Buitenland

“Rockefeller en Johns Hopkins zaten achter gruwelijke syfilis-experimenten”

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan 750 slachtoffers hebben onder meer The Rockefeller Foundation en de Johns Hopkins-universiteit aangeklaagd omdat zij volgens hen de drijvende kracht waren achter het Guatemalteekse syfilis-experiment, waarbij nietsvermoedende mensen doelbewust met seksueel overdraagbare aandoeningen werden besmet.

Artsen besmetten school- en weeskinderen, psychiatrische patiënten, gevangenen en soldaten met syfilis en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, zonder dat ze daarvan op de hoogte waren.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dit [experiment] lijkt rechtstreeks uit het notitieboek van dr. Mengele te komen,” zei Bradley Stoner, oud-voorzitter van de American Sexually Transmitted Disease Association. Hij vergeleek het met experimenten die de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog deden met Joden in Auschwitz.

In oktober 2010 heeft de regering Obama formeel excuses aangeboden aan Guatemala voor het uitvoeren van deze experimenten. Details van de experimenten werden bewust verborgen gehouden en kwamen pas in september 2011 aan het licht.

Prostituees werden doelbewust besmet en gingen vervolgens de straat op om de geslachtsziekten te verspreiden. Bij een vrouw uit een psychiatrische inrichting werd gonorroe van een mannelijke proefpersoon in haar ogen geïnjecteerd. De meeste Guatemalteken kregen geslachtsziekten en werden nooit behandeld.

Tuskegee-syfilisonderzoek

Wetenschappers van Rockefeller en Johns Hopkins die betrokken waren bij de experimenten in Guatemala, zaten ook achter het beruchte Tuskegee-syfilisonderzoek naar de gevolgen van onbehandelde syfilis. De proefpersonen waren 600 arme, zwarte Amerikanen die niet op de hoogte waren van het onderzoek. De zieke mannen kregen geen geneesmiddelen die toen beschikbaar waren, maar een placebo.

De onderzoekers keken toe hoe de proefpersonen wegkwijnden en hun vrouwen en kinderen besmetten. Er kwam uiteindelijk een einde aan de experimenten toen een klokkenluider naar buiten trad.

De slachtoffers uit Guatemala hebben ook het farmaceutische bedrijf Bristol-Myers Squibb aangeklaagd, omdat het de penicilline voor de experimenten leverde.

[PR Newswire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

Ik ben op de hoogte van de minachting door onze fijnbesnaarde elite naar het gepeupel, maar hier kijk ik toch echt weer van op….

trackback
BOINNK!!! | Bijzondere nieuwsfeiten bijgebracht door Arie Goedhart
8 jaren geleden
mono
mono
8 jaren geleden

ja en nog veel meer , hiv aids, ebola, en zo veel meer ziektes zijn mens gemaakte ziektes..
daar verdient de farma lekker aan he, we zijn gewoon proefkonijnen..
ook ziektes als kanker, autisme en vele andere worden door die lui verspreid door middel van vaccinatie en medicijnen, e nummers, msg, fluoride en tevens ook door ons eten, drinken en tevens onze etensstijl,..
wij gaan er van uit dat als iets in de winkel ligt, dat het (enigzins) goed voor je is, maar 80% is gewoon troep, ook zogenaamde goede dingen als groentes en fruit moet je goed afschrobben…
maar goed dat zal (moeten) veranderen, goedschiks of als het niet anders kan kwaadschiks..
GRT mono

Marcel
Marcel
8 jaren geleden

Grappig dat Mengele wordt genoemd, want zijn technieken zijn door de mindcontrolprogramma’s verder uitgebouwd, dus de associatie is begrijpelijk.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x