Homepagina » Het Complot » Google censureert ‘complottheorieën’, en ziet ruim 70 miljard dollar verdampen. Hoe techreuzen zich in eigen voet schieten
Google censureert 'complottheorieën', en ziet ruim 70 miljard dollar verdampen. Hoe techreuzen zich in eigen voet schieten

Google censureert ‘complottheorieën’, en ziet ruim 70 miljard dollar verdampen. Hoe techreuzen zich in eigen voet schieten

De linkse deugelite in Silicon Valley is weer bezig onwelgevallige geluiden de kop in te drukken. Dit keer waren Alex Jones, Milo Yiannopoulos en Laura Loomer aan de beurt. Ook religieus leider Louis Farrakhan en ‘complotdenker’ Paul Joseph Watson kregen een ban.

De techreuzen schieten zich met dit soort censuuracties in de eigen voet. Eerder deze week werd bekend dat Google maar liefst 70 miljard dollar zag verdampen, onder meer vanwege het censureren van ‘complottheorieën’.

Maandag maakte Alphabet, het moederbedrijf van Google, bekend dat de advertentieopbrengsten met 15 procent waren gestegen, tegen 24 procent vorig jaar. Het aandeel werd afgestraft op de beurs en daalde met acht procent.

Algortimes

Volgens CFO Ruth Porat is de teruggelopen groei vooral te wijten aan YouTube. Porat en Google wilden hier verder niet echt over uitweiden.

Laten we eens kijken wat er vorig jaar is gebeurd:

Begin 2018 begon Google de algoritmes van YouTube aan te passen om video’s met ‘complottheorieën’ en ‘fake news’ moeilijker vindbaar te maken.

Miljoenen

Deze ‘veranderingen’ vielen samen met het besluit om alternatieve theorieën te censureren.

Daarnaast heeft YouTube miljoenen (!) kanalen en video’s verwijderd die ‘in strijd waren met het beleid van het bedrijf’, vooral over Alex Jones.

Hoewel deze video’s en kanalen volgens YouTube minder dan één procent van het aanbod vormden, leverden ze een hoge engagement op.

[CNBC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Evelien.
Evelien.
1 jaar geleden

De overheid en de media zijn er niet op tegen dat u in complotten geloofd,..maar willen dat u in hun bedachte complotten geloofd, zoals het complot van 15 Hi-jackers die vliegtuigen (Boeings ) in gebouwen vliegen ,wat niet mogelijk is met een paar vlieglessen in een chesna (ha-ha) .
2 vliegtuigen vliegen in 2 wolkenkrabbers in New-York en er storten er 3 wolkenkrabbers in… (knap hoor).

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Wat hier in feite verteld wordt, is dat eerdere winsten die niet behaald worden, worden berekend als verlies. Dat is precies hetgeen, wat er aan de hand is met de mensheid. Je kan de kern haast niet beter benaderen. Gelukkig is hier ook weer het geval, dat we daar uiteindelijk aan ten onder gaan. Nou, toch nog een happy ending.

Godwint
Godwint
1 jaar geleden

Dit draait om macht, geld kan bijgedrukt worden.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Het woord complottheorie wordt te pas en onpas gebruikt. Lijkt wel of de reguliere media met hun nepnieuws bewust achterlijke verzinsels in de publiciteit brengen om de echte theorieën belachelijk te maken.
Voorlopig hebben mensen die uitgemaakt werden voor complotdenkers in de jaren tachtig van de vorige eeuw met heel veel zaken gelijk gekregen. En kom je dichtbij de waarheid dan krijgt Google de opdracht om dit niet te publiceren. Dat is de Westerse democratie.

Wings
Wings
1 jaar geleden

Idem meegemaakt, censuur dus.
Vandaag moeten we vooral nadenken over onze Vrijheid van Meningsuiting. Dodenherdenking.
Mensen die stierven voor de vrijheid.

We moeten dit niet acceptabel gaan vinden mensen, kom op.

Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Technocratische “Aderlating” ter bestrijding van het overduidelijk Psychologisch probleem bij de machthebbers!

Denker
Denker
1 jaar geleden

Als we nou gewoon zelf een medium creëren waar je echt bepaalde zaken kunt bespreken zoals de zogenaamde complottheorieën en dan niet zoiets als ninefornews maar gewoon een gesponsorde kanaal waar men zaken kunt posten een soort youtube. Er zijn vele handige jongeren die zo ver ontwikkeld zijn op het gebied van informatica dat ze als het ware een oorlog kunnen ontketenen.
Er zijn steeds meer mensen die de honger naar macht en geld zat zijn. Er zijn steeds meer mensen die geen vertrouwen meer hebben in hun leiders. Er zijn steeds meer mensen die inzien dat ze slaven zijn van een opgelegd systeem. Er zijn steeds meer mensen die inzien dat onze vrijheid beperkt is. Voeg ons samen in het groot en dan zal er veel veranderen. Zoals de invasie van Normandië met vele lukt het uiteindelijk, tuurlijk zullen er vele sneuvelen maar echt niet allemaal.En uiteindelijk zullen de bedenkers( organisatoren) terecht staan voor hun wandaden

Realistische Biff
Realistische Biff
1 jaar geleden

Zolang de mens op aarde leeft zijn er al complotten. Complotten zijn gewoon een gegeven, erover discussiëren is volledig zinloos.
Sommige complotten slagen in hun opzet waar anderen falen.
Het begint al op school bij bijvoorbeeld knikkeren. Er zijn kinderen die onder één hoedje spelen in de naïeve en/of goedgelovige kinderen hun knikkers afhandig te maken.
Dit spel zet zich voort tot in de hoogste (of moreel gezien misschien allerlaagste) lagen van de samenleving.
Tja mensen, zo is de wereld nou eenmaal, of je het nu leuk vindt of niet.
Bepaal zelf je rol in het toneelstuk des levens.
Ik wens jullie veel wijsheid!

x

Check Also

weltschmerz

Café Weltschmerz dreigt YouTube-kanaal te verliezen: ‘Keiharde censuur’

YouTube heeft opnieuw een video verwijderd van ...

ollongren

‘Naargeestige’ Ollongren (D66) pleit voor nog meer censuur

Minister Kajsa Ollongren (D66) zei in WNL ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x