Binnenland

Pepijn van Houwelingen (FVD): ‘Totalitaire ophokwet van Hugo de Jonge is ongekend misbaksel’

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge wil dat de Wet publieke gezondheid gewijzigd wordt vanwege de invoering van aanvullende coronamaatregelen, waaronder de quarantaineplicht. FVD is op zijn zachtst gezegd niet blij met het wetsvoorstel.

“Het afgelopen jaar is onze samenleving langzaam veranderd in één groot ziekenhuis. We moeten overal verplicht de mondkapjes op, ons continu laten testen en soms zelfs in quarantaine. Voor niets,” zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) tijdens het overleg over dit wetsvoorstel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Met deze ophokwet beoogt de minister de quarantaineverplichting nu ook strafrechtelijk te zullen gaan afdwingen,” benadrukte Van Houwelingen. “Van één groot ziekenhuis verandert onze samenleving daarmee langzaam in één grote gevangenis. Foucault zou er zijn vingers bij aflikken.”

Verregaande inbreuken op grondrechten

Als je vanuit een ‘risicogebied’ naar Nederland reist, staan er mobiele controleteams klaar om te kijken of je de quarantaineverklaring hebt ingevuld. Ook zitten er belteams klaar, die bijvoorbeeld bij vreemde achtergrondgeluiden de gemeentelijke toezichthouder inschakelen. Die gaat vervolgens kijken of je wel echt thuis bent.

Van Houwelingen wees erop dat er een enorm surveillance-, controle- en boetesysteem wordt opgetuigd waarmee je gedwongen kunt worden om in quarantaine te gaan. Zelfs de Raad van State schreef in haar advies dat hiermee ‘verregaande inbreuken’ worden gemaakt op hele elementaire grondrechten.

Het Kamerlid zei verder dat deze ophokwet de tweedeling tussen arm en rijk in onze samenleving zal versterken. Rijke Nederlanders kunnen zich een boete van 339 euro bij overtreding wel permitteren, maar minder bemiddelde Nederlanders niet. Mensen die het al niet breed hebben, zullen onevenredig zwaar getroffen worden door de wet.

Enorm veel zorgen

Er zit ook nog een tweede potentiële tweedeling verborgen in de ophokwet waar FVD zich enorm veel zorgen over maakt, namelijk die tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. De mogelijkheid bestaat dat vaccinatie een uitzonderingsgrond gaat vormen op de quarantaineplicht. Dan is er volgens de partij zonder enige twijfel sprake van zware vaccinatiedrang en aantasting van de integriteit van het menselijk lichaam.

“FVD is mordicus tegen deze totalitaire ophokwet,” zei Van Houwelingen, toevoegende dat het ‘een ongekend misbaksel’ is. “Dit is de uitwerking van een totalitaire dwang in de samenleving, het volgen van een totalitaire logica die is ingezet op basis van een verzonnen crisis, dus op basis van een leugen.”

“Deze wet is de volledige erkenning dat de democratische samenleving is opgeheven en vervangen door een totalitaire samenleving die gezondheid als grote leugen gebruikt.”

4.6 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
3 jaren geleden

Tijd dat er aantal psychopaten verkast naar de EBI in Vught!!

Annette
Annette
3 jaren geleden

Pepijn van Houwelingen heeft natuurlijk hartstikke gelijk, maar jammer genoeg heeft zijn partij FvD te weinig zetels behaald om NU het verschil te kunnen maken. Ik schrijf er gelijk bij dat ik zomaar vermoed dat er heel wat zetels gestolen zijn. Maar dat is helaas nu “water under the bridge”. Hij heeft gelijk met te zeggen dat mensen MET geld met gemak die 335 euro zullen kunnen betalen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de verkeersboetes. Wij hebben zo meteen helaas een nieuwe apartheid: diegenen die zich WEL laten prikken en diegenen die dat NIET doen. Het zal er bepaald niet gemakkelijker op worden, maar het belangrijkste is: stand houden. Als er genoeg mensen zijn die hun rug recht blijven houden, stort het hele systeem in elkaar. Zoals ik het zie komen er al aardig wat scheuren in dat systeem. Het wachten is tot de boel klapt! En dan juich ik.

solo
solo
3 jaren geleden

GENOEG = GENOEG

Pieter
Pieter
3 jaren geleden

Het mag niet, maar het komt er wel. Net zoals dat vaccinatiepaspoort. En nu?

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x