Homepagina » Gezondheid » Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: “Mensen moeten ze niet meer slikken”
Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: "Mensen moeten ze niet meer slikken"

Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: “Mensen moeten ze niet meer slikken”

Statines, medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij een verhoogd cholesterol, kunnen het risico op hartziekten juist verhogen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Mensen die de medicijnen slikken hebben meer kans op aderverkalking, een belangrijke oorzaak van hartproblemen. De onderzoekers hebben bovendien ontdekt dat het middel een proces verstoort dat het hart beschermt. Hierdoor kan hartfalen optreden, aldus de studie.

De hoofdonderzoeker zegt: “Ik kan geen bewijs vinden dat statines helpen.”

Overweldigend bewijs

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in Expert Review of Clinical Pharmacology. Statines worden in Groot-Brittannië voorgeschreven aan 12 miljoen patiënten, ongeveer één op de vier volwassenen. In Nederland slikken één miljoen mensen (!) statines.

Voorstanders van de medicijnen zeggen dat ze levens redden door het cholesterol te verlagen. Volgens de gezondheidsinstanties zijn ze veilig. Tegenstanders wijzen op de bijwerkingen, zoals zwakke botten en spierpijn. Zij zeggen dat de risico’s niet opwegen tegen de voordelen.

Professor Harumi Okuyama bestudeerde 20 papers over de medicijnen. Zijn team concludeert dat ze hartziekte kunnen veroorzaken. “Wij hebben overweldigend bewijs gevonden dat deze medicijnen het proces van aderverkalking versnellen en hartfalen kunnen veroorzaken of verergeren,” zei de professor van de Universiteit van Nagoya in Japan. “We hebben geen bewijs gevonden dat statines helpen. Mensen die ze krijgen voorgeschreven moeten ze niet langer innemen.”

Onbetrouwbaar

De wetenschappers stellen dat de bewering dat statines het hart beschermen door het cholesterol te verlagen onjuist is en dat een verhoogd cholesterol niet noodzakelijkerwijs kan worden gelinkt aan hartziekte.

Ze kwamen ook tot de ontdekking dat statines een negatief effect hebben op processen in het lichaam die het hart gezond houden. Patiënten die statines slikken bleken meer calciumophopingen in hun aderen te hebben, die direct gelinkt kunnen worden aan hartaanvallen.

De reden hiervoor is dat statines een molecuul blokkeren dat het lichaam nodig heeft om vitamine K aan te maken. Die vitamine voorkomt dat aderverkalking optreedt.

Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

[Express]


Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

  Op zich onvoorstelbaar dat in de medische wereld, waar wij ons qua gezondheid volledig van afhankelijk hebben laten maken, op een een legale manier een situatie gecreëerd kon worden waarbij de slager letterlijk zijn eigen vlees mag keuren. En onze minister Schippers en al haar voorgangers staan er bij en kijken er naar. Ze doen alsof ze niet snappen hoe het allemaal zo verschrikkelijk mis kan gaan, alsof ze niet snappen dat de bedriegers niet alleen hun zakken gigantisch vullen maar ook nog de volksgezondheid ongelooflijk in gevaar brengen. Ze zouden onmiddellijk gearresteerd moeten worden wegens volksverraad

  39 likes
  • Het medisch Industriele Complex eet ons op van binnen uit. Wij betalen met zowel ons geld als onze gezondheid.

   26 likes
  • Dat komt omdat minister Schippers en al haar voorgangers mee mogen profiteren van de winsten ten koste van haar stem. Misschien is dat wel de reden dat ex minister Els Borst om zeep geholpen is. Wilde ze haar stem toch laten spreken.

   0 likes
 2. Let Your FOOD Be Your Medicine!

  29 likes
  • Precies @Peter,

   Hier een uitleg dat vet gezond is en dat margarines en bakproducten transvetten bevatten die zeer slecht zijn voor hart en bloedvaten. (ja ook becel) Er gaat qua gezondheid niets boven eerlijke roomboter en gewoon dierlijk vet van vee dat natuurlijk gevoed wordt en geen antibiotica krijgt toegediend.

   Dat druist tegen alle adviezen in die we al decennia lang krijgen van onze overheid en alles wat daar mee samenwerkt. “Eerlijk over voeding”zo luidt hun slogan dat kunnen ze toch onmogelijk menen na wat er allemaal uit talloze onderzoeken is gebleken ! En toch gaan ze er mee door, alsof ze stekeblind. stokdoof en nagenoeg achterlijk moeten zijn om dit heden ten dage nog gewoon vol te houden.

