Het Complot

Google censureert ‘complottheorieën’, en ziet ruim 70 miljard dollar verdampen. Hoe techreuzen zich in eigen voet schieten

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De linkse deugelite in Silicon Valley is weer bezig onwelgevallige geluiden de kop in te drukken. Dit keer waren Alex Jones, Milo Yiannopoulos en Laura Loomer aan de beurt. Ook religieus leider Louis Farrakhan en ‘complotdenker’ Paul Joseph Watson kregen een ban.

De techreuzen schieten zich met dit soort censuuracties in de eigen voet. Eerder deze week werd bekend dat Google maar liefst 70 miljard dollar zag verdampen, onder meer vanwege het censureren van ‘complottheorieën’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Maandag maakte Alphabet, het moederbedrijf van Google, bekend dat de advertentieopbrengsten met 15 procent waren gestegen, tegen 24 procent vorig jaar. Het aandeel werd afgestraft op de beurs en daalde met acht procent.

Algortimes

Volgens CFO Ruth Porat is de teruggelopen groei vooral te wijten aan YouTube. Porat en Google wilden hier verder niet echt over uitweiden.

Laten we eens kijken wat er vorig jaar is gebeurd:

Begin 2018 begon Google de algoritmes van YouTube aan te passen om video’s met ‘complottheorieën’ en ‘fake news’ moeilijker vindbaar te maken.

Miljoenen

Deze ‘veranderingen’ vielen samen met het besluit om alternatieve theorieën te censureren.

Daarnaast heeft YouTube miljoenen (!) kanalen en video’s verwijderd die ‘in strijd waren met het beleid van het bedrijf’, vooral over Alex Jones.

Hoewel deze video’s en kanalen volgens YouTube minder dan één procent van het aanbod vormden, leverden ze een hoge engagement op.

[CNBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evelien.
Evelien.
5 jaren geleden

De overheid en de media zijn er niet op tegen dat u in complotten geloofd,..maar willen dat u in hun bedachte complotten geloofd, zoals het complot van 15 Hi-jackers die vliegtuigen (Boeings ) in gebouwen vliegen ,wat niet mogelijk is met een paar vlieglessen in een chesna (ha-ha) .
2 vliegtuigen vliegen in 2 wolkenkrabbers in New-York en er storten er 3 wolkenkrabbers in… (knap hoor).

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Wat hier in feite verteld wordt, is dat eerdere winsten die niet behaald worden, worden berekend als verlies. Dat is precies hetgeen, wat er aan de hand is met de mensheid. Je kan de kern haast niet beter benaderen. Gelukkig is hier ook weer het geval, dat we daar uiteindelijk aan ten onder gaan. Nou, toch nog een happy ending.

Godwint
Godwint
5 jaren geleden

Dit draait om macht, geld kan bijgedrukt worden.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Het woord complottheorie wordt te pas en onpas gebruikt. Lijkt wel of de reguliere media met hun nepnieuws bewust achterlijke verzinsels in de publiciteit brengen om de echte theorieën belachelijk te maken.
Voorlopig hebben mensen die uitgemaakt werden voor complotdenkers in de jaren tachtig van de vorige eeuw met heel veel zaken gelijk gekregen. En kom je dichtbij de waarheid dan krijgt Google de opdracht om dit niet te publiceren. Dat is de Westerse democratie.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x