Gezondheid

Transcendente meditatie beoefenen verbetert schoolprestaties

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leerlingen die transcendente meditatie beoefenen presteren beter. Er is groeiend bewijs dat deze vorm van geestelijke oefening een positief effect kan hebben op het leven van mensen.

Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die twee keer per dag 20 minuten mediteren betere prestaties leveren dan leerlingen die niet mediteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bij deze vorm van meditatie zit de beoefenaar stil en wordt een mantra uitgesproken. Recent onderzoek heeft aangetoond dat transcendente meditatie hoge bloeddruk tegengaat en psychologische problemen kan verhelpen.

Verrijken

De nieuwe studie, die is uitgevoerd door de Universiteit van Connecticut en de Maharishi University of Management in Iowa, toont aan dat Amerikaanse leerlingen die meditatie beoefenden vaker slaagden voor hun eindexamen dan leerlingen die niet mediteerden.

“Transcendente meditatie is een veelbelovende techniek die het leven van leerlingen kan verrijken,” zei professor Robert Colbert van de Universiteit van Connecticut. Hij voegde toe dat deze vorm van meditatie een einde kan maken aan slechte prestaties en lage cijfers.

Er zijn wereldwijd naar schatting zes miljoen mensen die transcendente meditatie beoefenen. Bij deze techniek keert men naar binnen en wordt een mantra opgezegd, dat bedoeld is om het hoofd leeg te maken. Voorstanders van de techniek zeggen dat beoefenaars zich beter kunnen concentreren en minder last hebben van negatieve emoties.

Lesprogramma

Het onderzoek, dat zich richtte op de schoolprestaties van 235 leerlingen van een school aan de oostkust van de Verenigde Staten, is gefinancierd door David Lynch, regisseur en bedenker van films zoals Mulholland Drive en Blue Velvet.

Zijn organisatie wil meditatie een vast onderdeel maken van het lesprogramma op scholen. Meditatie zou op school onder meer leiden tot minder stress en angst onder leerlingen. Daarnaast worden op scholen waar meditatie wordt beoefend minder leerlingen geschorst.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
StefDesign
StefDesign
10 jaren geleden

Jammer dat de nadruk ligt op “presteren” ipv meer jezelf mogen & kunnen Zijn en vanuit Liefde en Vreugde de nodige activiteiten wensen te ondernemen wanneer dit zich aandient …

Bianca
Bianca
10 jaren geleden

logisch, mediteren is een concentratietechniek waarbij je hoofd leeg is en je openstaat voor nieuwe dingen. alleen maar goed toch!!!

Jole
Jole
10 jaren geleden

De deur is open. Daar gaat het om.

mark
mark
10 jaren geleden

Tja ik zou het echt willen meemaken, maar helaas kan ik mezelf nog niet eens 10sec concentreren.
En mijn oplossing hiervoor, is kort en krachtig studeren, en dan gewoon 20min muziek luisteren met mijn ogen dicht.
Wat ook heel goed is, is hetgeen wat je moet leren, gewoon schrijven en hardop lezen voor jezelf.

Maar goed ieder zijn eigen ding toch.

Tja of gewoon examens laten jatten dat helpt ook tegenwoordig.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x