Homepagina » Binnenland » ‘Superoplichter De Jonge leidt onze Kamerleden eenvoudig om de tuin’
de jonge
Foto: De Balie CC BY 3.0

‘Superoplichter De Jonge leidt onze Kamerleden eenvoudig om de tuin’

Donderdag zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in de Tweede Kamer dat er ‘werkelijk in de hele wereld’ wetenschappelijke consensus is dat de coronatest deugt. “Hij deugt voor het doel waarvoor we hem nu gebruiken. Kortom, die moeten we niet ter discussie stellen.”

Kamerlid Van Haga bracht daartegen in dat er ook wetenschappers zijn die zeggen dat dit precies niet de test is om aan te tonen dat mensen besmet zijn. De minister hield vol: “Over alle dingen zijn er altijd wetenschappers die er andere dingen over vinden. Waar wij het mee te doen hebben, is de wetenschappelijke consensus.”

De Jonge heeft totaal niet begrepen wat deze consensus inhoudt, schrijft scheikundige en ondernemer Wim Kreté. Hij heeft op Twitter alles voor ‘deze schoolmeester’ op een rijtje gezet.

Zo wijst hij er onder meer op dat de coronatest geen besmetting aantoont. “Je mag positieve testuitslagen dus GEEN besmettingen noemen, Hugo!”

Onze superoplichter leidt onze bijzonder slecht geïnformeerde Kamerleden eenvoudig om de tuin

De bedenker van deze test, Kary Mullis, heeft persoonlijk gewaarschuwd deze test niet te gebruiken voor klinische diagnose, schrijft Kreté. Hij voegt toe dat vals-positieven bij hoge Ct-waarden eerder de norm zijn dan een uitzondering. “Ook wordt de specificiteit van de coronatest nog ten zeerste betwijfeld.”

Kreté haalt hard uit naar de minister: “Onze superoplichter leidt onze bijzonder slecht geïnformeerde Kamerleden eenvoudig om de tuin. Een schandalige vertoning in de Tweede Kamer. Alleen Wybren van Haga heeft er iets van begrepen. Maar hij wordt weer weggehoond met de vermeende consensus van De Jonge.”

Hij benadrukt dat alle maatregelen die nu gelden gebaseerd zijn op de vals-positieve testuitslagen. “Een schande voor onze democratie!”

4.6 67 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
6 maanden geleden

Sinds wanneer denkt men dat wetenschap berust op consensus in plaats van feiten? Het lijkt een kwaal van deze tijd dat jan en alleman “wetenschappelijke consensus” in discussies gebruikt, alsof dat wat zegt! Is de waarheid in wetenschap nu iets democratisch geworden?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Marcel
6 maanden geleden

@Marcel,

Wetenschap zou op consensus moeten berusten net zoals er in dit land een democratie zou moeten zijn…..
Echter, beiden is niet waar…

En vwb de kop van dit topic…”Superoplichter De Jonge leidt onze Kamerleden eenvoudig om de tuin”…..

Gelooft men nu echt dat dit immer met veel te grote ogen kijkende jochie (wil wel eens in zijn pupillen kijken maar ziet er uit als COKE!!) de kamer echt om de tuin zou kunnen leiden….ook dit is een spelletje waarin de zogenaamde oppositie een zeer laakbare rol in speelt en niets anders.

Men weet duivels goed wat er aan de hand is hoor en het merendeel van het schapenvolk geloofd dit theaterspel ook nog….

Van dit soort zaken wordt IK nu ziek en niet zo’n beetje ook!!!
Walgelijk om schreeuwers als Wilders, Baudet en nu ook Haga te moeten aanhoren wetende dat zij gewoon een spelletje spelen!!!

En geloof me nu maar, als het echt zoden aan de dijk zou zetten, en hiermee bedoel ik dus dat ze deze totaal overbodig geworden wet zouden kunnen tegenhouden, dan zouden dit allemaal niet (mogen!!!) zeggen….

Mensen….dit is niets anders dan theater,doe hier niet aan mee, weiger alles wat ze opleggen i.v.m. deze achterlijke regels…….en boetes….ik wacht er met smacht op en denk er zelfs binnenkort eentje uit te lokken!!!

Gladiator

Shirley
Shirley
Reactie op  Gladiator
6 maanden geleden

Yep! Politieke poppenkast, niets meer dan dat.De ideale afleiding en bedacht om verdeeldheid te zaaien en volkeren te kunnen onderdrukken.Ik trap er ook niet in.

populus
populus
Reactie op  Gladiator
4 maanden geleden

Maar als bv alle concerten afgelast blijven, wat stel je voor? Publiek komt dan niet opdagen door de afpersconferenties. De Jonge, Rutte et al moeten de gevangenis in, die nieuwe gevangenis die de koning laatst heeft geopend of dat kamp met dat speeltuintje dan kunnen zijn vrouw en kinderen ook mee. Mogen ze allemaal de eerste vaccin hebben want die lopen flink achter met het vaccinatie programma volgens mij.

REBEL&GIRL
REBEL&GIRL
Reactie op  Marcel
6 maanden geleden

De waarheid en de wetenschap zijn tegenwoordig op bestelling verkrijgbaar en het makkelijk gedropte EU-helicoptergeld, is het middel voor de ” u vraagt wij draaien instituten”.
De jonge en Rutte zijn beide gewoon marionetten van de illuminatiekliek/de 1%/de elitaire pedo-bende, ze zijn gewoon loopjongens en nemen gewoon een loopje met ons.
Het wordt tijd on al onze kleine verschillen opzij te zetten en ons niet meer tegen elkaar uit te laten spelen, want vandaag krijg je een aai over je bol en een ander de kogel en morgen staat jouw naam op die kogel.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  REBEL&GIRL
6 maanden geleden

Idd hij moet gewoon oprotten

Mikkel
Mikkel
Reactie op  Marcel
6 maanden geleden

Precies! Consensus hoort niet thuis in wetenschap!

