Homepagina » Buitenland » Witte Helmen geven toe dat ze gifgasaanvallen in scène hebben gezet in Syrië. Nieuwe studie legt smerige leugens bloot
Witte Helmen geven toe dat ze gifgasaanvallen in scène hebben gezet in Syrië. Nieuwe studie legt smerige leugens bloot
Foto: Rwendland Wikimedia Commons

Witte Helmen geven toe dat ze gifgasaanvallen in scène hebben gezet in Syrië. Nieuwe studie legt smerige leugens bloot

De Witte Helmen, de aan terroristen gelinkte club die jarenlang gesponsord werd door de Nederlandse overheid en die in ons land onderdak krijgt, hebben toegegeven gifgasaanvallen in scène te hebben gezet in Syrië. Dat blijkt uit een nieuwe studie die is voorgelegd aan de Verenigde Naties.

Tenminste 40 van deze Witte Helmen hebben gezegd dat ze chemische aanvallen ensceneerden om een wraakaanval op de Syrische overheid uit te lokken.

Tijdens de nepaanvallen werden vaak acteurs ingezet, die veelal in armoede leefden en op deze manier wat geld konden verdienen om voedsel te kopen voor hun familie.

Tandpasta

Zo vertelde een vrouw dat ze van de Witte Helmen een wit laken kreeg. Ze kreeg vervolgens de opdracht om zich in het laken te wikkelen en roerloos op de grond te gaan liggen.

De vrouw moest ook haar mond vullen met tandpasta zodat het leek alsof ze was vergiftigd met een zenuwgas.

Een man vertelde dat hij moest doen alsof hij dood was terwijl de Witte Helmen filmden hoe hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

En in de stad Douma, waar vorig jaar een gifgasaanval zou hebben plaatsgevonden, kregen kinderen snoep aangeboden. In ruil daarvoor moesten ze op camera doen alsof ze ziek waren.

Geen spoor

Vlak na de vermeende aanval deed One America News Network onderzoek op locatie.

In het ziekenhuis waar de slachtoffers zouden zijn behandeld was geen spoor te bekennen van een gifgasaanval.

De artsen zeiden dat niemand in het ziekenhuis was behandeld voor vergiftiging en dat niemand was gestorven op de dag dat de aanval zou hebben plaatsgevonden.

BBC-producent

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) beweerde dat de Syrische president Assad verantwoordelijk is voor het vergassen van zijn eigen burgers.

De OPCW gaf daarbij toe dat het bewijs hiervoor was aangeleverd door leden van terreurorganisaties.

Eerder dit jaar bevestigde een BBC-producent na gesprekken met Witte Helmen dat de gifgasaanval in Douma in scène was gezet.

Bekijk de reportage hieronder:

[OANN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Gifgasaanvallen in scène zetten is natuurlijk uit den boze (als het verhaal klopt).
  Ik ben echter nog steeds van mening dat Assad pootje gelicht moet worden, die vent deugt niet.

  2 likes
  • van Zalk:

   “….Assad pootje gelicht moet worden, die vent deugt niet.”

   Waar baseer jij dat op? Assad is een (nog steeds praktiserend) oogarts die na het overlijden van zijn vader troonopvolger werd. Hij rijd met een gewoon autootje door de stad en niemand legt hem iets in de weg. (interview was tijdje geleden bij RT) . Hij is het die, tot het westen er zich mee ging bemoeien, er voor zorgde dat er vrede heerste tussen al die verschillende bevolkingsgroepen in Syrië. Christenen naast moslims enz. Voor die opgestookte burgeroorlog was Syrië een heel rijk land waar er niemand arm was. De inkomsten van de olie werd voor een groot deel onder de bevolking verdeeld en kwam niet in Amerikaanse handen terecht. Dus Assad moet weg. Zo werd I.S. geschapen om verdeeldheid te zaaien terwijl hun het kalifaat beloofd werd
   Moet je nu een kijken hoe het land eruit ziet en dat heeft Assad echt niet zelf gedaan, maar is te danken aan onze ‘vriendjes’ die wereldheerschappij nastreven.

