Homepagina » Gezondheid » Britse ministers roepen op transgeen voedsel te eten, maar raken het zelf niet aan
Britse ministers roepen op transgeen voedsel te eten, maar raken het zelf niet aan

Britse ministers roepen op transgeen voedsel te eten, maar raken het zelf niet aan

Genetisch gemodificeerd voedsel is in de restaurants van het Palace of Westminster, de zetel van het Britse parlement, verboden. Tegelijkertijd beweert de regering dat het ‘waarschijnlijk veiliger’ is dan ander voedsel.

Britse ministers roepen gezinnen op niet langer te twijfelen aan de veiligheid van transgene gewassen, hoewel ze er zelf niet van zullen eten.

Deze week werd in Groot-Brittannië een enorme propagandacampagne gelanceerd voor genetisch aangepaste gewassen. Owen Paterson, de Britse minister van Milieu, Voedsel en Landbouwzaken, beweerde dat in het Verre Oosten de afgelopen 15 jaar zeven miljoen kinderlevens zouden zijn gered als mensen toegang hadden gehad tot een nieuwe transgene rijstsoort. Deze bewering bleek later op onwaarheden te berusten.

Frankenstein Foods

De cateringdienst van het Britse Lagerhuis bevestigde dat het verbod op genetisch gemodificeerde ingrediënten, dat dateert van 1998, van kracht blijft. Dit komt volgens de dienst grotendeels door de ‘keuze van de consument’.

Paterson zei eerder deze week dat genetisch gemodificeerde organismen misschien nog wel veiliger zijn dan normaal voedsel. Toch zullen zijn collega’s deze zogeheten Frankenstein Foods niet in hun eigen restaurant eten.

Bedonderd

The FactCheck Blog concludeerde dat Paterson de boel heeft bedonderd. De minister verwees naar gouden rijst, een rijstras dat in 1997 met behulp van genetische manipulatie is gemaakt met geld van de Rockefeller Foundation. De nieuwe versie werd in 2005 ontwikkeld door chemiereus Syngenta.

Het doel van het onderzoek was kinderen te helpen die leiden aan vitamine A-tekort omdat de rijst bètacaroteen bevat. Greenpeace ziet gouden rijst als het paard van Troje voor gentechnologie. Een aantal wetenschappers uitten bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen zonder dat dit eerst was getest op dieren.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hoaxintelligence schreef:

  don’t get high on your own supply

  0 likes
 • IIS schreef:

  Het aanbod van deze gewassen is niet meer te stuiten zolang Monsanto en andere multinationals dergelijk ziekmakend voedsel blijven aanbieden of zelfs boeren kunnen dwingen het te verbouwen.

  Maar als de elite denkt zelf een keus te kunnen maken of dit voedsel bij ze op het bord komt hebben ze het helaas helemaal mis. Ook zij zullen vroeg of laat met dit ‘gif’ in aanraking komen. Net zo goed zullen ze vroeg of laat dezelfde gevolgen ondervinden als het plebs.

  Ziektes en de dood maken echt geen onderscheid tussen goed en kwaad of rijk en arm. Misschien voor even, maar niet voor altijd.

  Eet smakelijk jongens!…

  0 likes
 • lambertus schreef:

  Hoe groter de leugen en hoe vaker herhaald; de massa accepteert het vanzelf als waarheid. Vreselijk naïef.
  Onbegrijpelijk dat deze praktijken naast fraude, manipulatie, bedrog, misleiding, agressie, macht en een onverzadigbare hebzucht de boventoon voeren in het dagelijks leven. Tijd voor een ommezwaai van groot formaat!

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  Een aantal wetenschappers uitten bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen zonder dat dit eerst was getest op dieren. –> zijn we deze fase eigenlijk niet ook al voorbij? Ik dacht dat de mensen proeven met dieren wilden stoppen?

  Ach, ze verzinnen wel iets om het ons door de strot te drukken, al verzinnen ze wel een ziekte dat de natuurlijke bronnen vergiftigt en ons daarmee dwingen hun gif tot ons te nemen.

  0 likes
 • pietje schreef:

  Wat een stelletje huichelaars maar ja…. dat weten we al eeuwen toch ? De beuk erin jongens massaal niet meer deze producten kopen laten we geen lammeren zijn die ter slacht gaan want dat is precies wat we nu doen…… berusten maar dat is niet goed ! Opstaan en doen !!!!!!!

  0 likes
 • kim schreef:

  [quote name=”IIS”]Het aanbod van deze gewassen is niet meer te stuiten zolang Monsanto en andere multinationals dergelijk ziekmakend voedsel blijven aanbieden of zelfs boeren kunnen dwingen het te verbouwen.

  Maar als de elite denkt zelf een keus te kunnen maken of dit voedsel bij ze op het bord komt hebben ze het helaas helemaal mis. Ook zij zullen vroeg of laat met dit ‘gif’ in aanraking komen. Net zo goed zullen ze vroeg of laat dezelfde gevolgen ondervinden als het plebs.

