Binnenland

Onderzoek in opdracht van minister Ollongren: Populaire ‘junknieuwssites’ als NineForNews vormen bedreiging. Wie o wie heeft het gefinancierd? (U raadt het al)

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen hebben geen vertrouwen meer in de mainstream media en politiek en halen hun nieuws op social media en alternatieve media.

We leven eigenlijk in een nepwereld. Veel volgers van mainstream media en grote politieke partijen blijken nep en dus lijkt het alsof ze populair zijn onder de burgers. Dit is niet het geval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De mensen die de overheid aansturen zien de opkomst van de alternatieve media als een serieuze bedreiging.

Geen bewijs

Het onderwerp stond al enige keren op de agenda van de Bilderbergconferentie.

In een poging het tij te keren werd de term ‘fake news’ bedacht. Er werd plotseling onderscheid gemaakt tussen mainstream news en fake news.

Overal werd gewaarschuwd voor nepnieuws, maar bewijs werd nooit geleverd.

Zo waarschuwde onze minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in 2017 geregeld dat Rusland pogingen deed om hier het maatschappelijk debat te beïnvloeden door middel van nepnieuws.

Later moest ze erkennen dat hier geen bewijs voor is gevonden.

Stilte

En dus moest er worden gezocht naar andere manieren om de alternatieve nieuwsmedia aan banden te leggen.

Vrijdag werden in alle stilte de kabinetsplannen gepresenteerd om dit te realiseren.

Waarom in stilte? Omdat minister Ollongren de plannen heeft gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door een hoogleraar die wordt betaald door onder andere de Nederlandse overheid en miljardair George Soros.

Soros steekt namelijk veel geld in de bestrijding van wat hij noemt ‘negatieve trends’ in Nederland.

Status quo

Eén van de bestuursleden van zijn Open Society Foundations (OSF) is niemand minder dan onze prinses Mabel, die overigens agent was bij de voorloper van de AIVD.

Een mooi voorbeeld van hoe de royals, inlichtingendiensten, overheid en zakenmagnaten samenspannen om de status quo te bewaken.

Uit een document blijkt volgens NRC dat de OSF in ons land ‘vergaande activiteiten steunt zoals processen voeren en beleidsbeïnvloeding’.

Aha, beleidsbeïnvloeding.

Het onderzoek waar Ollongren haar plannen op baseert, is uitgevoerd door hoogleraar Richard Rogers van de UvA – waar de totale gekte regeert – en zijn collega Sabine Niederer.

Rogers en zijn Govcom.org Foundation worden gefinancierd door onder meer de Nederlandse overheid, Soros Foundation, het Open Society Institute, de Ford Foundation, Open Society Foundations, Mondriaan Foundation, MacArthur Foundation en de Gates Foundation.

Radicaliserende werking

Op dit zogenaamde onderzoek naar nepnieuws zitten dus duidelijk de vingerafdrukken van de overheid en van Soros.

Overigens wordt er niet meer gesproken van nepnieuws, nu blijkt dat er geen bewijs voor is gevonden, maar van ‘pulpnieuws’ en ‘desinformatie’.

Onder pulpnieuws verstaat de spreekbuis van Soros complottheorieën, clickbait, en extremistische, tendentieuze en politiek sterk gekleurde verhalen.

Volgens Rogers bevat Facebook van alle social media het meeste pulpnieuws, wat het ook moge zijn. Maar ook YouTube is populair onder een bepaalde groep Nederlanders.

Als we niet uitkijken kunnen kanalen van Mike Cernovich en RT hier een polariserende en zelfs radicaliserende werking hebben, waarschuwt hij.

Wc-eend

In dit geval wordt eigenlijk de Amerikaanse lijn gevolgd, waar de FBI onlangs bekendmaakte complotdenkers te zien als bedreiging.

Minister Ollongren ziet in het onderzoek, dat dus is uitgevoerd door een hoogleraar die onder meer wordt betaald door de Nederlandse overheid, de bevestiging van haar beleid.

Iets met wc-eend.

Rogers, of eigenlijk Ollongren of Soros, denkt dat het goed zou zijn om het beleid tegen nepnieuws wat meer toe te spitsen op tendentieuze berichten en complottheorieën.

