Buitenaards

‘We zijn in zekere zin allemaal buitenaards’

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recente ontdekking dat er mogelijk zo’n 10 miljard bewoonbare planeten zijn in de Melkweg betekent dat leven overal in het universum bestaat, aldus de Sri Lankaanse astrobioloog Chandra Wickramasinghe.

Professor Wickramasinghe van de Universiteit van Buckingham schreef in het tijdschrift Journal of Cosmology dat bewijs voor leven overal in ons sterrenstelsel te vinden is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Astronomische ontdekkingen hebben de afgelopen jaren aangetoond dat complexe organische moleculen die veel gelijkenissen vertonen met de bouwstenen van het leven overal in het universum voorkomen en garant staan voor een derde van alle koolstof in de interstellaire ruimte.

Allemaal buitenaards

“Het is een lange en bittere strijd geweest om geocentrisch denken te transformeren in theorieën die overwegen dat leven een waarlijk kosmisch fenomeen is,” zei Wickramasinghe. “Na 50 jaar discussie ontstaat het beeld dat we in zekere zin allemaal buitenaards zijn.”

“Het bewijs voor bewoonbare planeten in ons sterrenstelsel is onlangs steeds duidelijker geworden,” ging de directeur van het Centrum voor Astrobiologie in Buckingham verder. “De ontdekking van bewoonbare planeten zonder ster werd minder dan een jaar geleden gedaan door Takahiro Sumi en collega’s van de Universiteit van Osaka. Deze planeten werden gevonden met behulp van gravitationele microlensing, een techniek die in 1996 voor het eerst werd toegepast door Rudolph Schild van Harvard. Hij suggereerde dat donkere materie in ons sterrenstelsel onder meer bestaat uit losse planeten.”

Ketting

De recente ontdekking dat zich mogelijk miljarden bewoonbare planeten schuilhouden in ons sterrenstelsel betekent volgens Wickramasinghe dat leven extreem veelvuldig voorkomt in de Melkweg.

“Het bestaan van miljarden aardachtige planeten impliceert leven zoals op Aarde,” besloot hij. “We zijn onderdeel van een ketting die het leven op Aarde verbindt met de meest verafgelegen delen van het heelal.”

Bron Sinhalaya.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x