Natuur en Milieu

Warmtenet of warmtepomp? ‘Je doet er hier 250 jaar over om de investering terug te verdienen!’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een haalbaarheidsstudie die woningcorporaties en warmteleveranciers hebben laten maken, zou blijken dat huurders niet duurder uit hoeven te zijn als hun woning een aansluiting krijgt op een warmtenet in plaats van gas.

De corporaties en warmtebedrijven geven de garantie voor de eerste 100.000 woningen dat de operatie voor de huurders kostenneutraal is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat wil zeggen dat bewoners niet meer geld kwijt zijn aan woonlasten.

250 jaar

Het kabinet wil iedere woning in 2050 hebben losgekoppeld van het gas. Alternatieven zijn een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet.

In Amsterdam kost het ongeveer 100.000 euro om een woning gasvrij te maken. Bewoners betalen zo’n 1200 per jaar voor een gasaansluiting. Nadat ze zijn aangesloten op het warmtenet, zouden ze nog 800 euro per jaar betalen.

Journalist Syp Wynia reageert:


Enkele dagen geleden zei hij in een interview met opiniemedium Doorbraak.be over het gasverbod:

Nederland heeft het best geroutineerde gasnet ter wereld. Dat moet nu afgebroken worden omdat dat goed zou zijn voor de inwoners van Groningen of het klimaat. Maar nergens anders ter wereld denkt men daar ook maar aan. Wat zit daar dan achter? Mijn voorlopige conclusie is dat er immateriële en materiële belangen meespelen. Het gaat om een uitruil. Allicht zijn de belanghebbenden zij die warmtenetten aanleggen of in biomassa handelen. Het gaat hier om een eigenaardige kongsi om, vergeleken met gas, onrendabele en nutteloze alternatieven in de markt te zetten.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Jaar 2050?
Als de mensheid dit nog maar haalt..

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Rutte is met zijn Linkse zooitje, bezig om Nederland helemaal naar de verdoemenis te lijden.

Ons prachtige Nederland, is onder zijn supervisie helemaal van het padje geraakt.

Stop deze Linkse massa hysterie en stem deze afbraak profeten weg.

René
René
4 jaren geleden

Is dit dezelfde kliek die onze IC-capaciteit terug bracht van ong. 2.500 naar ong. 1000 en nu op stel en sprong terug moet naar die 2.500? Maar dan met personeel van die 1.000, dat dus 2,5 keer zoveel handelingen moet verrichten in dezelfde tijd.

exegese
exegese
4 jaren geleden

Er worden voor de zoveelste keer weer beloftes gedaan dat het zeker niet duurder gaat worden. Ik hoor ze nog om het hardst schreeuwen dat de ziektekosten verzekering absoluut niet duurder zou gaan worden dan het vertrouwde ziekenfonds. We moesten maar eens wat meer vertrouwen hebben in het ons opgelegde beleid. Dit is zonder twijfel weer zo’n gigantische leugen die een vernietigende uitwerking zal hebben op onze knip. Kunnen we net goed gebruiken in een totaal coronoïde samenleving. Ze maken ons helemaal gestoord en plunderen ons tot op de laatste cent en nog lopen we te applaudisseren. Wie is hier nou gek ?

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x