Homepagina » Binnenland » Pepijn van Houwelingen (FVD): ‘Totalitaire ophokwet van Hugo de Jonge is ongekend misbaksel’
houwelingen
Foto: Pepijn van Houwelingen (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Pepijn van Houwelingen (FVD): ‘Totalitaire ophokwet van Hugo de Jonge is ongekend misbaksel’

Zorgminister Hugo de Jonge wil dat de Wet publieke gezondheid gewijzigd wordt vanwege de invoering van aanvullende coronamaatregelen, waaronder de quarantaineplicht. FVD is op zijn zachtst gezegd niet blij met het wetsvoorstel.

“Het afgelopen jaar is onze samenleving langzaam veranderd in één groot ziekenhuis. We moeten overal verplicht de mondkapjes op, ons continu laten testen en soms zelfs in quarantaine. Voor niets,” zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) tijdens het overleg over dit wetsvoorstel.

“Met deze ophokwet beoogt de minister de quarantaineverplichting nu ook strafrechtelijk te zullen gaan afdwingen,” benadrukte Van Houwelingen. “Van één groot ziekenhuis verandert onze samenleving daarmee langzaam in één grote gevangenis. Foucault zou er zijn vingers bij aflikken.”

Verregaande inbreuken op grondrechten

Als je vanuit een ‘risicogebied’ naar Nederland reist, staan er mobiele controleteams klaar om te kijken of je de quarantaineverklaring hebt ingevuld. Ook zitten er belteams klaar, die bijvoorbeeld bij vreemde achtergrondgeluiden de gemeentelijke toezichthouder inschakelen. Die gaat vervolgens kijken of je wel echt thuis bent.

Van Houwelingen wees erop dat er een enorm surveillance-, controle- en boetesysteem wordt opgetuigd waarmee je gedwongen kunt worden om in quarantaine te gaan. Zelfs de Raad van State schreef in haar advies dat hiermee ‘verregaande inbreuken’ worden gemaakt op hele elementaire grondrechten.

Het Kamerlid zei verder dat deze ophokwet de tweedeling tussen arm en rijk in onze samenleving zal versterken. Rijke Nederlanders kunnen zich een boete van 339 euro bij overtreding wel permitteren, maar minder bemiddelde Nederlanders niet. Mensen die het al niet breed hebben, zullen onevenredig zwaar getroffen worden door de wet.

Enorm veel zorgen

Er zit ook nog een tweede potentiële tweedeling verborgen in de ophokwet waar FVD zich enorm veel zorgen over maakt, namelijk die tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. De mogelijkheid bestaat dat vaccinatie een uitzonderingsgrond gaat vormen op de quarantaineplicht. Dan is er volgens de partij zonder enige twijfel sprake van zware vaccinatiedrang en aantasting van de integriteit van het menselijk lichaam.

“FVD is mordicus tegen deze totalitaire ophokwet,” zei Van Houwelingen, toevoegende dat het ‘een ongekend misbaksel’ is. “Dit is de uitwerking van een totalitaire dwang in de samenleving, het volgen van een totalitaire logica die is ingezet op basis van een verzonnen crisis, dus op basis van een leugen.”

“Deze wet is de volledige erkenning dat de democratische samenleving is opgeheven en vervangen door een totalitaire samenleving die gezondheid als grote leugen gebruikt.”

4.6 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alice
Alice
12 dagen geleden

Tijd dat er aantal psychopaten verkast naar de EBI in Vught!!

No name
No name
Reactie op  Alice
12 dagen geleden

Een concentratiekamp in China lijkt mij een nog betere optie. In hun ogen is dit toch een geweldig land. Nou, laat ze dat maar aan den lijve ondervinden.

mikkie
mikkie
Reactie op  Alice
12 dagen geleden

Ik heb vandaag nog eens de berichten van zowel RIVM als van Marion Koopmans , waarin ze zeggen dat de PCR test alleen corona DNA deeltjes aantoont, en NIET PERSÉ ACTIEVE CORONA DEELTJES.
Je kunt dus allang verkouden of grieperig zijn geweest en weer genezen en dan toont de PCR NOG STEEDS (INACTIEVE) CORONA AAN. Daarom zijn de mensen die een tweede klinische test doen heel vaak toch negatief.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  mikkie
12 dagen geleden

@mikkie,

Beste,

Actieve “corona”deeltjes bestaan niet…daar ik ervan uitga dat u met coronadeeltjes deeltjes bedoeld welke afkomstig zijn ven het “coronavirus” en dat beste bestaat ook niet en is mijn eerste stelling onlosmakelijk verbonden met mijn conclusie!!!

