Homepagina » Gezondheid » Transcendente meditatie beoefenen verbetert schoolprestaties
Transcendente meditatie beoefenen verbetert schoolprestaties

Transcendente meditatie beoefenen verbetert schoolprestaties

Leerlingen die transcendente meditatie beoefenen presteren beter. Er is groeiend bewijs dat deze vorm van geestelijke oefening een positief effect kan hebben op het leven van mensen.

Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die twee keer per dag 20 minuten mediteren betere prestaties leveren dan leerlingen die niet mediteren.

Bij deze vorm van meditatie zit de beoefenaar stil en wordt een mantra uitgesproken. Recent onderzoek heeft aangetoond dat transcendente meditatie hoge bloeddruk tegengaat en psychologische problemen kan verhelpen.

Verrijken

De nieuwe studie, die is uitgevoerd door de Universiteit van Connecticut en de Maharishi University of Management in Iowa, toont aan dat Amerikaanse leerlingen die meditatie beoefenden vaker slaagden voor hun eindexamen dan leerlingen die niet mediteerden.

“Transcendente meditatie is een veelbelovende techniek die het leven van leerlingen kan verrijken,” zei professor Robert Colbert van de Universiteit van Connecticut. Hij voegde toe dat deze vorm van meditatie een einde kan maken aan slechte prestaties en lage cijfers.

Er zijn wereldwijd naar schatting zes miljoen mensen die transcendente meditatie beoefenen. Bij deze techniek keert men naar binnen en wordt een mantra opgezegd, dat bedoeld is om het hoofd leeg te maken. Voorstanders van de techniek zeggen dat beoefenaars zich beter kunnen concentreren en minder last hebben van negatieve emoties.

Lesprogramma

Het onderzoek, dat zich richtte op de schoolprestaties van 235 leerlingen van een school aan de oostkust van de Verenigde Staten, is gefinancierd door David Lynch, regisseur en bedenker van films zoals Mulholland Drive en Blue Velvet.

Zijn organisatie wil meditatie een vast onderdeel maken van het lesprogramma op scholen. Meditatie zou op school onder meer leiden tot minder stress en angst onder leerlingen. Daarnaast worden op scholen waar meditatie wordt beoefend minder leerlingen geschorst.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel goed? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Jammer dat de nadruk ligt op “presteren” ipv meer jezelf mogen & kunnen Zijn en vanuit Liefde en Vreugde de nodige activiteiten wensen te ondernemen wanneer dit zich aandient …

  0 likes
 2. logisch, mediteren is een concentratietechniek waarbij je hoofd leeg is en je openstaat voor nieuwe dingen. alleen maar goed toch!!!

  0 likes
 3. De deur is open. Daar gaat het om.

  0 likes
 4. Tja ik zou het echt willen meemaken, maar helaas kan ik mezelf nog niet eens 10sec concentreren.
  En mijn oplossing hiervoor, is kort en krachtig studeren, en dan gewoon 20min muziek luisteren met mijn ogen dicht.
  Wat ook heel goed is, is hetgeen wat je moet leren, gewoon schrijven en hardop lezen voor jezelf.

  Maar goed ieder zijn eigen ding toch.

  Tja of gewoon examens laten jatten dat helpt ook tegenwoordig.

  0 likes
 5. lijkt me een stelling waar je je nou niet direct een buil aan kunt vallen. ik beweer hetzelfde van sesamstraat

  0 likes
 6. Trancedente meditatie heeft in groepsverbinding een nog groter effect , ook al zijn die mensen niet echt met elkaar persoonlijk bekend.De meditatie op zichzelf bundelt zich in kracht.Mvg Jasper. http://odenow.nl/als-monniken-aan-de-macht-komen/

  0 likes
 7. Het prijskaartje is anders ook lief.

  0 likes
 8. [quote name=”StefDesign”]Jammer dat de nadruk ligt op “presteren” ipv meer jezelf mogen & kunnen Zijn en vanuit Liefde en Vreugde de nodige activiteiten wensen te ondernemen wanneer dit zich aandient …[/quote]
  Haha ja, maar daar moet je bij jonge mensen zoals mij niet over beginnen 😉

  0 likes
 9. Meer dan dertig jaar geleden heb ik gevallen meegemaakt van mensen die via hun bedrijf, gedwongen werden om aan T.M. sessies mee te doen. Hun persoonlijkheid werd gebroken en ze werden psychisch een wrak.T.M. is ook een ideaal instrument om de mensen klaar te stomen voor- en geheel te onderwerpen aan de NWO.

