Binnenland

Wethouder die zelf de hele wereld overvliegt: ondernemer met dieselauto niet meer welkom in Utrecht

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

De Utrechtse wethouder Eva Oosters, die zelf de hele wereld overvliegt, vertelde maandag aan tafel bij Op1 glimlachend dat ondernemers vanaf 2025 met hun dieselvoertuig niet meer de stad in mogen. 99,5 procent van alle zware trucks rijdt op dit moment op diesel.

“Je probeert keuzes te maken voor een stad van de toekomst,” aldus Oosters (lees: vijftienminutenstad).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Eva heeft onder meer de portefeuille ‘Milieu en Emissieloos Vervoer’. Ze werkte eerder bij advocatenkantoor Pels Rijcken. Haar vader is commissaris van de koning in de provincie Utrecht.

Lege supermarkten en winkels in Utrecht straks

“Zelf vliegt ze de wereld over, het is weer zover. Het Nederlandse bestuur is in handen van amateurs,” merkt Telegraaf-journalist Wierd Duk op.

Zijn collega Yteke de Jong voegt toe: “Lege supermarkten, winkels en restaurants in Utrecht straks.”

Rand van de afgrond

“Dit verschrikkelijke volk, dit elitaire geteisem, met hun paranoïde milieuwanen brengt onze maatschappij aan de rand van de afgrond. En voor hun gestoorde ideeën mogen wij betalen,” fulmineert neuroloog Jan Bonte.

Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke schrijft: “Deze dame wil vrachtwagens op diesel verbieden in Utrecht want slecht voor het klimaat. Zelf voegt ze niet echt de daad bij het woord zoals wel vaker.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) wijst erop dat elektrische auto’s meer milieuschade veroorzaken dan ‘fossiele’ auto’s.

4.8 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
10 maanden geleden

De EU zet alles in om het ‘klimaat te redden’. Geen maatregel is te absurd. De komende CO2-belasting en het CO2-budget is al door de Europese volksvertegenwoordiging geaccordeerd. Het is een kwestie van tijd of u moet uw portemonnee weer opendoen om de staat ongebreideld te laten graaien naar de schaarse centen die u er nog in heeft zitten. De hele CO2-hoax is niets meer of minder dan de zoveelste manier om de burger de financiële afgrond in te duwen.
Neem de absurd benodigde 1200 extra windturbines op onze Noordzee, het onderhoud, dat zeer regelmatig moet gebeuren vanwege het agressieve zeeklimaat, kost bergen energie en geld. Daar komt bij dat de Noordzee geldt als een van de meeste woeste zeeën ter wereld hetgeen voor gedegen onderhoud een zeer grote belemmering vormt. En, daar hoor je de groene windmolenknuffelaars nooit over, over 15 jaar zijn ze compleet versleten. Dan moeten ze weggehaald worden, ontmanteld, afgevoerd, gerecycled . Voor de wieken is geen ‘groene’ oplossing. Deze zullen worden begraven!!!!
De milieuschade van windfarms op zee is enorm. Zo worden ontelbare zeevogels het slachtoffer van de reusachtige gehaktmolen waarvan de snelheid van de wieken aan de tip kan oplopen tot 300 km/u! 

,zara
,zara
10 maanden geleden

Wat is de auto gediscrimineerd door politici

imke
imke
10 maanden geleden

Dit soort figuren gewoon niet meer bedienen. Niets meer verkopen en ook geen hulp bieden als loodgieter timmerman enz enz. In het eigen sop gaar laten koken.

Joris doen
Joris doen
10 maanden geleden

Ze doen t expres

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x