Daarbij is het zo dat hetgeen men hier een “virus” pleegt te noemen en was eigenlijk een exozoom is, wat u zou kunnen beschouwen als een klein stukje AFVALZEEP van de ruimploeg van ons lichaam…..en dat beste is zo dood als (ik zou bijna zeggen als een pier maar die leeft!!) een stukje autolak!

Gladiator
ps. zie mijn commentaar iets verder hier beneden waarom u vroeg!!!

Rob
Rob
Reactie op  mikkie
12 dagen geleden

Ik weet weet niet wat alle termen betekenen maar er wordt gezegd dat die deeltjes die ze vinden slechts 37 tot 40 zogenaamde basisparen zijn terwijl een volledig virus uit 30.000 tot 40.000 basisparen bestaat. Wat basisparen betekent daar ben ik niet bekend mee maar dat het er maar als de deeltjes zo weinig zijn t.o.v. een volledig virus dan zegt dat wel wat.

Jani
Jani
Reactie op  mikkie
12 dagen geleden

dame koopmans zei ook helemaal in het begin van de gekte : ” ‘het virus’ is niet zo sterk”. en maakte met haar hand het gebaar dat ‘het virus’ zo naar beneden valt. ☺ ☺

Annette
Annette
12 dagen geleden

Pepijn van Houwelingen heeft natuurlijk hartstikke gelijk, maar jammer genoeg heeft zijn partij FvD te weinig zetels behaald om NU het verschil te kunnen maken. Ik schrijf er gelijk bij dat ik zomaar vermoed dat er heel wat zetels gestolen zijn. Maar dat is helaas nu “water under the bridge”. Hij heeft gelijk met te zeggen dat mensen MET geld met gemak die 335 euro zullen kunnen betalen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de verkeersboetes. Wij hebben zo meteen helaas een nieuwe apartheid: diegenen die zich WEL laten prikken en diegenen die dat NIET doen. Het zal er bepaald niet gemakkelijker op worden, maar het belangrijkste is: stand houden. Als er genoeg mensen zijn die hun rug recht blijven houden, stort het hele systeem in elkaar. Zoals ik het zie komen er al aardig wat scheuren in dat systeem. Het wachten is tot de boel klapt! En dan juich ik.

Sen
Sen
Reactie op  Annette
12 dagen geleden

George Orwell zei het al, om uit deze gevaarlijke nachtmerrie situatie te geraken is eenvoudig, laat het niet gebeuren, het hangt van ons af.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Annette
12 dagen geleden

Dat denk ik dus ook dat de stemmen van FVD gestolen zijn. Ze maken me echt niet wijs dat de verkiezingen zonder fraude zijn verlopen.

solo
solo
12 dagen geleden

GENOEG = GENOEG

No name
No name
Reactie op  solo
12 dagen geleden

GENOEG=GENOEG !!!

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  No name
12 dagen geleden

genoeg=genoeg

ster
ster
Reactie op  Jenne Sr.
12 dagen geleden

Inderdaad, genoeg = genoeg.

Exegese
Exegese
Reactie op  ster
12 dagen geleden

Genoeg is genoeg, dat is zeker.
Binnenkort waarschijnlijk een ophokplicht voor alle gevaccineerde, levenslang !
Zij blijken plots zeer besmettelijk te zijn geworden.

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Exegese
12 dagen geleden

Zodra verzekeringen gaan weigeren om uit te betalen, met als argument, meedoen aan een klinisch experiment is voor eigen risico etc. etc. Om die reden kunnen wij helaas uw claim niet honoreren.

Zullen ze dan wakker worden?

In sommige landen is dit een issue aan het worden.

Pieter
Pieter
12 dagen geleden

Het mag niet, maar het komt er wel. Net zoals dat vaccinatiepaspoort. En nu?

