Buitenland

Weerman windt zich op over ‘idiote reacties’ van ‘wappies’ over cloud seeding in Dubai

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Het openbare leven in de Verenigde Arabische Emiraten is ontregeld door zware regenval. Sinds 1949 heeft het er niet meer zo hard geregend.

Een meteoroloog van de nationale weerdienst zei tegen persbureau Bloomberg dat er een verband is met het kunstmatig opwekken van neerslag, ook wel cloud seeding genoemd. Hij vertelde dat daarvoor zes vliegtuigjes waren opgestegen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dat paste in het Westen niet in het klimaatnarratief en dus werd de meteoroloog teruggefloten. De weerdienst en de meteoroloog nuanceerden vervolgens hun verhaal.

Idiote reacties van wappies

Over het klimaatnarratief gesproken: weerman Reinier van den Berg beweerde dat extreme regenval zoals in Dubai ‘in een opwarmende wereld wel vaker en met grotere intensiteit voorkomt’. “Mede door de (nog steeds groeiende!) luchtvaart,” aldus Van den Berg.

Of dit wel of niet mede veroorzaakt wordt door kunstmatige beïnvloeding van het weer, doet volgens hem niets af aan het feit dat zowel droogte als extreme neerslag in ‘een snel opwarmende wereld (mede door luchtvaart) snel toeneemt’.

De weerman verwees daarnaast naar een filmpje waarin een ‘klimaatwetenschapper’ beweringen over cloud seeding ‘debunkt’. Van der Berg schreef er een reactie bij waar het dedain vanaf druipt: “Voor al de idiote reacties van wappies in de afgelopen 48 uur naar aanleiding van de overstromingen in Dubai en de relatie met de snel opwarmende wereld. Al vraag ik me af of die (veelal anonieme typetjes) überhaupt in staat zijn om dit korte verslag te begrijpen.”

Helemaal geen complot of zo

Ene Janine is op dit moment in Dubai en laat weten dat ze daar gewoon in de krant zetten dat ze aan cloud seeding doen. “Helemaal geen complot of zo. Kranten staan er vol mee. Wordt gewoon openlijk toegegeven. Niemand denkt dat het een complot of onwaar is,” zegt ze.

In 2012 beweerde Van den Berg dat de Noordpool binnen 10 jaar ’s zomers ijsvrij zou zijn. “We moeten ons absoluut zorgen maken, want de ontwikkelingen gaan ontzettend snel, of het nu nog drie of 10 jaar duurt. Het lijkt er al een tijdje op dat de werkelijkheid sneller gaat dan het worstcasescenario van onze berekeningsmethodes.”

Datzelfde jaar zei de meteoroloog, overtuigd christen, tijdens een bijeenkomst in Wezep: “Over drie jaar is de kans groot dat de Noordpool, hoe mooi ook door God gemaakt, voor het eerst ijsvrij is.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 157 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
1 maand geleden

Sneu type. Geen aandacht aan schenken.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Wat verwacht je van een weerman die BETAALD wordt om mee te werken aan de AGENDA van de psychopaten…

manon
manon
1 maand geleden

eigenlijk moet je medelijden met deze man hebben want hij gelooft nog in Sinterklaas en in sprookjes, dus hij is een kind gebleven en gelooft alles wat de overheid en de dominee zegt, heel triest

Margie
Margie
1 maand geleden

Dan gaat het verdienmodel kapot. En dat kunnen ze niet hebben in het westen. Val maar kapot met dat klimaat. En liefst zo snel mogelijk.

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x