   38 likes
  • Zo zijn er sinds het begin van deze eeuw wel meer leiders hun pootje gelicht in die regio. Prachtige democratiën voor teruggekomen… toch?

   21 likes
  • Dan moet je je beter informeren. Assad wordt door zijn bevolking op handen gedragen. Hij is niet de slechterik hoor. De gewone traditionele media probeert je dat wijs te maken.

   18 likes
  • Als er iemand aangevallen moet worden zijn het die narcistische prinsen in SA als er ergens mensenrechten
   Geschonden is dan is het daar wel

   10 likes
   • Elles
    wij verdienen veel geld aan die prinsen .
    dat is toch belangrijker dan leven van kinderen van anderen. bijvoorbeeld kinderen van Jaman en syria.

    7 likes
  • @René van Zalk: ga je mond spoelen man, en ga dan eens zelf onderzoek doen, ipv naar die NPO staatstrollen te kijken, en/of de papieren staatsvodden te lezen. Lees wat o.a. Matt en de anderen schrijven, en ga daar eens mee aan de slag. Ik denk dat er dan zeer waarschijnlijk een wereld aan echte info voor jou opengaat, die tot nu toe voor jou gesloten bleef.

   Maar buiten dat, bemoei je met je eigen zaken, en laat iedereen dat nou eens doen. Laat souvereine natiestaten de eigen boontjes doppen. Rusland en Iran zijn de enigen die het recht hadden om daar te zijn, omdat Asad ze daarom had gevraagd. De rest hadden daar helemaal niets te zoeken, die waren daar enkel en alleen om een staatsgreep te veroorzaken om de bodemschatten zoals olie, te kunnen roven. Dus niks pootje lichten, daar had, en heeft helemaal niemand het recht toe, behalve het Syrische volk….punt!

   8 likes
 2. Tijd voor Tweede Kamer vragen, en publiciteit.
  Laat de media er bovenop springen.
  Ga eindelijk eens eigen journalistiek bedrijven
  Kom op Telegraaf, AD, NRC, NU.NL
  Laat nu zien waar jullie voor staan.
  Zet de schijnwerpers erop.
  Leg bloot wie er in Nederland bloed aan de handen hebben.

  23 likes
 3. gijs meulenmeesters

  Naar het internationale hof in Den Haag met die gasten. en hun opdracht gevers ook.
  Als door deze praktijken een wereld oorlog komt, zijn wij de sigaar en de opdracht gevers leiden een mooi leven.

  14 likes
  • Probleem is nu juist dat die opdrachtgevers het I.H. in Den Haag niet erkennen en er zelfs mee dreigen Den Haag plat te gooien als er ook maar 1 van hun daar gevangen wordt gehouden.

   4 likes
  • Het internationale hof in Den Haag is zoiets als Neurenberg destijds. De echte veroorzakers zijn ‘m al lang gepeerd. Dat hof wil juist iemand als Assad voor het bankje hebben. Natuurlijk zijn zijn methoden niet de onze, maar Matt wist al vrij goed te vertalen wat diens rol werkelijk is. Hetzelfde geldt overigens ook voor Saddam, Ghadaffi en vele anderen. Ze zijn idd keihard, maar smeden wel een land aaneen. Na een Amerikaans/Europese coalitie, heerst er niets anders als chaos. Dat kan je gewoon niet ontkennen.

   4 likes
 4. Dit bericht zal je niet snel tegenkomen op het NPO journaal want dat komt uit dat ze al die tijd fake- news hebben verkondigd.
  En hoe gaan ze uitleggen wat er met de Nederlandse gelden voor de witte helmen gebeurd is?

  20 likes
 5. De maistream media zwijgt in alle talen…… en wij maar belasting betalen voor het sposoren van terroristen

  20 likes
 6. Ik stuur wel eens een link naar de NOS of Volkskrant.

  Mag je 3 keer raden of ik ook een reactie krijg.

  16 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...