Katootje
Katootje
Reactie op  Pieter
12 dagen geleden

Due geven nooit op

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Pieter
12 dagen geleden

Een aardig iets is, waarom jonge gezondemensen besmetten met het vaccin, Maaaaaaaaaar geld dit ook niet voor gezonde oudemensen, het is toch mijn lichaam, mijn leven eens gegeven !!!

Marianna
Marianna
Reactie op  Jenne Sr.
12 dagen geleden

mijn lichaam is bijna 73 en ik ben nog steeds de baas (hoop ik)

Peukie
Peukie
Reactie op  Pieter
11 dagen geleden

Net zoals dat vaccinatiepaspoort. En nu?

Ja simpel toch.
Dan betekend dat dat je buiten de wet staat en dan is alles geoorloofd.
Dan is het oorlog voor je.
Ook de ongevaccineerden moeten eten toch en hebben hun basis benodigdheden
om te leven nodig.
Dan nemen we gewoon waar we recht op hebben wat er ook verders gebeurd.
Desnoods met geweld.Er s geen andere optie dan.

Gladiator
Gladiator
12 dagen geleden

Alles valt of stat met hetgeen de Nederlander echt doet, of niet doet natuurlijk!!

Voor mij geen 1,5 meter
voor mij geen vaccin
Voor mij geen bekluier

M.a.w……voor mij helemaal niets van dat alles.

Ik ben recent tegen een boete aangelopen maar dat spelletje is pas net begonnen. En dat varkentje zal ik dan ook wel gaan wassen. Het zelfingenomen wijkagentje weet nog niet in welk een wespennest hij zich begeven heeft!!

Als nu alle mensen (ik spreek opzettelijk niet van alle Nederlander!!!) welke er van overtuigd zijn dat een virus NIET bestaat, althans dat men er niet (NOOIT ZELFS!!) ziek van kan worden ditzelfde doet is het uiterlijk na het weekeinde EINDE VERHAAL!

Alleen erover praten helpt niet, gewoon helemaal niet meer meedoen aan deze totale farce!!

Gladiator

mikkie
mikkie
Reactie op  Gladiator
12 dagen geleden

Kan iemand nog eens de info geven over het niet bestaan van het virus en dat iemand een beloning heeft uitgeloofd voor degene die het wel vindt?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  mikkie
12 dagen geleden

@mikkie,

Beste,

Dat van die beloning uitgeloofd door een Duitse miljonair klopt, en ook het Duitse advocatencollectief waar Markus Hainz deel van uitmaakt heeft een pot welke inmiddels de miljoen euro ruimschoots heeft overstegen….

Al het geld staat er nog steeds en zal er BLIJVEN STAAN……en dat kán ook niet anders….

Waarom,

Het volgende,
Laat die miljoenenpot nu eens buiten beschouwing want waar het om gaat is of een virus bestaat en zo ja wat is het en hoe ziet het eruit.

Nou,
Ik ga dat hier niet helemaal uit de doeken doen echter u kunt indien u de Duitse taal machtig bent eens googelen op Dr. Stefan Lanka…deze heeft de gehele big pharma maffia uitgedaagd en hij heeft dit gewonnen, in hoger beroep voor een Duitse hogere rechtbank welke daarbij ook nog eens de UITSPRAAK heeft gedaan, en die ligt er dus, dat het u wel bekende mazelenvirus NIET BESTAAT en dat terwijl er jaarlijks MILJOENEN vaccins tegen de mazelen worden verspoten!!! Waarom, nou simpel, deze uitspraak haalt geen een krant!!!

Het gaat om de zgnd “germtheorie” van fraudeur Pasteur en de terreintheorie welke van toepassing is op iedereen die te maken heeft met een terrein…..wij dus, en alle dieren en planten en en en en en ….

Dan kunt u verder googelen op Dr. Andrew Kaufman en Dr. Tom Cowen.

Hierna zult ook u volledig op de hoogte zijn van deze totale scam welke zich hier heeft ontvouwd en waar heel de wereld van in de ban is….

Nu weet ik inmiddels ook precies wie hier achter zit maar dat zou nu te ver gaan!!!

Gegroet beste,

Gladiator

mikkie
mikkie
Reactie op  Gladiator
11 dagen geleden

Dank!

ster
ster
Reactie op  Gladiator
12 dagen geleden

Ik hoop dat deze wespennest waar je over hebt hoornaars zijn.

