Buitenland

Westerse regeringen en media verdraaien berichtgeving over Syrische oorlog bewust. Geestelijken schrijven ongekend felle brief

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Syrische trappistinnen hebben een ongekend felle brief geschreven waarin ze de berichtgeving over de oorlog in Syrië tegenspreken.

Westerse regeringen en de mainstream media verdraaien de waarheid over het conflict om de eigen belangen te dienen, aldus de geestelijken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze halen in de brief, die in handen is van persbureau AsiaNews, uit naar de misselijkmakende algemene verontwaardiging van velen tegen wie het eigen leven en het eigen land verdedigt.

Partijdige journalistiek

De trappistinnen doelen hiermee op westerse machten en grote media die een frontale aanval hebben ingezet op de Syrische regering.

“Wanneer zal de partijdige journalistiek zwijgen?” vragen ze zich af.

Na de militaire operatie in de wijk Oost-Ghouta werd president Assad ervan beschuldigd onschuldige burgers te hebben vermoord.

Onderhandeld

Maar, zo zeggen de trappistinnen, er zijn juist vanuit dat gebied aanvallen ingezet tegen burgers en niet andersom.

Westerse regeringen krijgen er in de brief flink van langs. Zij hebben namelijk met de jihadisten onderhandeld om minder te hoeven betalen voor olie.

De internationale gemeenschap reageert alleen maar als het Syrische leger moet ingrijpen, iets wat burgers juist ervaren als verdediging tegen verschrikkingen.

Verwart

De partijdige kritiek tegen Assad bewijst dat velen Syrië niet kennen, omdat christenen en moslims vreedzaam samenleefden in dit land, schrijven ze in de spraakmakende brief.

De trappistinnen erkennen dat er ook doden vallen door het optreden van het Syrische leger, maar ‘dit betekent niet dat je de verdediger verwart met de aanvaller’.

Foto: SkoraPobeda Wikimedia Commons

[KN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
6 jaren geleden

Steeds meer en fellere kritiek op de leugens. Dat is een goede ontwikkeling. Nu is het nog wachten dat de massa hier ook lucht van krijgt en eindelijk begint te twijfelen aan de oprechtheid van de msm. Eens moet het toch doordringen.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ik acht de kans groot dat de Syrische trappisten zich meer gedragen als een objectieve journalist op locatie
dan het zootje aanwezigen journalisten van de mainstream media in Syrië bij elkaar.

Het verdraaien van de waarheid is helaas topsport geworden bij de mainstream media en dan zit er vast en zeker gespuis tussen die op zondag in de kerk zit om het heilige evangelie aan te bidden. Sommigen dingen gaan dan ook niet samen of verraden zich zelf;

” And ye shall know the truth and the truth shall make you free, apostel Johannes 8:30-32. ”

– Tekst ingegraveerd op de muur van het hoofdkwartier van de CIA, Langley, Virginia.

eksegese
eksegese
6 jaren geleden

Er zijn zoveel series en films inderdaad die ons vertrouwd moeten maken met wat ons te wachten staat. Ze (de illuminatie) zijn immers verplicht ons de waarheid te vertellen. Dit wordt natuurlijk altijd zo gedaan dat het ook als fantasie gezien kan worden. Zo wordt voldaan aan de erecode en zal het belang velen toch ontgaan. Sluw, doch sluwheid moet niet verward worden met wijsheid, wijsheid dient allen en sluwheid gaat altijd ten koste van iemand.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x