   18 likes
  • Yeah! Monsanto etc. know. 😉

   3 likes
 3. Iedereen heeft wel eens gehoord van scheurbuik. Dat het komt door een tekort aan vitamine C. En dat het vroeger voorkwam bij mensen op de grote vaart.

  Maar wat is scheurbuik nu eigenlijk. Wat is het ziekteverloop?

  Scheurbuik onstaat door een acuut tekort aan vitamine C.
  De structuur van de vaatwand (Dat bestaat uit collageen bindweefsel) verhard en er ontstaan scheuren. (Zie het als een binnenband van een fiets die te lang in de zon heeft gelegen).

  Door de druk in de vaatwanden van de slagaders, onstaan scheuren (aneurisma’s) en zo’n persoon bloed dood.

  Wanneer er een chronisch tekort aan vitamine C is. Geen jaren, maar decennia. Dan heeft het lichaam tijd de band te plakken. Er wordt dan in de lever een stofje aangemaakt genaamd cholestorol! om de scheuren in de vaatwanden, a.g.v. van de verstarring van het collagene bindweefsel te dichten.

  De diagnose hiervoor is aderverkalking, terwijl de latijnse benaming arteriosclerose ofwel slagaderverkalking is.

  Wat gaat men nu doen? Men gaat cholestorolverlagende middelen, zoals statines, toedienen en ontneemt daarmee het lichaamseigen lapmiddel.

  Gaat u daarentegen hoge doses natuurlijke vitamine C toedienen, dan zult u zien dat het collagene bindweefsel zich zal herstellen en dat het cholestorol weer wordt afgevoerd naar de lever om daar weer te worden afgebroken. Verwacht niet dat dit in een paar dagen of weken is gerealiseerd. Iets wat in een aantal decennia is vernield, kan onmogelijk in dit tijdsbestek worden hersteld. De tijd van het herstelproces is 8 maanden tot 2 jaar.

  Waarom natuurlijke vtamine C?
  Dr. Szent-Györgyi, de “ontdekker” van de gesynteticeerde vorm van vitamine C, heeft met zijn pure variant nooit en te nimmer scheurbuik kunnen genezen. (Dit omdat de syntetische variant enkel de schil betreft van een compleet vitamine C complex.)

  Dit vitamine C complex is ontdekt door Dr. Royal Lee. Hij bedacht de term “wheels within wheels” (raderen binnen raderen). Hij kon met zijn “onreine” variant scheurbuik namelijk in no time wél genezen.

  Dat dit niet (of nauwelijks) bekend is bij artsen is omdat zij zijn opgeleid door de farmaceutische industrie en voeding zien als “iets voor diëtisten”.
  Een natuurkundig arts en een holisitsch arts gebruikt wél deze benadering.

  20 likes
 4. sta al jarenlang verbaasd doordat deze fabrikant nog steeds de medicatie op de markt mag brengen?
  10j geleden was er al sprake van dat het bewegings-,statische klachten veroorzaakte
  eenmaal op de markt moeten ze schijnbaar bewijzen, dat dit alleen maar ellende veroorzaakt?

  8 likes
 5. waarom lees je dit niet in de krant er zouden veel mensen baat bij hebben,
  je wordt mal van de zgn zorg ,,,mijn dochter en ik hadden het zelfde medicijn , oxazepan
  en wat blijkt zij betaalde voor 30stuks 9,77 eu en ik voor 20 st 15,84 eu gebeld dan krijg je het antwoord ,,,dat zijn de regels ,, WELKE /?? je voelt je bestolen .

  2 likes
 6. LS…

  Eerst nog even betalen voor dat je sterft is zo een beetje het motto van de criminele farmaceutische industrie.
  Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met deze rotzooi. Wel Potassium in mijn supplementen opgenomen. Bloeddruk super normaal. Cholesterol geen idee !

  2 likes
 7. Zijn de mensen nu het meest voor de gek gehouden levensvorm van het universum ??

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel

De pillenmaffia heeft waarschijnlijk meer verslavingsdoden op zijn naam staan dan Pablo Escobar. Je betaalt je blauw dankzij dit tuig van de richel

Farmaceut Novartis maakt een medicijn tegen kanker ...

Medicijnen zijn tot 130 keer duurder dan nodig is. Ontdek hoe jij opgelicht wordt

Medicijnen zijn tot 130 keer duurder dan nodig is. Ontdek hoe jij opgelicht wordt

Zeven medicijnen die vergoed worden, kostten de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+