  0 likes
 10. (TransceNdent, met een n.)

  0 likes
 11. Ik doe nu ongeveer 1,5 jaar aan TM en het is voor mij heerlijk. Doordat ik Asperger heb, is concentreren nogal eens moeilijk, maar TM helpt mij heel goed. Ook je instelling veranderd , ik ben bv vegetarier geworden en ik denk er over om helemaal vegan te gaan. Je stopt met het ‘ meelopen’ in de kudde en doet je eigen ding. In deze maatschappij waarin iedereen hetzelfde draagt en maar niet probeert buiten de boot te vallen ( want stel je voor, de mensen zouden denken dat je ‘ anders’ was) , is TM een verademing. Je komt weer thuis bij jezelf.

  0 likes
 12. [quote name=”René H.”]Meer dan dertig jaar geleden heb ik gevallen meegemaakt van mensen die via hun bedrijf, gedwongen werden om aan T.M. sessies mee te doen. Hun persoonlijkheid werd gebroken en ze werden psychisch een wrak.T.M. is ook een ideaal instrument om de mensen klaar te stomen voor- en geheel te onderwerpen aan de NWO.[/quote]

  euhm, hoe kan een bedrijf mensen dwingen? Als je niet wil stap je toch gewoon op? Of doe je gewoon niet mee en wacht je tot ze je aan de deur zetten.

  Mensen die zo makkelijk plooien zijn al een wrak.

  0 likes
 13. Als aanvulling op mijn eerder post:

  -“Je werd geboren als een origineel; sterf niet als een kopie”
  ~John Masonar

  Door TM te doen kom je weer dicht bij het ‘orgineel’ .

  0 likes
 14. Rene H, dit is gewoon onzin, van TM kun je nooit een wrak worden, juist het tegendeel, geloof er ook niets van.
  Heb nog nooit gehoord van mensen die slechter worden van meditatie, want er zit namelijk geen nadeel aan, alleen mensen die een hekel hebben aan deze oosterse methoden zijn bij voorbaat negatief.

  0 likes
 15. [quote name=”kengai”]Rene H, dit is gewoon onzin, van TM kun je nooit een wrak worden, juist het tegendeel, geloof er ook niets van.
  Heb nog nooit gehoord van mensen die slechter worden van meditatie, want er zit namelijk geen nadeel aan, alleen mensen die een hekel hebben aan deze oosterse methoden zijn bij voorbaat negatief.[/quote]

  Juist, meditatie helpt je ziel weer ontdekken. Bij incarnatie van de ziel in de baarmoeder word de ziel aan het lichaam geboden en sinds dien identificeert je ziel zich met het lichaam. Ook wel het ego genoemd, dat altijd maar bij jou uitkomt, je lichaam. Met meditatie leer je loskomen van je lichaam en je ziel weer te ontdekken en nog veel meer. De adem is het “Koort” dat ziel en lichaam verbind. Deze kan je op een natuurlijke wijze stoppen door meditatie en word je lichaam in leven gehouden door prana, Universele energie.
  Wat als de adem er niet meer is, ben je los van het lichaam en ervaar je die ziel. Dat is wat ik met mijn meditaties heb ervaren. Dus voor mij ligt het ver buiten het menselijk zicht.

  0 likes
 16. [quote name=”René H.”]Meer dan dertig jaar geleden heb ik gevallen meegemaakt van mensen die via hun bedrijf, gedwongen werden om aan T.M. sessies mee te doen. Hun persoonlijkheid werd gebroken en ze werden psychisch een wrak.T.M. is ook een ideaal instrument om de mensen klaar te stomen voor- en geheel te onderwerpen aan de NWO.[/quote]

  Nou. Eigenlijk alles is manipuleerbaar. Als in het geval dat jij beschrijft over geleide meditaties ging, zou je kunnen zeggen dat deze mensen slachtoffers van hersenspoelen zijn geweest. Maar dat heeft niets te maken met T.M.

  0 likes
 17. René H. TM kan niet verplicht worden te beoefenen. Dat zou gezien de aard van deze “meditatie” in totale tegespraak zijn.

  0 likes
 18. Merkwaarwaardige logica dat letterlijk duizenden vormen van wat meditatie genoemd wordt de zelfde uitkomsten zouden hebben. Heit is hetzelfde als je zegt dat spelregels voor het ene spel hetzelfde is voor het andere spel.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

windmolens

Politici onder de indruk van overlast windmolens: ‘huizen praktisch onbewoonbaar!’

Lokale politici zijn onder de indruk van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.