Homepagina » Natuur en Milieu » Warmtenet of warmtepomp? ‘Je doet er hier 250 jaar over om de investering terug te verdienen!’
warmtenet

Warmtenet of warmtepomp? ‘Je doet er hier 250 jaar over om de investering terug te verdienen!’

Uit een haalbaarheidsstudie die woningcorporaties en warmteleveranciers hebben laten maken, zou blijken dat huurders niet duurder uit hoeven te zijn als hun woning een aansluiting krijgt op een warmtenet in plaats van gas.

De corporaties en warmtebedrijven geven de garantie voor de eerste 100.000 woningen dat de operatie voor de huurders kostenneutraal is.

Dat wil zeggen dat bewoners niet meer geld kwijt zijn aan woonlasten.

250 jaar

Het kabinet wil iedere woning in 2050 hebben losgekoppeld van het gas. Alternatieven zijn een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet.

In Amsterdam kost het ongeveer 100.000 euro om een woning gasvrij te maken. Bewoners betalen zo’n 1200 per jaar voor een gasaansluiting. Nadat ze zijn aangesloten op het warmtenet, zouden ze nog 800 euro per jaar betalen.

Journalist Syp Wynia reageert:


Enkele dagen geleden zei hij in een interview met opiniemedium Doorbraak.be over het gasverbod:

Nederland heeft het best geroutineerde gasnet ter wereld. Dat moet nu afgebroken worden omdat dat goed zou zijn voor de inwoners van Groningen of het klimaat. Maar nergens anders ter wereld denkt men daar ook maar aan. Wat zit daar dan achter? Mijn voorlopige conclusie is dat er immateriële en materiële belangen meespelen. Het gaat om een uitruil. Allicht zijn de belanghebbenden zij die warmtenetten aanleggen of in biomassa handelen. Het gaat hier om een eigenaardige kongsi om, vergeleken met gas, onrendabele en nutteloze alternatieven in de markt te zetten.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
11 maanden geleden

Jaar 2050?
Als de mensheid dit nog maar haalt..

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

Rutte is met zijn Linkse zooitje, bezig om Nederland helemaal naar de verdoemenis te lijden.

Ons prachtige Nederland, is onder zijn supervisie helemaal van het padje geraakt.

Stop deze Linkse massa hysterie en stem deze afbraak profeten weg.

Marcel
Marcel
Reactie op  H.J.
11 maanden geleden

Stemmen? Jij gelooft nog in een democratie? We leven allang in een dictatuur. Zelfs al zou NIEMAND in Nederland nog gaan stemmen, dan nog zou Rutte herkozen worden… Verkiezingsfraude noemen ze dat. Dus wegstemmen….

René
René
11 maanden geleden

Is dit dezelfde kliek die onze IC-capaciteit terug bracht van ong. 2.500 naar ong. 1000 en nu op stel en sprong terug moet naar die 2.500? Maar dan met personeel van die 1.000, dat dus 2,5 keer zoveel handelingen moet verrichten in dezelfde tijd.

exegese
exegese
11 maanden geleden

Er worden voor de zoveelste keer weer beloftes gedaan dat het zeker niet duurder gaat worden. Ik hoor ze nog om het hardst schreeuwen dat de ziektekosten verzekering absoluut niet duurder zou gaan worden dan het vertrouwde ziekenfonds. We moesten maar eens wat meer vertrouwen hebben in het ons opgelegde beleid. Dit is zonder twijfel weer zo’n gigantische leugen die een vernietigende uitwerking zal hebben op onze knip. Kunnen we net goed gebruiken in een totaal coronoïde samenleving. Ze maken ons helemaal gestoord en plunderen ons tot op de laatste cent en nog lopen we te applaudisseren. Wie is hier nou gek ?

Marieke
Marieke
11 maanden geleden

Restwarmte uit de industrie is een onstabiele factor. De industrie zelf is ook bezig met verduurzamen waarbij restwarmte hergebruitkt wordt.

André
André
11 maanden geleden

Pure maffia. Who benefits and follow the money..

x

Check Also

fotograaf

Fotograaf maakt foto’s van lege parkeerplaats bij vaccinatiecentrum, wordt belaagd door beveiligers

Vrijdag werd een fotograaf van de Twentsche ...

police for freedom

Police for Freedom organiseert op 10 april mars voor verbinding: politieagenten, militairen en artsen lopen mee!

Zet in je agenda: op 10 april ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x