Binnenland

Terwijl er tientallen miljarden naar klimaat gaan, helpt het kabinet de ouderenzorg naar de ratsmodee

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De komende kabinetten moeten per 2029 tot 2,7 miljard euro bezuinigen op de ouderenzorg. Dat adviseren onderzoekers aan minister Conny Helder van Langdurige Zorg. Dat bedrag komt bovenop de bezuinigingen die al in het coalitieakkoord zijn opgenomen.

De onderzoekers stellen dat er ‘ingrijpende keuzes’ nodig zijn omdat het aantal ouderen de komende 20 jaar sterk toeneemt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het advies stuit velen tegen de borst. “Miljarden voor de klimaathysterie en de asielinstroom. En tegelijkertijd 2,7 miljard bezuinigen op de ouderenzorg. De mensen die dit land hebben opgebouwd. Rutte 4 doet dat gewoon!” zegt oud-Statenlid Eelco van Hoecke.

Te zot voor woorden

PVV-leider Geert Wilders twittert: “Veel asocialer wordt het niet. Niet investeren, maar extra bezuinigingen op de ouderenzorg. En ondertussen geven Rutte en Kaag tientallen miljarden per jaar uit aan asielzoekers, stikstof en Afrika. Dat is onbeschoft en onbeschaafd!”

“De miljarden vliegen je om de oren. Het kabinet geeft ons geld uit aan verkeerde zaken. Onze alleroudsten in verpleeghuizen zijn de dupe!” voegt PVV-Kamerlid Fleur Agema toe.

Forum voor Democratie stelt: “Te zot voor woorden. Er worden tientallen miljarden besteed aan ‘klimaat’, honderden miljoenen gestuurd naar Oekraïne en asielzoekers krijgen driegangen diners op cruiseschepen. Maar onze ouderen? Die worden keer op keer in de steek gelaten.”

Naar de ratsmodee

Oud-minister Ronald Plasterk vindt dat de budgetten voor klimaat, stikstof, asiel en ontwikkelingshulp herbestemd moeten worden. “De definitie van links is dat je hier tegen bent,” zegt hij over de extra bezuinigingen op de ouderenzorg.

“Vandaag praat de Tweede Kamer weer over 28 miljard euro opbranden voor 0,000036 graad temperatuurverlaging. Ondertussen de ouderenzorg naar de ratsmodee helpen,” stelt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) vast.

Psychiater Esther van Fenema schetst: “Ouderen in vieze luier, niet naar buiten, geen tijd om hand vast te houden, klachten niet op tijd signaleren en dus gebrek aan beschaving door slecht beleid!”

4.8 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcus
Marcus
10 maanden geleden

En vergeten we vooral niet de miljarden die verdwijnen in de bodemloze put die Ukraine heet!!!

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
10 maanden geleden

Ik hoop zo dat die hele kliek rondom Rutte zwaar dement wordt of aan bed gekluisterd als ze ouder zijn en dat iedereen weigert ze zorg te verlenen. Karma voor die zielloze psychopaten.

Ellen
Ellen
10 maanden geleden

Het is de ergste tuig wat er bestaat

Marijke
Marijke
10 maanden geleden

En wat kosten al die loze kamerpraatjes?

Back to top button
132
0
We lezen graag je reactie!x