Homepagina » Buitenland » Amerikaanse diplomaten waarschuwden in 2018 al voor lab in Wuhan. Komt het coronavirus hier vandaan?
Wuhan

Amerikaanse diplomaten waarschuwden in 2018 al voor lab in Wuhan. Komt het coronavirus hier vandaan?

Amerikaanse diplomaten waarschuwden al in januari 2018 voor een laboratorium in Wuhan dat onderzoek deed naar coronavirussen bij vleermuizen. Labmedewerkers gingen bijvoorbeeld onvoorzichtig te werk.

Het gaat om het lab van het Wuhan Institute of Virology, schrijft de Washington Post, die beschikt over rapporten van de diplomaten.

In één van de rapporten staat dat er sprake is van ‘een tekort aan goed opgeleide onderzoekers’.

Risico op een nieuwe epidemie

En nog omineuzer: “Dat de virussen mogelijk op de mens kunnen overgaan, vormt een risico op een nieuwe Sars-achtige epidemie.”

Het coronavirus lijkt in ieder geval niet afkomstig te zijn van de beruchte voedselmarkt in Wuhan.

Het medische tijdschrift The Lancet liet namelijk weten dat op de markt geen vleermuizen werden verkocht én dat de eerste coronapatiënten niet in de buurt van de markt zijn geweest.

Steeds meer signalen

Een lab in Shanghai dat onderzoek deed naar het nieuwe coronavirus is gesloten. Artsen en journalisten die erover schreven, zijn spoorloos verdwenen.

Wel is bekend dat het virus afkomstig is van vleermuizen die voorkomen in de provincie Yunnan, waar ook het Wuhan Institute of Virology vleermuizen vandaan haalde.

De Washington Post heeft nog geen bewijzen gevonden die het virus rechtstreeks linken aan het lab. Er zijn wel steeds meer signalen.

[Nieuwsblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
6 maanden geleden

Bijna alle onderdrukking via propaganda is gebaseerd op het bang maken van de bevolking en vervolgens een verkeerde keuze voor te leggen, zodat de mensen kunnen kiezen om te doen wat je wilt, of ze zullen het onbekende moeten accepteren. Dit is vaak pure fictieve horror.

Het is doorgaans niet de werkwijze van de “gewone misdadiger”, die kan worden samengevat als: “Doe dit, of ik zal je pijn doen”. Een succesvolle moderne tiran presenteert zichzelf nooit als iemand om bang voor te zijn, omdat dit uiteraard wrok en haat bij de bevolking zou veroorzaken en dat leidt tot verzet.

Alles wat ze moeten vrezen of waarmee je de bevolking terroriseert, moet worden gepresenteerd als een apart buitenstaand kwaad waarvoor alleen jij ze kunt beschermen. Je moet de eenvoudige keuze presenteren tussen gehoorzaamheid aan jou of de dreiging van willekeurig onaangenaam gebeuren dat niet van jouw hand lijkt te zijn gekomen, terwijl je doet alsof je het bestaan ervan betreurt.

Kortom, je moet de burgers bedriegen en bang maken als je wilt dat ze vrijwillig hun vrijheid opgeven. “De mensen geven hun vrijheid nooit op, anders dan door een waanidee” – Edmund Burke.

Een eenvoudig voorbeeld zou zijn als je een soort plaag verzint die miljoenen mensen de dood in jaagt en vervolgens beweert dat het uit handen geven van geld en controle de enige hoop is om een ramp te voorkomen.

Of als je in plaats daarvan een ziekte gebruikt die er al lang was, maar de gevolgen ervan extreem overdrijft, kun je de mensen zo extreem bang maken dat ze compleet in paniek raken en niet meer weten wat ze moeten doen. In zo’n situatie kun je jezelf dan presenteren als hun enige hoop op redding, waarvoor je natuurlijk veel rijkdommen en macht nodig hebt.

De recente geschiedenis kent veel voorbeelden waarop dit kan worden toegepast, zoals aids, Miltvuur, Gekke Koeienziekte, enz. Zelfs de gewone griep kan zo worden gebruikt om de bevolking te alarmeren en paniek te zaaien.

Bron: Larken Rose – “How to become a successful Tyrant”. Een boek dat in 2006 is uitgegeven.

How to be a Successful Tyrant
https://youtu.be/BtwL7qjD7YY

Philip
Philip
Reactie op  mike
6 maanden geleden

Kijk/lees en vergelijk met de huidige toestand in wereld.

Dictatuur

Een dictatuur of alleenheerschappij is een regeringsvorm waarin alle macht (het machtsmonopolie) bij één persoon (een dictator) of bij een kleine groep mensen, bijvoorbeeld een politieke partij, junta of familie, berust.

In de meeste dictaturen is sprake van systematische onderdrukking van tegenstanders van het regime en andere andersdenkenden, bijvoorbeeld door ze gevangen te nemen of zelfs te vermoorden. Een onafhankelijke rechtspraak waarop men een beroep kan doen is misschien in theorie (nog) aanwezig maar in de praktijk is ze uitgeschakeld en ondergeschikt aan de wil van de dictator. Een dictatuur wordt ook meestal geassocieerd met zelfverrijking en andere misstanden door de dictator en zijn getrouwen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dictatuur

Totalitarisme

Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt

Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Totalitarisme

Censuur (informatie)

Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een andere controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen. De verwante term persbreidel geeft de maatregelen aan om de persvrijheid te beperken.

Censuur kan enerzijds gebruikt worden om te voorkomen dat de macht van een bepaalde instantie wordt ondermijnd, maar anderzijds ook met het idee de burger te beschermen. Dit laatste argument is in de geschiedenis vaak door overheden misbruikt als rookgordijn voor het eerste. Een bekende uitspraak van Thomas Jefferson, de derde president van de VS, is: “It is error alone which needs the support of government. Truth can stand by itself.”

https://nl.wikipedia.org/wiki/Censuur_%28informatie%29

Propaganda (communicatie)

Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

Herhaling
Boodschappen telkens herhalen waardoor mensen deze op den duur voor waar gaan aannemen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_(communicatie)

Elise
Elise
6 maanden geleden

Het is voor mij niet interessant om te weten waar het “virus” vandaan komt.
Wat wel belangrijk is: wat gebeurt er allemaal achter de schermen door het “virus”.

Mikkie
Mikkie
6 maanden geleden

Kijk de filmpjes van Janet Ossebaard. Dan wordt een hoop helder. Dat zij nog niet is opgepakt….

Kikoe
Kikoe
6 maanden geleden

Volgens mij kreeg Wuhan geld van bill gates om het te ontwikkelen.

x

Check Also

UvA

UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten ...

toprechter

Oud-toprechter over corona: ‘Massahysterie en waanzin’

De overheid heeft de angst voor het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

5
0
We lezen graag je reactie!x