Homepagina » Gezondheid » Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: “Mensen moeten ze niet meer slikken”
Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: "Mensen moeten ze niet meer slikken"

Statines kunnen hartziekten veroorzaken en verhogen kans op aderverkalking: “Mensen moeten ze niet meer slikken”

Statines, medicijnen die vaak worden voorgeschreven bij een verhoogd cholesterol, kunnen het risico op hartziekten juist verhogen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Mensen die de medicijnen slikken hebben meer kans op aderverkalking, een belangrijke oorzaak van hartproblemen. De onderzoekers hebben bovendien ontdekt dat het middel een proces verstoort dat het hart beschermt. Hierdoor kan hartfalen optreden, aldus de studie.

De hoofdonderzoeker zegt: “Ik kan geen bewijs vinden dat statines helpen.”

Overweldigend bewijs

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in Expert Review of Clinical Pharmacology. Statines worden in Groot-Brittannië voorgeschreven aan 12 miljoen patiënten, ongeveer één op de vier volwassenen. In Nederland slikken één miljoen mensen (!) statines.

Voorstanders van de medicijnen zeggen dat ze levens redden door het cholesterol te verlagen. Volgens de gezondheidsinstanties zijn ze veilig. Tegenstanders wijzen op de bijwerkingen, zoals zwakke botten en spierpijn. Zij zeggen dat de risico’s niet opwegen tegen de voordelen.

Professor Harumi Okuyama bestudeerde 20 papers over de medicijnen. Zijn team concludeert dat ze hartziekte kunnen veroorzaken. “Wij hebben overweldigend bewijs gevonden dat deze medicijnen het proces van aderverkalking versnellen en hartfalen kunnen veroorzaken of verergeren,” zei de professor van de Universiteit van Nagoya in Japan. “We hebben geen bewijs gevonden dat statines helpen. Mensen die ze krijgen voorgeschreven moeten ze niet langer innemen.”

Onbetrouwbaar

De wetenschappers stellen dat de bewering dat statines het hart beschermen door het cholesterol te verlagen onjuist is en dat een verhoogd cholesterol niet noodzakelijkerwijs kan worden gelinkt aan hartziekte.

Ze kwamen ook tot de ontdekking dat statines een negatief effect hebben op processen in het lichaam die het hart gezond houden. Patiënten die statines slikken bleken meer calciumophopingen in hun aderen te hebben, die direct gelinkt kunnen worden aan hartaanvallen.

De reden hiervoor is dat statines een molecuul blokkeren dat het lichaam nodig heeft om vitamine K aan te maken. Die vitamine voorkomt dat aderverkalking optreedt.

Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Dr. Okuyama en zijn collega’s zeggen dat veel studies die de nadruk leggen op de voordelen van statines, zijn gesponsord door de industrie en onbetrouwbaar zijn.

  Op zich onvoorstelbaar dat in de medische wereld, waar wij ons qua gezondheid volledig van afhankelijk hebben laten maken, op een een legale manier een situatie gecreëerd kon worden waarbij de slager letterlijk zijn eigen vlees mag keuren. En onze minister Schippers en al haar voorgangers staan er bij en kijken er naar. Ze doen alsof ze niet snappen hoe het allemaal zo verschrikkelijk mis kan gaan, alsof ze niet snappen dat de bedriegers niet alleen hun zakken gigantisch vullen maar ook nog de volksgezondheid ongelooflijk in gevaar brengen. Ze zouden onmiddellijk gearresteerd moeten worden wegens volksverraad

  39 likes
  • Arwijn schreef:

   Het medisch Industriele Complex eet ons op van binnen uit. Wij betalen met zowel ons geld als onze gezondheid.

   26 likes
  • Richard schreef:

   Dat komt omdat minister Schippers en al haar voorgangers mee mogen profiteren van de winsten ten koste van haar stem. Misschien is dat wel de reden dat ex minister Els Borst om zeep geholpen is. Wilde ze haar stem toch laten spreken.

   0 likes
 • Peter schreef:

  Let Your FOOD Be Your Medicine!