  Ziektes en de dood maken echt geen onderscheid tussen goed en kwaad of rijk en arm. Misschien voor even, maar niet voor altijd.

  Eet smakelijk jongens!…[/quote]

  Geloof maar gerust dat ze hun eigen kassen en veestapel /pluimvee/visvijvers hebben..misschien niet achter het huis maar wel ergens..Op het loo eikenhorst etc eten ze vast elke dag vers geplukte groenten en hormoon en antibioticavrij vlees.

  0 likes
 • dacross schreef:

  Wie ziet er nog tarwe/ graan velden in Nederland? Vroeg laatst aan een bevriende bakker waar zijn meel vandaan kwam. De vertegenwoordiger vertelde hem dat het meel afkomstig is uit de USA. En dat is al bij een gewone dorps bakker. Hij heeft geen idee waar hij mee bakt. Het zit verdomme al in ons eigen brood!

  0 likes
 • Rochel schreef:

  [quote name=”J. Selten”]Een aantal wetenschappers uitten bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen zonder dat dit eerst was getest op dieren. –> zijn we deze fase eigenlijk niet ook al voorbij? Ik dacht dat de mensen proeven met dieren wilden stoppen?

  Ach, ze verzinnen wel iets om het ons door de strot te drukken, al verzinnen ze wel een ziekte dat de natuurlijke bronnen vergiftigt en ons daarmee dwingen hun gif tot ons te nemen.[/quote]

  Ze slaan de fase met dieren over…wij zijn de proefdieren

  0 likes
 • jo schreef:

  vooraf eventjes een reactie op IIS…Als we dààrop moeten wachten voor het met die zélfbenoemde “elite” bergaf gaat…!?Jaja , dan heb ik wel een baard van hier tot ginder…En onze kinderen en kleinkinderen en de generaties daarna evenzogoed.Is de grote meut nu écht waar te stom om ook maar iéts te willen(!) inzien en er een beetje naar te handelen???? Ik ben onderhand 63 en wat ik van mijn medebewoners van deze prachtige planeet -alléén al rondom mij en in mijn direkte omgeving- zie gebeuren stemt mij héééél droevig.Is er dan echt niémand in deze hele rotzooi die efkes zijn stem verheft en er eens op wijst dat we voordien duizenden jaaaaren goed hebben overleeft, zowel fysiek als mentaal, zonder al die godverdommese rommel die “ze” tegenwoordig op je bord proberen te mikken.Is er dan niemand onder al die godvergeten zgn.wetenschappers die er eens werk vabn durft te maken en ervoor durft uit te komen dat al die rommel en vergif is wat het is; mentaal en fysiek ziekmakend ? Waar zitten al die “grote geesten” met al hun “wetenschappelijke” pretenties.De bewijzen zijn er, en méér dan ooit voor iedereen voorhanden…Maar helaas zie ik van langs om meer rondom mij slapte, karakterloosheid, nietszeggendheid…nul komma nul…nul tot de duizendste graad.Nu ja, voor de tijd dat ik hier nog rondloop heb ik het wél bekeken op dat vlak.”Ze” doen maar…afgezien van die minoriteit die wél beter weet en die het ook ànders doét stelt het niet veel voor…Het zal me worst wezen, maar dan wel één met een bio-label als het zo uitkomi, want zelf ban ik al meer dan 35 jaar vegetarisch…ook bio.En ik ben er nog nooit slechter van geworden-integendeel

  0 likes
 • 365Y schreef:

  In heb maar een oplossing tegen hen die deze rotsooi als nuttig en behulpzaam ons mensen aan smeert, arresteren en normaal werk gaan doen , Onze aarde gaat al miljarden jaren goed, en dan ineens komen een paar snottebellen ons even vertellen dat het ook beter kan .. geen rekening houdend met de natuurlijke aanpassingen die gewassen van zichzelf ook hebben… vangen ze verder ontwikkelde.. steeds vaker achter het net als het om gezondheid van gewas en ons aangaat .

  Het is een smerige leugen , die viesterd verdienen geen enkele beloning en hun onheilige streven zal worden de ramp die ze over zichzelf voltrekken namelijk een onlogisch lichaam in het hier en hiernamaals.

  0 likes
 • Zwerver schreef:

  Hier blijkt weer eens hoe de rijke en machtige chemische industrie de parlementariërs heeft weten te overtuigen met hun ‘valse’ maar goed gefinancierde lobby. Jammer dat ze in het parlement van Engeland niet meer kritisch durven nadenken. Conclusie: het is helemaal aan onszelf om goed geïnformeerd te zijn. De overheid zal ons niet beschermen. Gelukkig hebben we internet om ons eigen onderzoek te doen en juiste conclusies te bereiken.

  0 likes
 • kengai schreef:

  Jo, je hebt gelijk gelijk, want de mens wil dit ook niet zien, want dan moeten ze misschien in actie komen en daar hebben ze eigenlijks geen tijd voor denken ze.
  Het eten word met smaakstoffen wel lekker gemaakt en dan is er vast ook niks mee en mensen vertrouwen op controles, die er zijn voor de industrie en dus niet tegen.
  En men geloofd heilig in stukjes papier, want zonder geld dat kan niet.
  Zonder water en goed voedsel is blijkbaar geen probleem.

