Homepagina » Buitenland » Westerse regeringen en media verdraaien berichtgeving over Syrische oorlog bewust. Geestelijken schrijven ongekend felle brief
Westerse regeringen en media verdraaien berichtgeving over Syrische oorlog bewust. Geestelijken schrijven ongekend felle brief

Westerse regeringen en media verdraaien berichtgeving over Syrische oorlog bewust. Geestelijken schrijven ongekend felle brief

Syrische trappistinnen hebben een ongekend felle brief geschreven waarin ze de berichtgeving over de oorlog in Syrië tegenspreken.

Westerse regeringen en de mainstream media verdraaien de waarheid over het conflict om de eigen belangen te dienen, aldus de geestelijken.

Ze halen in de brief, die in handen is van persbureau AsiaNews, uit naar de misselijkmakende algemene verontwaardiging van velen tegen wie het eigen leven en het eigen land verdedigt.

Partijdige journalistiek

De trappistinnen doelen hiermee op westerse machten en grote media die een frontale aanval hebben ingezet op de Syrische regering.

“Wanneer zal de partijdige journalistiek zwijgen?” vragen ze zich af.

Na de militaire operatie in de wijk Oost-Ghouta werd president Assad ervan beschuldigd onschuldige burgers te hebben vermoord.

Onderhandeld

Maar, zo zeggen de trappistinnen, er zijn juist vanuit dat gebied aanvallen ingezet tegen burgers en niet andersom.

Westerse regeringen krijgen er in de brief flink van langs. Zij hebben namelijk met de jihadisten onderhandeld om minder te hoeven betalen voor olie.

De internationale gemeenschap reageert alleen maar als het Syrische leger moet ingrijpen, iets wat burgers juist ervaren als verdediging tegen verschrikkingen.

Verwart

De partijdige kritiek tegen Assad bewijst dat velen Syrië niet kennen, omdat christenen en moslims vreedzaam samenleefden in dit land, schrijven ze in de spraakmakende brief.

De trappistinnen erkennen dat er ook doden vallen door het optreden van het Syrische leger, maar ‘dit betekent niet dat je de verdediger verwart met de aanvaller’.

Foto: SkoraPobeda Wikimedia Commons

[KN]


Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Steeds meer en fellere kritiek op de leugens. Dat is een goede ontwikkeling. Nu is het nog wachten dat de massa hier ook lucht van krijgt en eindelijk begint te twijfelen aan de oprechtheid van de msm. Eens moet het toch doordringen.

  29 likes
  • Ja eens moet dat doordringen, maar het lost niets op.

   Het probleem zit in de mens zelf. En zolang mens niet naar binnen gaat lost het niet op.

   Vergeet niet dat oorlogen uitbuiting en machtsmisbruik al zo oud is als de mensheid zelf, en dat we er allemaal mee bekent zijn.
   Wat maakt het voor verschil, PRECIES te weten hoe de vork in de steel zit, als je niet in staat bent , de krachten die in de mens huizen en waardoor manipulatie, oorlog en uitbuiting plaats vinden, te ontmoeten en op te lossen?

   Al staat morgen ochtend in de krant precies hoe je al jaren dacht te weten hoe de vork in de steel zit en landen s,middags vliegende schotels op het binnenhof. Dan voel je je wel anders maar dat komt dan door de omstandigheden. Er is wezenlijk niets verandert. Een week later gaat het leven verder als was er niets gebeurd.
   Zo staat de mensheid er voor.

   Er is dus blijkbaar heel wat anders voor nodig dan weten en begrijpen wat er zich in de wereld afspeelt.

   En als je dat niet ziet, kijk eens naar de verontwaardiging die in je leeft . Die word echt niet veroorzaakt door wat je in de MSM en hier leest. Die zit in jouw en word steeds geraakt. Pas als je deze verontwaardiging ontmoet lost het op.

   Wat je zegt”als de massa hier van hoort”, is in feite het zelfde als; wacht maar tot papa of mama dit horen.
   Volwassen worden is opendoen als je geraakt word en naar binnen gaan. En niet zoals een klein kind schreeuwt omdat het zijn behoeftes direct bevredigt wil hebben. Of gaat huilen en benoemt wat er allemaal mis is omdat het zo naar voelt, als de krachten die in je huizen aangeraakt woorden.

   Ja, vroeger hadden je verzorgers naar je om moeten kijken, je op moeten pakken en je moet troosten. of iets aan de omstandigheden moeten doen. Maar die tijd is lang voorbij. Nu word er iets anders van je verwacht.
   Bewust of onbewust voelt iedereen je onvolwassenheid aan en dat merk je aan hun reacties als je weer begint over alle misstanden. Niet dat je niet gelijk hebt, maar daar gaat het niet om.

   Weten wat er in de wereld gebeurd heeft als functie, dat je zorgt dat je zelf niet, in automatisch handelen stapt. Maar weten alleen, is niet de oplossing.
   Er is namelijk geen papa of mama of god (de ultieme projectie) die er iets aan gaat doen.