Pieternella
Pieternella
6 maanden geleden

We moeten iets DOEN!!!! Hier heeft een leerkracht van groep 3 de macht over heel Nederland! Dat KAN niet!!

jenne
jenne
Reactie op  Pieternella
6 maanden geleden

Wat heeft dit er nu mee van doen, wat een ellitaire flik flooi opmerking, gezond verstand en status hebben niets van doen met gezond verstand en of intelligentie, in het verleden was vaak de eerste stap van af de bodem van de arbeidersklasse, de kweekschool toen zo geheten, velen van onze grote leiders waren onderwijzer, wat op zich een heel moeilijk en bijzonder vak is, en een gbijzonder soort mens vereist !

Joost Visser
Joost Visser
Reactie op  jenne
6 maanden geleden

´gezond verstand en status hebben niets van doen met gezond verstand´. Dit is het niveau van de discipelen van onze Hugo.

sas
sas
Reactie op  Pieternella
27 dagen geleden

haay nou je hebt helemaal gelijk , zit me ook op te ,,v,,eten achter mijn pc , weg met die vent wat erg ,, toen hij t had over t zo ,, veilige astrazenica want ach je vraagt toch ook niet wat er in een fricandel zit . alleen zo n uitspraak al , zegt al genoeg he !

Juriaan
Juriaan
6 maanden geleden

De schoolmeester van klas 3 lagere school. Oplichters zijn het

Corona-hoax
Corona-hoax
6 maanden geleden

Herr dictator Hugo past de “het is gewoon zo” -doctrine. Iedereen die het daar niet mee eens, feitelijk onderbouwd of niet, is allemaal irrelevant voor die figuren. De grote leider bepaald en wij moeten dit accepteren, punt.

Heerlijk totalitair regime hebben wij…..

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Corona-hoax
6 maanden geleden

Heel erg herkenbaar voor mij. Thuis zeiden ze ook altijd: omdat ik het zeg, het is nu eenmaal zo en dan was het iets wat een kind al helemaal niet meer geloofde.

kuus
kuus
6 maanden geleden

Mooi tijd voor Rutte om zijn zwakke te verwijderen .

Sjazon
Sjazon
6 maanden geleden

Hoe geleerder, des te minder wijsheid.
Er is een verschil tussen Kennis en Wijsheid.
Een boekenwurm kan over veel kennis en weinig Wijsheid beschikken, maar ook een ongeletterde kan over veel Wijsheid beschikken.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
6 maanden geleden

Ik heb nu 10 keer geprobeerd iets over hem neer te zetten, maar iedere keer wist ik zeker dat het niet geplaatst zou worden. Dus haalde ik het weer weg.
Dat zegt genoeg denk ik.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
6 maanden geleden

Alleen deze Hugo de Jonge kan zo liegen en de waarheid verdraaien, daar is hij voor uitgekozen! Echt een gladjanus! Aan alles in hem zie je gewoon dat hij een agenda dient.

REBEL&GIRL
REBEL&GIRL
Reactie op  Hoge Noorden
6 maanden geleden

Alles waar wij voor kiezen heeft een ander al voor ons gekozen en naar voren geschoven, wij hebben altijd een 2e keus, de amerikanen zeggen; ” election is selection” en ze hebben gelijk.
U heeft er niks aan om te kiezen tussen een rotte appel en een rotte peer, terwijl het gave fruit net als op de markt niet in jouw zak belandt.
Wie kiest er voor u en geeft u de illusie van keuze>>> al eeuwenlang??

jenne
jenne
Reactie op  REBEL&GIRL
6 maanden geleden

Van de week leuk artikel gelezen, in een plaatselijk blaadje, het probleem om als vrouw te worden geboren, ben zelf een oude man nu, maar ik begrijp dit denken, heb mijn moeder zien vechten en tegen mijn vader en tegen de wereld van mannen, vooral gemakzuchtige domme mannen, ja het is in en in triest, als je over een zekere intelligentie beschikt en je dit niet kunt of mag ontplooien, heb het niet over man-wijven dat is weer iets anders, ook vol problemen natuurlijk, groet !

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
6 maanden geleden

het zegt iets over het denk vermogen van de kamer leden

salvar
salvar
Reactie op  :adrianus-johannes..
6 maanden geleden

@:adrianus-johannes..
die denken niet.
ze schuren met hun reet over het pluche.

Casper
Casper
6 maanden geleden

De uitvinder van de test geeft boven alles de doorslag. Niemand weet het beter dan de uitvinder!

wolfje168
wolfje168
Reactie op  Casper
6 maanden geleden

Politici krijgen een veelal mediacursus met het doel hun vervelende uiterlijk te verbergen voor de camera. Dat gaat bij deze draak niet werken.

Pippie
Pippie
Reactie op  Casper
5 maanden geleden

Inderdaad Casper We weten al maanden dat het hele circus in gaan wordt gehouden met een onbetrouwbare test. Laat de opnames en mortaliteit zien… Het is verschrikkelijk maar ik zie op platformen dat er wel steeds meer naar buiten komt.. OOk met Billi

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

de jonge

De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

De Tweede Kamer en minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x