Buitenland

De andere waarheid over Syrië

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Westerse politici, ‘experts’ en journalisten gaan de komende dagen hun verhaal over Syrië moeten bijstellen,” begint oorlogsjournalist Robert Frisk zijn opiniestuk in The Independent.

Hij hekelt de gekleurde en eenzijdige kijk op het conflict.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nu de Syrische stad Aleppo is bevrijd komt er steeds meer informatie naar buiten over de ‘rebellen’ die wij in het Westen – de VS, Groot-Brittannië, de EU en de koppensnellers in de Golf – steunen.

Onder hen zijn onder meer lieden van Al Qaida (Jabhat al-Nusra of Jabhat Fateh al-Sham), het ‘volk’ – zoals George W. Bush ze noemde – dat verantwoordelijk zou zijn geweest voor de aanslagen op 9/11.

Herinner je de oorlog tegen terrorisme nog? Het ‘pure kwaad’ waar Al Qaida voor staat? Herinner je alle waarschuwingen nog van onze geliefde veiligheidsdiensten over de dreiging van aanslagen door Al Qaida?

Bekende mantra
De andere waarheid over Syrië
Robert Fisk

Daar hoor je nu niets meer over, aangezien de ‘dappere’ lieden van Al Qaida het oosten van Aleppo verdedigden.

Er werd voor ons een verhaal gesponnen over heldenmoed, democratie en lijden. Een verhaal over ‘good guys’ tegen ‘bad guys’ dat net zoveel leugens bevat als het verhaal over ‘massavernietigingswapens’.

En daar klinkt weer de bekende mantra, die tot walgens toe moet worden herhaald.

Andere waarheid

Het wordt tijd dat ook de andere waarheid wordt verteld: dat veel van de ‘rebellen’ die we in het Westen steunen tot de wreedste en meest meedogenloze strijders in het Midden-Oosten behoren.

Enkele weken geleden ontvluchtte een moslimgezin Oost-Aleppo tijdens een staakt-het-vuren.

De vader had juist te horen gekregen dat zijn broer op het punt stond te worden geëxecuteerd door de rebellen omdat hij de frontlinie had overgestoken met zijn vrouw en zoon.

Bezorgd

Hij zei dat de rebellen scholen hadden gesloten en wapens bewust vlak bij ziekenhuizen hadden geplaatst.

Syrische soldaten zeiden dat de Amerikanen IS vrije doorgang verleenden vanuit Mosul om het regime van Assad opnieuw aan te vallen.

Een Amerikaanse generaal zei zelfs bezorgd te zijn dat Iraakse milities IS er mogelijk van zouden weerhouden de grens tussen Irak en Syrië over te vluchten.

‘Val’

En zo geschiedde. In drie enorme colonnes staken IS-strijders vanuit Mosul in Irak en Raqqa en Deir ez-Zor in Oost-Syrië de woestijn over om de prachtige stad Palmyra weer in te nemen.

Vrijwel alle westerse media spraken van de ‘val’ van Aleppo. Normaal gesproken zou zijn gezegd dat het leger de stad had ‘heroverd’ op de ‘rebellen’, terwijl Palmyra opnieuw was ‘gevallen’.

‘Onze’ rebellen onthoofdden in Palmyra een 82-jarige onderzoeker die Romeinse schatten probeerde te beschermen en zetten zijn bril op zijn afgehakte hoofd.

Stofwolken

De Russen voerden 64 luchtaanvallen uit op IS-strijders buiten Palmyra.

De stofwolken die de enorme colonnes veroorzaakten moeten zeker ook zijn opgemerkt door de Amerikanen. Waarom voerde de Amerikaanse luchtmacht geen bombardementen uit?

Maar nee, om de één of andere reden werden ze simpelweg niet opgemerkt door het enorme arsenaal aan Amerikaanse satellieten en drones in de regio.

Fisk insinueert dat de Amerikanen het ‘lieten gebeuren’, om zo de Syrische en Russische troepen te verzwakken.

Samenzweren

De Italiaanse journaliste Loretta Napoleoni schrijft in haar nieuwe boek Merchants of Men over de financiering van de oorlog in Syrië.

“Oorlogscorrespondenten die de opstand steunen vertrouwen de rebellen omdat ze met hen samenzweren,” stelt ze.

Zweren journalisten werkelijk samen met de rebellen? Onze politieke meesters in ieder geval wel. En dat doen ze vanwege het geld.

Onlangs nog wierpen de Britse premier May en haar ministers zich aan de voeten van de soennitische autocraten die de jihadi’s in Syrië financieren in de hoop na de Brexit voor miljarden aan wapens te kunnen verkopen aan de Golf.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Nooit zullen ze vrijwillig hun verhaal conform de waarheid aanpassen. Een dergelijk gezichtsverlies zouden hun opgepompte leugenachtige ego’s nooit kunnen verwerken. Liever nog zouden ze gelyncht worden door het volk terwijl ze het uit blijven schreeuwen dat ze nooit gelogen hebben. Stumpers zijn het, leugenachtige bedriegende stumpers, Satanisten die zonder twijfel met de Duivel zelf ten onder zullen gaan! Hun dagen zijn geteld.

GJdenhaag
GJdenhaag
7 jaren geleden

Ik stuur regelmatig een link van een artikel met deze inhoud naar de NOS of de Volkskrant.
Uiteraard krijg ik nooit een reactie, maar voel toch dat ik een goed soort plicht heb gedaan.
We leven in een rare wereld waar juist door alle communicatiemiddelen er grote mate van verwarring is.

In moderne taal voor de jeugd zou ik moeten zeggen dat alles ‘f*cked up’ is

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
koen de vriendt
koen de vriendt
7 jaren geleden

Laten we eerlijk zijn, dit conflict werd gestuurd met nieuwe methoden gebaseerd op een geheel nieuwe fysica.

De kracht van gedachten laten we zeggen. Weinigen durven het zeggen, maar veel gewone burgers doen mee. Hoe groot de groep is? 1OOOO of reeds vele miljoenen, moeilijk te zeggen, het is een taboe.

goede avond iedereen

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x