Internetdiensten zoals Facebook, Google en Twitter spelen een essentiële rol in het tegengaan van desinformatie, aldus de overheid. We kunnen dus meer censuur op social media gaan verwachten.

Aap uit de mouw

Het zal niemand verbazen dat ook de website NineForNews prominent aan bod komt in het 205 pagina’s tellende onderzoek van Rogers en co.

Laten we het onderzoek ontleden, vooral toegespitst op NineForNews:

Wat wel uit het onderzoek naar voren komt zijn de verschillende typen junknieuws van politiek sterk gekleurde aard, die met name op 4chan/pol/ zijn aangetroffen. Dit zijn hoofdzakelijk links naar tendentieuze en politiek sterk gekleurde bronnen als The Post Online en De Dagelijkse Standaard, maar ook complottheorie op NineForNews.

En daar komt de aap uit de mouw:

Hoewel het problematisch is om nieuwsbronnen als “nep” te bestempelen, treffen we op die bronnen wel degelijk polariserende content aan. De artikelen die de meeste gebruiksinteractie vertonen gaan dan ook vaker over onderwerpen als migratie en de Islam dan over geopolitieke events als Russische inmenging of MH17.

Als ‘nepnieuws’ niet werkt, gaan we ze maar bestempelen als ‘pulpnieuws’.

Auteurs?

En even verderop:

Generally, the junk news sites, of which hyperpartisan sites are the largest constituent, can be characterised as right-wing, anti-immigrant, anti-EU and in some cases anti-Semitic or advancing conspiracy theories (the latter especially applying to ninefornews.nl and jdreport.com).

Als u het nog niet wist: NineForNews is dus kennelijk rechts, tegen migranten, tegen de EU en in sommige gevallen antisemitisch. Zo leer je nog eens wat.

En dit:

ninefornews.nl, which is the 5th-most engaged with site in our data, regularly promotes conspiracy theories ranging from UFO sightings to far-right theories such as Pizzagate and QAnon. The authors seem to be convinced that this is accurate accounting of events.

NineForNews verspreidt volgens de auteurs complottheorieën over UFO-waarnemingen en extreemrechtse theorieën zoals Pizzagate en QAnon. Interessant, waar dan?

De auteurs lijken ervan overtuigd te zijn dat de verhalen kloppen. Ten eerste is er maar één auteur actief op deze site en ten tweede schrijft deze auteur zelden op persoonlijke titel.

FvD

De onderzoekers doen ook hun uiterste best om complottheorieën te linken aan de FvD, net als in een eerder onderzoek uitgevoerd door KiesKompas (Soros), dat deze maand werd gepubliceerd in dagblad Trouw.

Once again, queries mentioning right-wing parties such as FvD are more prone to produce junk sources within their results. The site, ninefornews.nl, was identified here as the only conspiracy website in the entire data set. It emerged in the 8th position when [milieu FvD -www.fvd.nl] was queried, meaning that it appears on the first page of Google results (with default settings at 10).

Volgens de onderzoekers lezen aanhangers van rechtse partijen zoals de FvD vooral junk news, waaronder NineForNews. Soros heeft al vaker kenbaar gemaakt dat hij populistische partijen koste wat het kost wil bestrijden.

Blijf vooral delen

Specifiek per onderwerp:

Fake/junk sources are present across political and issue spaces around MH17, Zwarte Piet, Utrecht, PS2019, and the Dutch party leadership. There are fake/junk news hosts that are common across all five issues: Ninefornews.nl, fenixx.org, tref.eu, ejbron.wordpress.com, drimble.nl (a particular story), and dagelijksestandaard.nl.

Als je dus kritiek hebt op het onderzoek naar MH17, verkiezingen, het kabinet of de gang van zaken rond Zwarte Piet, dan ben je een fake/junk source.

Overigens financiert Soros ook organisaties tegen Zwarte Piet.

The “alternative” news website NineForNews, which has been host to conspiracies and hyperpartisanship (Roermund 2017), is also amongst the most shared domains, but this is mostly due to an automated bot posting links to the website (u/ninefornews)

Goed zo, blijf vooral delen die artikelen.

