Buitenland

Wat is dit nu weer: Duitsland wil ‘democratie’ op een wel héél merkwaardige manier beschermen

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Alternative für Deutschland (AfD) is aan een opmars bezig. Volgens peilingen staat de partij op 23 procent van de stemmen. Daarmee staat de partij nog achter de CDU, maar voor de partij van bondskanselier Scholz.

Duitsland heeft nu een geniale manier gevonden om de democratie te beschermen, namelijk door onwelgevallige politieke partijen te verbieden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Red de democratie door de democratie af te schaffen. Slim.

Betere wapens

In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om AfD te verbieden. ‘Inlichtingenfunctionarissen’ waarschuwen dat leden van de partij ‘steeds extremer worden’. Waar hebben we dat eerder gehoord? Extreem populair bedoelen ze zeker.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier zei dat ‘we degenen die onze democratie verafschuwen op hun plek moeten zetten’.

Snel! Te veel mensen zijn van plan op een onwelgevallige partij te stemmen. Verbieden! Red de democratie.

Clubblad van de macht Der Spiegel waarschuwde dat ‘de AfD steeds verder radicaliseert’. “Het is tijd om de democratie te verdedigen met betere wapens.”

Om de democratie te verdedigen uiteraard.

Doodzonde

De politieke oppositie tot vijand verklaren en vervolgens verbieden. Waar kennen we dat ook alweer van? Is dat niet al een keer eerder gebeurd in Duitsland?

Dit keer is het echt anders. Dit keer doen we het om de democratie te verdedigen.

De Stasi en de nazi’s verboden niet alleen de politieke oppositie, oppositieleden belandden ook in de cel.

Dat zouden we vandaag de dag nooit doen, toch? Alex Steier, oprichter van de ngo Mission Lifeline, schreef op social media dat AfD verboden moet worden en haar leiders in de cel moeten worden gegooid.

De doodzonde die AfD heeft begaan, is dat de partij te populair is geworden bij het electoraat. Dat is uit den boze in een democratie.

Fascinerend

Bijna een kwart van de Duitsers steunt deze partij waarvan het establishment niet wil dat hij blijft bestaan. Snel, verbieden!

De chef van de Duitse federale dienst voor de bescherming van de grondwet, Thomas Haldenwang, zei dat de partij ‘hier in Duitsland haat verspreidt tegen alle soorten minderheden’.

Haat verspreiden, zoals het correct citeren van misdaadstatistieken of luisteren naar de zorgen over massamigratie. Dat kan echt niet door de beugel. Snel, verbieden!

Antifa dreigde AfD-parlementslid Christina Baum te vermoorden. AfD-politicus Frank Magnitz werd halfdood geslagen bij een mishandeling. Maar op de één of andere manier zitten de extremisten bij AfD.

Het is fascinerend hoe politieke partijen die tegen lockdowns zijn, tegen het rekken van de oorlog in Oekraïne zijn, tegen open grenzen zijn, tegen klimaathysterie zijn en tegen centralisatie van macht zijn, plotseling en uit het niets door het politieke establishment worden gelabeld als ‘extremistisch’ en verboden dreigen te worden.

4.8 223 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
7 maanden geleden

Duitsland en Nederland is vier handen op 1 buik altijd hetzelfde geblaat.
Hebben vast van Nederland meegekregen.

Franklin Ryckaert
Franklin Ryckaert
7 maanden geleden

Om de democratie te redden moet je haar afschaffen. Logisch toch?
Bij ons hetzelfde met FvD en ON.

Annette
Annette
7 maanden geleden

DEGESCHIEDENIS HERHAALT ZICH ALTIJD WEER!!!

Een gezegde dat iedere keer weer de spijker op zijn kop slaat.

Eén ding is zeker: De Duitse bevolking is een heel stuk slimmer dan de Nederlandse bevolking. Zoveel is wel duidelijk.

Hier lopen wij altijd kilometers achter ten opzichte van andere volkeren.

Tot nu toe, dat wil zeggen de afgelopen jaren, kon deze fantastische partij, Alternative für Deutschland, redelijk zijn gang gaan.

Maar…. daar is NU dus een stokje voor gestoken, omdat deze partij inmiddels zó populair is geworden, dat zij daadwerkelijk een bedreiging zijn gaan vormen voor de zittende macht.

Eigenlijk kan je AfD het allerbeste vergelijken met onze eigen Forum voor Democratie.

Ook hier, in Nederland, is de “zittende” macht (tussen aanhalingstekens, omdat die zittende macht nu eventjes demissionair is) helemaal niet “blij” met fantastische politici, zoals Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen.

Je hoeft bepaald geen voorspellende geest te hebben, om hetzelfde scenario, zoals NU in Duitsland gebeurt, hier in Nederland te projecteren.

Héél toevallig zat ik net, voordat dit stukje online kwam, op Telegram het verhaal te lezen van de politicus Frank Magnitz, die afgelopen weekend door, hetzij Antifa-leden of migranten, totaal in elkaar geslagen werd.

Een aantal mensen denkt, dat wij binnenkort met een klimaatlockdown te maken zullen krijgen, maar er zijn OOK mensen, die denken dat er op korte termijn een burgeroorlog zou kunnen ontstaan.

IK denk, dat het allebei mogelijk is. Het is natuurlijk niet voor niets, dat er duizenden, zo niet tienduizenden jonge mannen hier naar, voornamelijk, West Europa zijn getransporteerd. Zowel over land, over zee en door de lucht.

EN….. deze jonge mannen, allemaal zulke zielige, arme vluchtelingen, komen hier ZONDER vrouw en kinderen. Je hoeft niet te beschikken over een hoog IQ om daar de bedoeling van te doorgronden.

Voorlopig hoop ik van harte, dat de politici van zowel AfD als onze eigen FvD hun rug kunnen rechthouden en dat wij niet te maken zullen krijgen met een toestand zoals in de dertiger jaren van de vorige eeuw, waarbij politieke partijen werden verboden.

#goednieuws
#goednieuws
7 maanden geleden

Zoals herr von Schwab zei; we have infiltrated the governments

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x