  0 likes
 • IIS schreef:

  @#6 kim
  @#9 jo

  De elite leeft op dezelfde planeet en begrijpen dus niet dat ze vroeg of laat hetzelfde ‘gif’ zullen moeten eten, ook omdat er niets anders meer is, want ook ‘schoon en gezond’ voedsel zal direct of indirect worden geïnfecteerd door gemodificeerde gewassen. Ze mogen nog zoveel kunnen bedenken en ergens anders misschien gezond voedsel produceren, maar dat is een totale utopie.

  Men kan nooit verwachten dat dergelijk besmet voedsel ophoudt te dupliceren en er geen kruisbesmetting zal zijn of dat men een muur kan bouwen om -elitaire- akkervelden. Je kunt geen landbouw van elkaar scheiden en je kunt niet voor eeuwig een veestapel voeden met alleen maar gewassen met niet gemodificeerd voedsel, dat is op lange termijn onhoudbaar.

  Maar de elite is werkelijk zo idioot dat ze misschien denkt dat wel te kunnen bereiken, een scheidslijn in standhouden tussen gemodificeerd en niet gemodificeerd.

  Bijvoorbeeld, een promotor die nodig is bij het activeren van nieuw DNA in plantencellen blijft voor altijd actief in de natuur en zal andere plantencellen (misschien zelfs cellen van dieren en mensen) kunnen binnendringen en activeren en zo aanzetten tot oncontroleerbare groei van cellen.

  Het lijkt er inderdaad op dat men een Frankenstein monster heeft gecreëerd die ook nog eens oncontroleerbaar is.

  0 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Kielhalen die ministers!!!

  en laat ze verplicht die GMO troep eten

  0 likes
 • karel appel schreef:

  hoe harder ze roepen des te sneller heeft iedereen de leugen door

  0 likes
 • jo schreef:

  beste Karel Appel, het gaat er al lang niet meer over dat vroeg of laat en al of niet iedereen de leugen doorheeft.Het is op het krankzinnig-frustrerende af dat we ondanks alle info zo bitter weinig kunnen doen wat ook maar konkreet enige betekenis heeft…Als(ik zeg wel “àls”) je al de weg zou weten om de juiste kanalen te vinden om je stem te laten horen, dan wordt je gewoon straal genegeert.Weet jij bijvoorbeeld waar je naartoe zou moeten schrijven of je ongenoegen uiten of wat dan ook als je op youtube ziet dat ze daar in Brussel in het Europarlement zitten te lullen of met hun gsm-eke te spelen – Schaamteloos en wel wetend dat alles daar gefilmd wordt en de beelden voor iedereen beschikbaar zijn…. à rato van een wedde om U tegen te zeggen…Op onze kosten natuurlijk, ah ja… dat zal wel hé!? En laat ons wél wezen…het gaat zienderogen van kwaad naar erger.

  0 likes
 • kim schreef:

  [quote name=”IIS”]@#6 kim
  @#9 jo

  De elite leeft op dezelfde planeet en begrijpen dus niet dat ze vroeg of laat hetzelfde ‘gif’ zullen moeten eten, ook omdat er niets anders meer is, want ook ‘schoon en gezond’ voedsel zal direct of indirect worden geïnfecteerd door gemodificeerde gewassen. Ze mogen nog zoveel kunnen bedenken en ergens anders misschien gezond voedsel produceren, maar dat is een totale utopie.

  Men kan nooit verwachten dat dergelijk besmet voedsel ophoudt te dupliceren en er geen kruisbesmetting zal zijn of dat men een muur kan bouwen om -elitaire- akkervelden. Je kunt geen landbouw van elkaar scheiden en je kunt niet voor eeuwig een veestapel voeden met alleen maar gewassen met niet gemodificeerd voedsel, dat is op lange termijn onhoudbaar.

  Maar de elite is werkelijk zo idioot dat ze misschien denkt dat wel te kunnen bereiken, een scheidslijn in standhouden tussen gemodificeerd en niet gemodificeerd.

  Bijvoorbeeld, een promotor die nodig is bij het activeren van nieuw DNA in plantencellen blijft voor altijd actief in de natuur en zal andere plantencellen (misschien zelfs cellen van dieren en mensen) kunnen binnendringen en activeren en zo aanzetten tot oncontroleerbare groei van cellen.

  Het lijkt er inderdaad op dat men een Frankenstein monster heeft gecreëerd die ook nog eens oncontroleerbaar is.[/quote]

  De ‘elite’ is verder met hun technieken en dan wij denken ook om zichzelf te beschermen D.U.B’s waar hele groentevelden , visvijvers, klinieken, etc aangelegd zijn duizenden kilometers lang stralings safe,kijk ook eens naar die zaadbanken diep verborgen in de bergen van Noorwegen, wat vlees betreft die voederen ze vast niet met het gangbare voer.Dan nog de ruimte-dorpen volledig selfsupporting in orbit voor het geval dat.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >