Homepagina » Gezondheid » De positieve gezondheidseffecten van aarden
De positieve gezondheidseffecten van aarden

De positieve gezondheidseffecten van aarden

Het is niet gezond dat we door onze moderne leefstijl van de aarde geïsoleerd zijn geraakt. Dat stelt elektrotechnicus Clinton Ober. Hij ontdekte de positieve gezondheidseffecten van aarden, oftewel onszelf met de negatieve elektronen van het aardoppervlak verbinden.

De gepensioneerde elektromonteur zat op een bankje in de mooie omgeving van Sedona in de Amerikaanse staat Arizona, toen hij een eureka-moment had dat hij inmiddels beschouwt als de belangrijkste gezondheidsontdekking aller tijden.

Zijn medestanders denken dat zijn ontdekking een ontbrekende schakel is in onze kennis over ziektes. En zijn theorie wordt ondersteund door tientallen persoonlijke verhalen en een aantal onderzoeken.

De positieve gezondheidseffecten van aarden

Clinton Ober

Ober zag dat de meeste voorbijgangers sport- of gymschoenen droegen met een rubberen zool. Omdat hij kabeltechnicus is geweest, begon hij zich af te vragen of die zolen soms de epidemie aan chronische ziektes in de hand werkten. Het rubber verhindert immers dat de dragers van de schoenen met de aarde verbonden zijn.

Aangezien ons lichaam voornamelijk uit water en mineralen bestaat, is het een natuurlijke geleider van elektriciteit. Daarom moeten we ons elektrisch systeem wellicht af en toe stabiliseren door onszelf met de negatieve elektronen van het aardoppervlak te verbinden – net zoals elk elektrisch toestel met de aarde moet zijn verbonden om zonder haperen te kunnen functioneren.

De grond onder je voeten is niet zomaar gras, zand, aarde of beton, maar een alomaanwezige bron van natuurlijke helende energie, aldus Ober. Om gezond te blijven zou je elke dag op blote voeten buiten moeten lopen. Door direct huidcontact met de aarde neem je de vrije elektronen van de aarde in je op.

Deze elektronen helpen je ontstekingen – die de oorzaak zijn van veel ziektes – te voorkomen of te genezen. Omdat blootsvoets buiten lopen bijna niet mogelijk is, zijn er speciale producten ontwikkeld waarmee je jezelf binnenshuis met de helende aarde-energie kunt verbinden. Deze producten zijn ook in Nederland en België verkrijgbaar.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  “Deze producten zijn ook in Nederland en België verkrijgbaar.”
  Kunnen jullie aangeven wat er zoal is en waar dit te koop is. Wij als lezers hebben geen toegang tot het “Medisch Dossier”?
  Ik ben bijvoorbeeld wel geïnteresseerd in schoenen, die goed aarden.

  11 likes
 • garriet60 schreef:

  Wim hier ben ik het met jou eens ze schrijven mooie verhalen maar zetten er soms geen adressen bij ?? waar je iets kunt halen of kopen .dat die persoon er over schrijft kan ik me indenken .maar moet hij ook opnoemen waar er iets te halen valt

  5 likes
 • sonja schreef:

  Ik woon in Frankrijk en loop vaak op mijn blote voeten. Als dat niet lukt, dan loop ik op goedkope espadrilles met zolen waar het touw zichtbaar is. Touw (natuurproduct) maakt dan contact met de aarde. Als het regent draag ik wel schoenen. Maar een paar uur per dag is niet zo erg. Voel me gezond en fit…

  2 likes
 • RRR schreef:

  Beste lezers,

  Ik zelf ben hier al enige tijd mee bekend en probeer dan ook zo veel als mogerlijk op blote voeten te lopen echter beperkt het zich meestal tot de vloer thuis en de veel al betegelde tuin, helaas.
  Ik ben afgelopen week een week in zuid frankrijk geweest en zat daar op de camping en/of op het strand en heb dus heel erg veel op blote voeten gelopen…. geloof het of niet ik voelde me merkbaar steeds lekkerder in mn vel zitten ! en de verbintenis met de (moeder) aarde werd ook met de dag sterker.
  IK MIS HET, wel heb ik thuis al een paar jaar een ”aarde-plaat” liggen van Leliveld gekocht op http://www.heerlijk-water.nl van Harmen Uiterwaal.
  Deze leg je naast je of op de grond en daar zet je je blote voeten op of je legt je hand erop, gek genoeg geeft dit vrijwel het zelfde gevoel als dat je de aarde raakt.

  Wat ik vaak doe is tijdens een bos wandeling ergens een rustig plekje zoeken en om daar te gaan zitten zonder schoenen aan, en mn handen en voeten op de aarde te leggen.

  1 likes
 • Klarinette schreef:

  Sinds een maand gebruik ik de aardingsprodukten van Clinton Ober tot volle tevredenheid van mijzelf en mijn man.
  Ze zijn te koop op earthingnederland.nl

  1 likes
 • bertje schreef:

  ik heb destijds in oude schoenen een stevig koperdraadje door de zool getrokken. Eerst gaatje gemaakt en daarna het koperdraad in de zool vast gezet met alumimium tape. Dit alles om buitenshuis goed geaard te kunnen lopen.Maar na een tijdje brak de koperdraad aan de onderkant helaas af. Nou ja, het was een leuk experimentje…! Ik had trouwens geen multimeter dus kon het effect niet testen. Nu heb ik een multimeter bij de Lidl gekocht maar weet nog niet of die voor dit soort metingen geschikt is.
  Aardingsmatten heb ik niet, want een draadje naar het stopcontact vind ik niet prettig.

  0 likes
  • Klarinette schreef:

   Bertje, wij hebben ook geen draadje naar het stopcontact maar een draad naar een 30 cm lange pin in de tuin. Aan het aardingslaken zitten beide mogelijkheden: stopcontact en pin zodat je dat kan kiezen wat je het prettigst vindt.

   0 likes
   • bertje schreef:

    Klarinette,
    Ik zit in een flat, 2e etage, een pin naar de grond gaat echt niet. Wat betreft stopcontacten: die zijn in de slaapkamer niet geaard, alleen in de keuken dus moet je lange snoeren uitrollen..
    De kwaliteit van het aarden via een radiator vind ik wat dubieus, eerlijk gezegd.
    Het is allemaal zo onhandig!

    0 likes
    • Klarinette schreef:

     Bertje,
     Ja, dan is het eigenlijk onmogelijk voor jou, ik heb het geluk in een dorpje te wonen en daar is het allemaal goed te doen.
     Er zijn ook nog andere mogelijkheden om geen last van elektrostress in je huis te hebben.
     Ik slaap bijvoorbeeld al jaren op een magnetische oplegmatras van Nikken, destijds aanbevolen door de arts Roy Martina in zijn boekje Vitamine M – Magneettherapie, de missing link in de geneeskunde. Uitgave 2001 ISBN 90 5599 125 2
     Achterkant boekje: ‘Magneettherapie bestaat al sedert de oudheid. Het is effectief om de meeste pijnen en lokale ontstekingen in de gewrichten te genezen. Verder wordt het gebruikt voor genezing van botfracturen, prostaatvergroting, littekenweefsel, whiplash, kneuzingen, verstuikingen, sportblessures, slaapproblemen, regeneratie van de organen enz.
     Helaas zijn er weinig artsen die hiervan op de hoogte zijn. Ook de meeste therapeuten weten niet dat heel veel chronische patiënten niet kunnen genezen omdat ze verstoken zijn van de helende kracht van het elektromagnetische veld van de aarde….. De juiste magneten kunnen ons beschermen tegen de schadelijke elektromagnetische straling van mobiele telefoons, computers en andere moderne elektronica’……
     Als je googled op ‘oplegmatras Nikken’ kun je er een heleboel over vinden. Ik schrok van de hoge prijs die zo’n matras kost, wel driemaal zo duur als die van mij destijds maar op Marktplaats kun je ze veel goedkoper tweedehands kopen en de hoes kan gewassen of gestoomd dus dat hoeft geen bezwaar te zijn.
     Het boekje van Martina was ook op Marktplaats te koop.
     Er is nog een mogelijkheid maar die is veel duurder dan een tweedehands oplegmatras en dat is shieldtech.nl of iets soortgelijks.

     0 likes
 • Romarin schreef:

  Aarden moet je NIET doen in een stedelijke omgeving! Heeft te maken met strooistroom. Als voorbeeld dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1PxA0ZAP-t4

  Aarding is zeer gezond en voelt heel goed in de vrije natuur

  0 likes
  • Klarinette schreef:

   Romarin,
   Het volgende staat op Earthing:
   ‘Let op dat u altijd kiest voor de originele Earthing aardingsmatten. Deze werken veel beter en hebben een beveiliging tegen een eventuele elektrische spanning op het aardecontact en tegen blikseminslag’.
   Ik ben een leek op technisch gebied maar volgens mij zijn de kabels van Earthing niet van koper want je kan ze gewoon oprollen.

   0 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Prominente hoogleraar: ‘Coronapandemie voorbij in Zweden’

  Een prominente Deense onderzoeker heeft gesuggereerd dat ...

  elektrische auto

  Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen

  Moderne auto’s die op hernieuwbare diesel rijden, ...

  >