Gezondheid

Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: “Mensen moeten ze niet meer slikken”

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statines, medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij een verhoogd cholesterol, kunnen het risico op hartziekten juist verhogen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Mensen die de medicijnen slikken hebben meer kans op aderverkalking, een belangrijke oorzaak van hartproblemen. De onderzoekers hebben bovendien ontdekt dat het middel een proces verstoort dat het hart beschermt. Hierdoor kan hartfalen optreden, aldus de studie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De hoofdonderzoeker zegt: “Ik kan geen bewijs vinden dat statines helpen.”

Overweldigend bewijs

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in Expert Review of Clinical Pharmacology. Statines worden in Groot-Brittannië voorgeschreven aan 12 miljoen patiënten, ongeveer één op de vier volwassenen. In Nederland slikken één miljoen mensen (!) statines.

Voorstanders van de medicijnen zeggen dat ze levens redden door het cholesterol te verlagen. Volgens de gezondheidsinstanties zijn ze veilig. Tegenstanders wijzen op de bijwerkingen, zoals zwakke botten en spierpijn. Zij zeggen dat de risico’s niet opwegen tegen de voordelen.

Professor Harumi Okuyama bestudeerde 20 papers over de medicijnen. Zijn team concludeert dat ze hartziekte kunnen veroorzaken. “Wij hebben overweldigend bewijs gevonden dat deze medicijnen het proces van aderverkalking versnellen en hartfalen kunnen veroorzaken of verergeren,” zei de professor van de Universiteit van Nagoya in Japan. “We hebben geen bewijs gevonden dat statines helpen. Mensen die ze krijgen voorgeschreven moeten ze niet langer innemen.”

Onbetrouwbaar

De wetenschappers stellen dat de bewering dat statines het hart beschermen door het cholesterol te verlagen onjuist is en dat een verhoogd cholesterol niet noodzakelijkerwijs kan worden gelinkt aan hartziekte.

Ze kwamen ook tot de ontdekking dat statines een negatief effect hebben op processen in het lichaam die het hart gezond houden. Patiënten die statines slikken bleken meer calciumophopingen in hun aderen te hebben, die direct gelinkt kunnen worden aan hartaanvallen.

De reden hiervoor is dat statines een molecuul blokkeren dat het lichaam nodig heeft om vitamine K aan te maken. Die vitamine voorkomt dat aderverkalking optreedt.

Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

Op zich onvoorstelbaar dat in de medische wereld, waar wij ons qua gezondheid volledig van afhankelijk hebben laten maken, op een een legale manier een situatie gecreëerd kon worden waarbij de slager letterlijk zijn eigen vlees mag keuren. En onze minister Schippers en al haar voorgangers staan er bij en kijken er naar. Ze doen alsof ze niet snappen hoe het allemaal zo verschrikkelijk mis kan gaan, alsof ze niet snappen dat de bedriegers niet alleen hun zakken gigantisch vullen maar ook nog de volksgezondheid ongelooflijk in gevaar brengen. Ze zouden onmiddellijk gearresteerd moeten worden wegens volksverraad

Peter
Peter
8 jaren geleden

Let Your FOOD Be Your Medicine!

jolo
jolo
8 jaren geleden

sta al jarenlang verbaasd doordat deze fabrikant nog steeds de medicatie op de markt mag brengen?
10j geleden was er al sprake van dat het bewegings-,statische klachten veroorzaakte
eenmaal op de markt moeten ze schijnbaar bewijzen, dat dit alleen maar ellende veroorzaakt?

An Argie
An Argie
8 jaren geleden

Iedereen heeft wel eens gehoord van scheurbuik. Dat het komt door een tekort aan vitamine C. En dat het vroeger voorkwam bij mensen op de grote vaart.

Maar wat is scheurbuik nu eigenlijk. Wat is het ziekteverloop?

Scheurbuik onstaat door een acuut tekort aan vitamine C.
De structuur van de vaatwand (Dat bestaat uit collageen bindweefsel) verhard en er ontstaan scheuren. (Zie het als een binnenband van een fiets die te lang in de zon heeft gelegen).

Door de druk in de vaatwanden van de slagaders, onstaan scheuren (aneurisma’s) en zo’n persoon bloed dood.

Wanneer er een chronisch tekort aan vitamine C is. Geen jaren, maar decennia. Dan heeft het lichaam tijd de band te plakken. Er wordt dan in de lever een stofje aangemaakt genaamd cholestorol! om de scheuren in de vaatwanden, a.g.v. van de verstarring van het collagene bindweefsel te dichten.

De diagnose hiervoor is aderverkalking, terwijl de latijnse benaming arteriosclerose ofwel slagaderverkalking is.

Wat gaat men nu doen? Men gaat cholestorolverlagende middelen, zoals statines, toedienen en ontneemt daarmee het lichaamseigen lapmiddel.

Gaat u daarentegen hoge doses natuurlijke vitamine C toedienen, dan zult u zien dat het collagene bindweefsel zich zal herstellen en dat het cholestorol weer wordt afgevoerd naar de lever om daar weer te worden afgebroken. Verwacht niet dat dit in een paar dagen of weken is gerealiseerd. Iets wat in een aantal decennia is vernield, kan onmogelijk in dit tijdsbestek worden hersteld. De tijd van het herstelproces is 8 maanden tot 2 jaar.

Waarom natuurlijke vtamine C?
Dr. Szent-Györgyi, de “ontdekker” van de gesynteticeerde vorm van vitamine C, heeft met zijn pure variant nooit en te nimmer scheurbuik kunnen genezen. (Dit omdat de syntetische variant enkel de schil betreft van een compleet vitamine C complex.)

Dit vitamine C complex is ontdekt door Dr. Royal Lee. Hij bedacht de term “wheels within wheels” (raderen binnen raderen). Hij kon met zijn “onreine” variant scheurbuik namelijk in no time wél genezen.

Dat dit niet (of nauwelijks) bekend is bij artsen is omdat zij zijn opgeleid door de farmaceutische industrie en voeding zien als “iets voor diëtisten”.
Een natuurkundig arts en een holisitsch arts gebruikt wél deze benadering.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x