   11 likes
   • @zevenenergie, nou verschil ik hier een ietsie pietsie van mening als je het niet erg vindt. Volgens mij is er namelijk al vanaf 2012 iets in gang gezet wat men in bepaalde kringen ascensie pleegt te noemen. Dat houdt in dat zielen die er klaar voor zijn een dimensie of 2 op te schuiven. Iets wat door buitenaardsen ondersteund schijnt te worden. Hun bemoeienissen echter moeten om bepaalde redenen zo beperkt mogelijk blijven, doch zaken als een atoomoorlog of een allesvernietigende pandemie zal niet van de grond komen. Daar zullen ze voor waken omdat dat al eerder hoge beschavingen heeft doen verdwijnen. Dit is waardoor de illuminatie die dat met alle geweld tegen willen houden steevast ondermijnd worden in hun sinistere plannen van honger en tekorten, het zaaien van verdeeldheid, oorlog, dood, verderf en ziekte. Alles wat ons met negatieve energie verhinderd in frequentie te stijgen en ons in deze hel moet houden om hun te voeden met onze negatieve energie. Bij hen echter die het “spel” doorzien en zich daar daarom van los weten te maken zullen doorstromen naar een hogere dimensie met een veel betere toekomst. Zielen die er nog niet klaar voor zijn zullen hun leerproces elders moeten voltooien in deze ellendige dimensie. Internet is een zeer belangrijk instrument, een soort stoffelijke manifestatie van het collectieve bewustzijn die moet en zal dienen zoveel mogelijk mensen de kans te bieden te groeien in bewustzijn om de overstap te kunnen maken naar een hogere dimensie. Dat is wat ik zoveel mogelijk mensen toewens, waarom ik blijf hameren op al het kwaad wat zo overduidelijk zijn invloed blijft hebben op hen die het nog niet zien. Als je het niet ziet snap je het niet, aldus de gevleugelde uitspraak van wijlen Johan Cruyff. Een waarheid als een koe. Vandaar dus.

    9 likes
    • Ik vind het niet erg 🙂

     2 likes
     • @Eksegese. Ik vind het niet erg dat we van mening verschillen. Dat wil niet zegen dat ik niet van je hou. xxx

      4 likes
     • Raar,want naastenliefde is één van de hoofdaspecten om te groeien in bewustzijn. Ernstig gebrek daar aan zou je zo maar kunnen verhinderen te klimmen in frequentie. en dan ?

      3 likes
     • Kijk es aan zevenenergie, dat is een goed geluid. Als je het nu wat breder trekt naar alle mensen die minder snel door hebben waar het heen moet kun je zo door naar een hogere dimensie als de tijd rijp is. Love you to.

      3 likes
   • Ik maak me inderdaad geen zorgen over wat het probleem van de elite is.

    Namaste

    2 likes
    • Precies @Christgalactic, maar dat komt door wat je weet en wat je ziet. Daarom moeten we het van de daken blijven schreeuwen voor onze medemens. We zijn allen immers één, toch ? Er zijn nog zoveel mensen die me na aan het hart liggen die hier nog steeds niets van moeten hebben of weten. Zo vreselijk jammer, maar in sommige gevallen niets aan te doen inderdaad. Toch moet elke kans benut worden voor verandering voor mijn gevoel.

     9 likes
 2. Ik acht de kans groot dat de Syrische trappisten zich meer gedragen als een objectieve journalist op locatie
  dan het zootje aanwezigen journalisten van de mainstream media in Syrië bij elkaar.

  Het verdraaien van de waarheid is helaas topsport geworden bij de mainstream media en dan zit er vast en zeker gespuis tussen die op zondag in de kerk zit om het heilige evangelie aan te bidden. Sommigen dingen gaan dan ook niet samen of verraden zich zelf;

  ” And ye shall know the truth and the truth shall make you free, apostel Johannes 8:30-32. ”

  – Tekst ingegraveerd op de muur van het hoofdkwartier van de CIA, Langley, Virginia.

  13 likes
 3. Er zijn zoveel series en films inderdaad die ons vertrouwd moeten maken met wat ons te wachten staat. Ze (de illuminatie) zijn immers verplicht ons de waarheid te vertellen. Dit wordt natuurlijk altijd zo gedaan dat het ook als fantasie gezien kan worden. Zo wordt voldaan aan de erecode en zal het belang velen toch ontgaan. Sluw, doch sluwheid moet niet verward worden met wijsheid, wijsheid dient allen en sluwheid gaat altijd ten koste van iemand.

  7 likes
 4. De politieke druk op Amerika (Deep State) zal steeds groter worden om uit Syrië te verkassen. IS is bijna helemaal weggevaagd voornamelijk dankzij Rusland. Amerika heeft daar niks meer te zoeken. Het is een daad van agressie als ze hardnekkig blijven weigeren om uit dat eens zo mooie land te verlaten. Stel je eens voor als zoiets in ons land zou plaatsvinden. We zouden woedend zijn en die mogendheid de stadspoorten uit bonjouren. Syrië staat in haar volste recht. Het militair industrieel complex heeft al miljoenen onschuldigen de dood in gejaagd. Ze hebben van het Midden Oosten een bloedbad gemaakt om hun eigen industrie maar te kunnen voeden en die walgelijke MSM slaat net zo hard op de oorlogstrommel. Het is ronduit misdadig.

  3 likes
 5. @ zevenenergie, ik ben het voor 100% met je eens, ik had werkelijk nooit gedacht dat de inwendige agressie en pijn zo hevig zou zijn, wat een vreselijke manier om te leven, wat een verbaal geweld soms ……tja dat wat je bij jezelf niet opgelost krijgt dat projecteer je op de boze ongrijpbare buitenstaander, wat een leed…… Wat niet wil zeggen alles zo geweldig is, maar dat is van alle tijden, hier proef ik steeds meer frustratie , ongelofelijk jammer van deze site……

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...