Buitenland

Syrische conflict wordt op propagandistische en eenzijdige manier gecoverd. Deze geestelijke opent je ogen

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt op een propagandistische en eenzijdige manier bericht over het Syrische conflict. Dat zei pater Daniël Maes op een conferentie in Antwerpen.

“Steeds als het Syrische leger vooruitgang boekt, komt het Westen met een nieuw Hollywood-horrorverhaal,” zei hij.

Denk bijvoorbeeld aan de ‘horrorgevangenis’ in Syrië waar Amnesty International een rapport over naar buiten bracht.

‘Dat kan helemaal niet’

Het verhaal gaat dat Assad in enkele jaren tijd duizenden mensen heeft gecremeerd in de Saydnaya-gevangenis.

“Dat kan helemaal niet,” aldus Maes, die zelf al jaren in Syrië woont. “Die is zo klein, daar kunnen nooit in zo’n korte tijd zo veel mensen zijn omgebracht.”

Amnesty heeft inmiddels gezegd dat zij het Amerikaanse verhaal van de crematie niet kan bevestigen.

Propaganda

“Intussen hebben de media de verdenking zo vaak herhaald, dat de mensen het zijn gaan geloven,” lichtte Maes toe.

Op de conferentie werd het Westen ervan beschuldigd veelvuldig propaganda te verspreiden over de oorlog in Syrië.

Als voorbeeld daarvan werd het zevenjarige meisje Bana al-Abed genoemd, die geen woord Engels spreekt, maar al wel een uitgebreide historische kennis heeft opgebouwd.

Tweede Syrië-oorlog

Ook de ongekend professionele video’s van de Oscarwinnende Witte Helmen, die alleen in Al Qaida-gebied opereren, kwamen voorbij.

En denk daarnaast aan de ‘onafhankelijke’ journalisten die goede vriendjes blijken met terreurgroep al-Nusra.

Volgens Maes is er in dit opzicht sprake van een tweede Syrië-oorlog: de ‘hysterische’ berichtgeving in naam van, maar uiteindelijk gekant tegen het Syrische volk.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

En wat hebben we van deze (achtergrond) berichtgeving geleerd? Iets?

Het ligt allemaal aan de US, de USSR, de EU, de USEURR, de zionisten, de Bilderberg, Israel, Iran. Of in plaats van over de landen-as over de Energie as of over de religieuze as?
Het zal wel een combi zijn.

De vraag is eerder hoe kun je deze kluwe ontwarren en ruim 90% van de mensheid gewoon in vrede naast elkaar laten leven met voldoende basisbehoeften voor een ieder.
Waar is de stille kracht van de vele burgerbevolkingen nog vertegenwoordigd? Zonder te vervallen in politieke nonsense en regeltjes die ons niet verder helpen?

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

Overal waar de USA zich mee bemoeit zijn er alleen maar puinhopen, doden en miljoenen vluchtelingen……..`De As Van Het Kwaad`!

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Dat van het cremeren van Syrische gevangen vond ik dermate bizar bericht dat het verdiend om verder onderzocht te worden maar nee. Ook de NPO is op dergelijke momenten weer even niet thuis met zijn nieuws- en actualiteitenjournalistiek waar een paard de hik van krijgt. De zoveelste keer dat ik via de mainstream media een foto van een gebouw krijg voorgeschoteld waar dan iets zou plaatsvinden waar wij gechoqueerd van zouden moeten worden.

Voor de oorlog met Irak kwamen ze aanzetten met satellietfoto’s van daken van gebouwen waar massavernietigingswapens onder zouden liggen die het westen konden bereiken. Ze wilde even waarschuwden dat we gewaarschuwd waren terwijl de VN inspectie al een paar jaar had aangeven dat er geen massavernietigingswapens meer in Irak waren, en bovendien beschikte Saddam niet over langeafstandraketten.

Met de Syrische gevangenis idem een foto. Deze maal zouden er gevangen gemarteld en gecremeerd worden met het bericht dat er geen bewijs meer voor handen was want de slachtoffers waren gecremeerd, maar het is wel gebeurd. Normaliter mag iemand zo’n verhaal aan een rechter uitleggen en afwachten of je gelijk krijgt. Geen schijn van kans.
Maar deze fatsoensrakkers zijn dat stadium al lang gepasseerd en zien dergelijke berichtgevingen als excuus om hun onrechtmatig acties in Syrië te rechtvaardigen en te verlengen. Inclusief de boodschap dat er meer geld moet naar de NAVO. Ik kan niet anders verzinnen dat het de mogelijke reden is waarom ze dergelijke berichtgevingen de wereld insturen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x