nog niet gepubliceerd is.

Er valt onder meer te lezen dat je eerst een sneltest moet ondergaan om toegang te krijgen tot een evenement. Alleen met een negatieve uitslag krijg je toegang. Als er een coronavaccin beschikbaar is, zou je over een vaccinatiebewijs moeten beschikken om binnen te kunnen komen.

Coronapaspoort

Dit zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. In de reisbranche doet het coronapaspoort namelijk al zijn intrede. Vliegmaatschappijen United Airlines en Cathay Pacific testen de paspoorten vanaf deze week. Passagiers die vanuit Londen naar New York, Hongkong of Singapore reizen, kunnen de zogeheten CommonPass-app downloaden.

Voor ze op reis gaan, moeten ze dan een test ondergaan. De testuitslag genereert een QR-code die door de vliegmaatschappij kan worden gescand. In de toekomst kan de app ook vermelden of de gebruiker is gevaccineerd tegen corona.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Ik voorzie een geweldige handel in fake CommonPass-app’s. Na te maken in een uurtje tijd.

Frans
Frans
3 jaren geleden

De evenementen branche werkt dus mee ad onderdrukking van mensen.

Casper
Casper
3 jaren geleden

Steek die evenementen en vliegtuig reisjes maar daar waar het donker is!
Veel succes nog met overeind blijven..

Piet
Piet
3 jaren geleden

Ik denk dat het komt maar voor ons komt een andere realiteit. Laat die mensen gewoon.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x