Peukie
Peukie
Reactie op  Gladiator
11 dagen geleden

hier sta ik faliekant achter.
Goed gezecht.
Ik doe met deze en overigens andere shit ook niet mee.

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
12 dagen geleden
bert raadhuis
bert raadhuis
12 dagen geleden

“Rijke Nederlanders kunnen zich een boete van 339 euro bij overtreding wel permitteren, maar minder bemiddelde Nederlanders niet.”
Dat valt onder hun algemene strategie. Onderdrukking middels machtsuitoefening. Autoriteit in een dictatoriale jas.

Hoe is dit te rijmen met:
“‘De coronaregels gelden thuis niet’Op de vraag of je een boete kunt krijgen door op je eigen terrein de coronaregels te overtreden, antwoordt hij: “De coronaregels gelden thuis simpelweg niet, dus kun je ze ook niet overtreden of daarvoor beboet worden.”
Het Kamerlid verwijst naar de toelichting bij de spoedwet, waarin staat dat in de wet waarborgen zijn opgenomen om onder meer het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, waaronder het huisrecht, te beschermen.
Niet van toepassingZo gelden bijvoorbeeld de normen over de veilige afstand, groepsvorming en hygiënevoorschriften niet in woningen. Het RIVM adviseert weliswaar ook in de woning bepaalde voorzorgsmaatregelen te treffen, maar die zijn ‘gezien het belang van het huisrecht en het uitgangspunt van de eigen verantwoordelijkheid van burgers’ niet in de wet opgenomen.”
https://www.ninefornews.nl/coronaregels-gelden-niet-achter-voordeur-huisfeestjes-zijn-niet-illegaal/

“… op hele elementaire grondrechten..”
Er zal wel bedoeld zijn: op heel elementaire grondrechten. In plaats van op hele of halve.

QQQQ
QQQQ
12 dagen geleden

Grootste deel van eerste en tweede kamer kunnen naar het Oranjehotel Scheveningen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  QQQQ
12 dagen geleden

Heel juist gezien, heeft niets met democratisch besturen van een land te maken !

Annemiek B.
Annemiek B.
12 dagen geleden

Bij de zeer goed gevonden term ‘ophokwet’ komt bij mij meteen een andere op: ‘preventief ruimen’. Ben ik al te zwartgallig als ik denk dat ze daar uiteindelijk naar toe willen?
Weten jullie trouwens al dat niet-geprikten ziek worden en de meest rare verschijnselen krijgen van iemand die wel geprikt is in hun buurt? Dus wij zijn hartstikke kwetsbaar geworden, maar krijgen uiteindelijk zeker weten de schuld als er straks weer een virus losgelaten wordt (wat voor virus dan ook, had ik begrepen) en er massa’s mensen sterven. Fijne wereld… Maar Hij is komende. Dit is het laatste stuk: de grote verdrukking. Houd vol, houd moed!

ster
ster
Reactie op  Annemiek B.
12 dagen geleden

Zorg dat je voldoende eten in huis hebt en voor de gene die datniet hebben in de berm groeit nu veel eten die je kan drogen. Profiteer ervan. Op facebook tik je links boven in wildplukken bv. Doe kennis op op internet en koop boeken hierover en er zijn ook boeken waar je giftige planten kunt herkennen of paddestoelen.

Gezondheid (MGTOW)
Gezondheid (MGTOW)
12 dagen geleden

Zelfs als we van deze cojonagekte afkomen. Mijn kijk op Nederland en de wereld eromheen zal nooit meer dezelfde zijn als voor de cojonaperiode. Dat we überhaupt zover hebben laten komen met al die waanzin.
En als het toch allemaal zo erg is met die cojonagriep, dan wordt het misschien hoog tijd dat velen van ons in de spiegel gaan kijken en afvragen hoe het komt dat velen van ons zo ongezond zijn. Een gezond mens heeft een immuunsysteem dat cojona met gemak kan weerstaan.

Mokksja
Mokksja
Reactie op  Gezondheid (MGTOW)
11 dagen geleden

Wat dacht je van voor de ,,corona,, waren ook al miljoenen mensen chronisch ziek alleen in Nederland al , denk daarbij aan toevoegingen in eten , lucht , en in medicijnen !

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

de jonge

De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

De Tweede Kamer en minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x