BuitenlandCorona

Amerikaanse diplomaten waarschuwden in 2018 al voor lab in Wuhan. Komt het coronavirus hier vandaan?

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse diplomaten waarschuwden al in januari 2018 voor een laboratorium in Wuhan dat onderzoek deed naar coronavirussen bij vleermuizen. Labmedewerkers gingen bijvoorbeeld onvoorzichtig te werk.

Het gaat om het lab van het Wuhan Institute of Virology, schrijft de Washington Post, die beschikt over rapporten van de diplomaten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In één van de rapporten staat dat er sprake is van ‘een tekort aan goed opgeleide onderzoekers’.

Risico op een nieuwe epidemie

En nog omineuzer: “Dat de virussen mogelijk op de mens kunnen overgaan, vormt een risico op een nieuwe Sars-achtige epidemie.”

Het coronavirus lijkt in ieder geval niet afkomstig te zijn van de beruchte voedselmarkt in Wuhan.

Het medische tijdschrift The Lancet liet namelijk weten dat op de markt geen vleermuizen werden verkocht én dat de eerste coronapatiënten niet in de buurt van de markt zijn geweest.

Steeds meer signalen

Een lab in Shanghai dat onderzoek deed naar het nieuwe coronavirus is gesloten. Artsen en journalisten die erover schreven, zijn spoorloos verdwenen.

Wel is bekend dat het virus afkomstig is van vleermuizen die voorkomen in de provincie Yunnan, waar ook het Wuhan Institute of Virology vleermuizen vandaan haalde.

De Washington Post heeft nog geen bewijzen gevonden die het virus rechtstreeks linken aan het lab. Er zijn wel steeds meer signalen.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
3 jaren geleden

Bijna alle onderdrukking via propaganda is gebaseerd op het bang maken van de bevolking en vervolgens een verkeerde keuze voor te leggen, zodat de mensen kunnen kiezen om te doen wat je wilt, of ze zullen het onbekende moeten accepteren. Dit is vaak pure fictieve horror.

Het is doorgaans niet de werkwijze van de “gewone misdadiger”, die kan worden samengevat als: “Doe dit, of ik zal je pijn doen”. Een succesvolle moderne tiran presenteert zichzelf nooit als iemand om bang voor te zijn, omdat dit uiteraard wrok en haat bij de bevolking zou veroorzaken en dat leidt tot verzet.

Alles wat ze moeten vrezen of waarmee je de bevolking terroriseert, moet worden gepresenteerd als een apart buitenstaand kwaad waarvoor alleen jij ze kunt beschermen. Je moet de eenvoudige keuze presenteren tussen gehoorzaamheid aan jou of de dreiging van willekeurig onaangenaam gebeuren dat niet van jouw hand lijkt te zijn gekomen, terwijl je doet alsof je het bestaan ervan betreurt.

Kortom, je moet de burgers bedriegen en bang maken als je wilt dat ze vrijwillig hun vrijheid opgeven. “De mensen geven hun vrijheid nooit op, anders dan door een waanidee” – Edmund Burke.

Een eenvoudig voorbeeld zou zijn als je een soort plaag verzint die miljoenen mensen de dood in jaagt en vervolgens beweert dat het uit handen geven van geld en controle de enige hoop is om een ramp te voorkomen.

Of als je in plaats daarvan een ziekte gebruikt die er al lang was, maar de gevolgen ervan extreem overdrijft, kun je de mensen zo extreem bang maken dat ze compleet in paniek raken en niet meer weten wat ze moeten doen. In zo’n situatie kun je jezelf dan presenteren als hun enige hoop op redding, waarvoor je natuurlijk veel rijkdommen en macht nodig hebt.

De recente geschiedenis kent veel voorbeelden waarop dit kan worden toegepast, zoals aids, Miltvuur, Gekke Koeienziekte, enz. Zelfs de gewone griep kan zo worden gebruikt om de bevolking te alarmeren en paniek te zaaien.

Bron: Larken Rose – “How to become a successful Tyrant”. Een boek dat in 2006 is uitgegeven.

How to be a Successful Tyrant
https://youtu.be/BtwL7qjD7YY

Elise
Elise
3 jaren geleden

Het is voor mij niet interessant om te weten waar het “virus” vandaan komt.
Wat wel belangrijk is: wat gebeurt er allemaal achter de schermen door het “virus”.

Mikkie
Mikkie
3 jaren geleden

Kijk de filmpjes van Janet Ossebaard. Dan wordt een hoop helder. Dat zij nog niet is opgepakt….

Kikoe
Kikoe
3 jaren geleden

Volgens mij kreeg Wuhan geld van bill gates om het te ontwikkelen.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x