Buitenland

De Verenigde Staten steunen terroristen in Syrië. Ambassadeur neemt in dit interview geen blad voor de mond

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De aanwezigheid van Iran in Syrië is legitiem zolang de oorlog tegen terrorisme nog niet voorbij is. Dat heeft de Russische ambassadeur in Libanon Alexander Zasypkin gezegd in een interview met de Libanese krant Al-Akhbar.

Hij voegde toe dat de Amerikanen en Fransen Syrië bezetten en dat de Verenigde Staten terroristen blijven steunen in het Arabische land.

“Rusland en Iran zijn nauwe bondgenoten van elkaar,” zei Zasypkin. “Om die reden zouden de VS en zijn bondgenoten niet moeten proberen om Rusland en Iran uit elkaar te drijven in Syrië.”

Geen rechtvaardiging

De ambassadeur zei dat het Syrische leger hard bezig is om de terroristen in het zuiden van Syrië te verdrijven en dat er geen rechtvaardiging is voor de Israëlische operaties die dit proces verstoren.

Hij merkte op dat er geen vrede in de regio kan zijn zolang Israël de bezette Golanhoogten, de Westoever en Gaza niet opgeeft.

De ‘deal van de eeuw’ die president Trump sloot om een definitieve overeenkomst voor het Israëlisch-Palestijnse conflict te bereiken, heeft volgens hem niets met vrede te maken.

Chemische wapens

Zasypkin zei verder dat de VS en Groot-Brittannië Rusland en Syrië van allerlei dingen proberen te beschuldigen, waaronder het gebruik van chemische wapens.

Hij riep Libanon op te vragen om militaire steun van Rusland en de Amerikaanse en westerse hulp te weigeren.

[MEMRI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Lijkt mij een reëel beeld van de werkelijkheid die de Russische ambassadeur te Libanon hier schetst. Amerika heeft in Syrië dan ook helemaal niets te zoeken.

René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

Assad krijgt een koekje van eigen deeg. Assad heeft namelijk jarenlang wapens geleverd aan terroristen van hezbollah. Daarnaast is de bondgenoot Iran betrokken bij terroristische acties en voorbereidingen binnen de EU, ook de AIVD en MIVD hebben hier bewijzen van. Dit soort regimes moeten keihard worden aangepakt, om te voorkomen dat ze ons in de nabije toekomst gaan chanteren/bedreigen met nukes, Trump en Netanyahu hebben dat scherp gezien.

Derek
Derek
4 jaren geleden

Enigste manier is met z’n alle in opstand komen mocht het escaleren!
Met lief zijn en de vrede bewaren heeft geen zin meer.

Podderzhka Rossii

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Het is de Russische Ambassadeur in Libanon.
Daar is de verklaring op gebaseerd.
De kleur is bepalend.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x