Universum

Er gebeurt iets vreemds op de maan. We hebben alleen geen flauw idee wat het is

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al sinds de eerste Apollomissie in 1969 maken astronauten melding van vreemde lichtflitsen op de maan die uit het niets lijken te komen.

Er is nog altijd geen sluitende verklaring voor deze mysterieuze flitsen. Het vreemde is dat sommige astronauten ze ook zagen terwijl hun ogen gesloten waren.

Sommige zagen witte lichtflitsen, terwijl andere blauw en geel licht zagen. Eenmaal terug op aarde konden de NASA-astronauten de flitsen nog steeds zien onder bepaalde omstandigheden.

Meer verlicht

Eén theorie stelt dat de flitsen te maken hebben met kosmische straling, terwijl de lichten volgens een andere theorie worden veroorzaakt door koude plekken op de maan, waar zonlicht reflecteert op een laagje ijs.

Astronaut Neil Armstrong merkte op dat er ‘een gebied was op de maan dat aanzienlijk meer verlicht was dan de omliggende regio’.

Uit diverse studies is gebleken dat er echt iets gebeurt op het maanoppervlak, maar dat we simpelweg geen idee hebben wat het is.

Geen bewijs

Tot op de dag van vandaag weten onderzoekers niet precies wat de achterliggende oorzaak is van deze zogeheten TLP-waarnemingen.

Hoewel er ook theorieën zijn die beweren dat de lichten vaker worden gezien bij hoge zonneactiviteit, zeggen wetenschappers dat daar geen bewijs voor is.

In 2013 is de Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer gelanceerd om het maanoppervlak beter te verkennen en hopelijk meer te weten te komen over deze mysterieuze lichtflitsen.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Beyond Science TV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PIETJE
PIETJE
4 jaren geleden

Denken mensen nou echt dat alleen wij mensen hier op aarde de enige zijn zoooooooo dom ! Er zijn veel meer rassen misschien beter dan wij want alles wat we hier op aarde doen is oorlogje spelen ! Niet zo zeer wij maar onze zo geliefde politici en wapen en fharma industrie !

Richard
Richard
4 jaren geleden

Statische elektriciteit als gevolg van fijnstof en gassen die vrijkomen door inslaande meteoren zou een verklaring kunnen zijn.

Marcel
Marcel
4 jaren geleden

Is dat de zoon van Jackie Chan? 🙂

Tja, al die holle manen, Death Stars zoals Iapetus en Phobos, wie weet wat daar allemaal in gebouwd is dat door mogelijk transparante aluminium koepels soms oplicht.. Ook onze “maan” schijnt niet te zijn wat hij lijkt.

Willem
Willem
4 jaren geleden

– Dat is Frank Wolff, assistent-ingenieur van professor Zonnebloem, die op de maan gestrand is!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

59
0
We lezen graag je reactie!x