Mens en Dier

Willem Engel niet welkom bij ‘complotmiddag’ op Erasmus Universiteit, doet aangifte

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!

Vrijdag werd op de Erasmus Universiteit een studiemiddag ‘complotdenken’ georganiseerd. De universiteit had wetenschappers, beleidsmakers, studenten en andere professionals uitgenodigd die zich interesseren in het thema ‘complotdenken’.

“Het geloof in complotten staat sinds de coronapandemie vol in de aandacht en lijkt met de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en inflatie allesbehalve aan kracht in te boeten,” valt te lezen in de aankondiging.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens de bijeenkomst werd onder meer aandacht besteed aan de Protocollen van de Wijzen van Zion en het judeo-maçonniek complot als een eeuwige samenzwering.

Patroon van afwijzen van controversiële sprekers

Ook Willem Engel was uitgenodigd, maar de uitnodiging werd een week van tevoren ingetrokken. Het College van Bestuur van de universiteit stak een stokje voor zijn komst.

Het College van Bestuur schreef in een e-mail dat ‘in een recent verleden medewerkers van onze universiteit door u of een nauwe kring van uw medestanders geïntimideerd en bedreigd’ zijn.

Engel zou met onder anderen Nawin Ramcharan, studentlid van de Universiteitsraad, deelnemen aan een panel. Ramcharan wil van het College van Bestuur weten om welke bedreigingen het gaat. Hij heeft het gevoel dat er een patroon is van het afwijzen van controversiële sprekers.

Zakt door het ijs

Toen hij onlangs psycholoog Jordan Peterson wilde binnenhalen als gastspreker, werd dit tegengehouden door de universiteit.

“Het College van Bestuur zakt door het ijs,” reageert Engel, die aangifte heeft gedaan van laster en smaad. “Het vermoeden dat het om een valse aantijging gaat, is hiermee bevestigd. Een warrig verhaal dat aanhangers zouden hebben bedreigd door een adres te plaatsen?”

“Het meest trieste is nog wel dat de studiemiddag zou gaan over verbinding en open debat om het begrip te vergroten en polarisatie te keren. Het College van Bestuur kiest voor framing van stochastisch terrorisme, daarmee definitief brekend met de vrijheid van meningsuiting,” voegt Engel toe.

4.8 196 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
10 maanden geleden

Bijzonder dat steeds verboden wordt waar ze zelf mee bezig zijn.

Zouden ze dat zelf ook zien?

Ron
Ron
10 maanden geleden

Het college van bestuur zijn ook landverraders en vallen gelijk door de mand.
Ieder landverrader zal hier voor boeten.
Alle complottheorieën zijn uitgekomen.
Van corona, stikstof en klimaat allemaal een hoax.
Allemaal gecreëerd door de regering in opdracht van het WEF.

De vrijheid strijder
De vrijheid strijder
10 maanden geleden

Alle universiteiten zijn ultra links en wef /who instituten

Antiislam
Antiislam
10 maanden geleden

Mooie reactie van Willem Engel ieder wel denkt mens zou nu toch moeten zien dat er geen normaal debat meer mogelijk is .

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x