What can be observed, however, are the types of junk news that can be characterised as hyperpartisan, especially on 4chan/pol/. This appeared mostly through links to popular tendentious and hyperpartisan blogs like The Post Online and De Dagelijkse Standaard, but also the more clearly “fake” (in the sense of conspiratorial) NineForNews.

Complottheorieën zijn volgens de onderzoekers dus per definitie ‘fake’. Kunnen ze deze bewering misschien ondersteunen? Vast niet.

Stille dood

Samenvattend: het hele nepnieuwsgedoe is een stille dood gestorven, zoals Tweede Kamerlid Martin Bosma al aangaf. En dus zijn alle niet-mainstream media vanaf nu pulpnieuws en desinformatie, punt uit. Termen om in de gaten te houden!

Ziet u ze de komende tijd vaak in de media, denk dan even aan bovenstaand broddelwerk van de marionetten van Soros.

Help mee om ze te ontmaskeren.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
4 jaren geleden

Natuurlijk zijn websites als NineForNews een bedreiging. Er wordt, zoals met alles, alleen geen waarheid gesproken. Websites als deze ondergraven de heersende macht en dat is de werkelijke bedreiging for fake heersers en hun mainstream propaganda kanalen. Dat zeggen ze alleen niet in ware woorden anders verraden ze zichzelf. Van de vele complot theorieën zijn er diverse die al waar blijken te zijn. Chemtrails bijvoorbeeld zijn een feit want je kunt het zelf zien gebeuren. Dan is het geen complot theorie meer maar een complotfeit. Complotten zijn tegen de mens en het leven gericht. We maken dagelijks mee hoe we van alle kanten worden beroofd, belazerd en misleid door de eigen politiek. Het zijn dan ook fake mensen. Kijk maar naar de gezichten, de arrogantie (van de macht) spat er vanaf, verwrongen gezichtsuitdrukkingen, enz. Er leeft niets menselijks in hen en ze vertonen geen vonkje geweten. We hebben in Nederland geen regering, ze zitten er niet voor het land en het volk. Hoeveel meer fake wil je het dan nog krijgen? Het alternatieve nieuws levert in ieder geval een discussie op terwijl de fake MSM niets anders doet dan propageren hoe je het volgens de heersende macht moet geloven. Niet iedereen is het met de alt media eens en die hebben hier ook gewoon hun stem. Bij de MSM kun je niet zeggen dat iedereen een stem krijgt want je reacties worden meteen weg gemodereerd. Ik lees dan ook allang geen MSM meer en ben die verwrongen leugengezichten van de fake nieuwslezers al jaren zat.

IIS
IIS
4 jaren geleden

Over de persoon Ollongren: is zij een halfzus van Beatrix? Kwam uit het niets, heeft familaire van Buren/Lippe-Biesterfeld trekken, kan goed met Beatrix opschieten en is zomaar tot de Nederlandse adelstand verheven. En aangezien pro nazi EU, heer Bilderberg Bernhard een nogal flamboyant leven had, zou een zoveelste geheimgehouden buitenechtelijk kind niet ondenkbaar zijn.

D66, de anti-volkspartij en orgaanpiraten (incluis de andere gevestigde partijen, of course) lijkt sterk op een sektarische club engnekken die behoorlijk aanschurkt tegen de satanische Bilderberg sekte.

only you
only you
4 jaren geleden

Ollongren met de haren breken het hele culturele erfgoed af, de eerste vluchten van migranten zijn al aangekomen, die zouden ze al een halt moeten toeroepen, hebben nl een grote impact op het pas, klimaatbeheersing, etc. ?
En eigen volk maar eerst aan de schandpaal nagelen, mn d de boeren, we gaan dezelfde richting als Frankrijk?
Stelletje loosers, moeten eigenlijk Brussel vanbinnen uit v verbouwen .
Trump heeft wijselijk zijn daad gesteld, maar heeft gelijk,

Wayseer
Wayseer
4 jaren geleden

Mensen overal ter wereld zijn aan het ontwaken en de beerputten van leugens gaan open op alle fronten.
De Governthemind kan dit niet meer tegenhouden, de waarheid laat zich niet meer onderdrukken.

DE TIJD IS NU.

https://www.youtube.com/watch?v=BxePUq1BSPg

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x