  29 likes
  • exegese schreef:

   Precies @Peter,

   Hier een uitleg dat vet gezond is en dat margarines en bakproducten transvetten bevatten die zeer slecht zijn voor hart en bloedvaten. (ja ook becel) Er gaat qua gezondheid niets boven eerlijke roomboter en gewoon dierlijk vet van vee dat natuurlijk gevoed wordt en geen antibiotica krijgt toegediend.

   Dat druist tegen alle adviezen in die we al decennia lang krijgen van onze overheid en alles wat daar mee samenwerkt. “Eerlijk over voeding”zo luidt hun slogan dat kunnen ze toch onmogelijk menen na wat er allemaal uit talloze onderzoeken is gebleken ! En toch gaan ze er mee door, alsof ze stekeblind. stokdoof en nagenoeg achterlijk moeten zijn om dit heden ten dage nog gewoon vol te houden.

   18 likes
  • Dean Martin schreef:

   Yeah! Monsanto etc. know. 😉

   3 likes
 • An Argie schreef:

  Iedereen heeft wel eens gehoord van scheurbuik. Dat het komt door een tekort aan vitamine C. En dat het vroeger voorkwam bij mensen op de grote vaart.

  Maar wat is scheurbuik nu eigenlijk. Wat is het ziekteverloop?

  Scheurbuik onstaat door een acuut tekort aan vitamine C.
  De structuur van de vaatwand (Dat bestaat uit collageen bindweefsel) verhard en er ontstaan scheuren. (Zie het als een binnenband van een fiets die te lang in de zon heeft gelegen).

  Door de druk in de vaatwanden van de slagaders, onstaan scheuren (aneurisma’s) en zo’n persoon bloed dood.

  Wanneer er een chronisch tekort aan vitamine C is. Geen jaren, maar decennia. Dan heeft het lichaam tijd de band te plakken. Er wordt dan in de lever een stofje aangemaakt genaamd cholestorol! om de scheuren in de vaatwanden, a.g.v. van de verstarring van het collagene bindweefsel te dichten.

  De diagnose hiervoor is aderverkalking, terwijl de latijnse benaming arteriosclerose ofwel slagaderverkalking is.

  Wat gaat men nu doen? Men gaat cholestorolverlagende middelen, zoals statines, toedienen en ontneemt daarmee het lichaamseigen lapmiddel.

  Gaat u daarentegen hoge doses natuurlijke vitamine C toedienen, dan zult u zien dat het collagene bindweefsel zich zal herstellen en dat het cholestorol weer wordt afgevoerd naar de lever om daar weer te worden afgebroken. Verwacht niet dat dit in een paar dagen of weken is gerealiseerd. Iets wat in een aantal decennia is vernield, kan onmogelijk in dit tijdsbestek worden hersteld. De tijd van het herstelproces is 8 maanden tot 2 jaar.

  Waarom natuurlijke vtamine C?
  Dr. Szent-Györgyi, de “ontdekker” van de gesynteticeerde vorm van vitamine C, heeft met zijn pure variant nooit en te nimmer scheurbuik kunnen genezen. (Dit omdat de syntetische variant enkel de schil betreft van een compleet vitamine C complex.)

  Dit vitamine C complex is ontdekt door Dr. Royal Lee. Hij bedacht de term “wheels within wheels” (raderen binnen raderen). Hij kon met zijn “onreine” variant scheurbuik namelijk in no time wél genezen.

  Dat dit niet (of nauwelijks) bekend is bij artsen is omdat zij zijn opgeleid door de farmaceutische industrie en voeding zien als “iets voor diëtisten”.
  Een natuurkundig arts en een holisitsch arts gebruikt wél deze benadering.

  20 likes
 • jolo schreef:

  sta al jarenlang verbaasd doordat deze fabrikant nog steeds de medicatie op de markt mag brengen?
  10j geleden was er al sprake van dat het bewegings-,statische klachten veroorzaakte
  eenmaal op de markt moeten ze schijnbaar bewijzen, dat dit alleen maar ellende veroorzaakt?

  8 likes
 • hannie schreef:

  waarom lees je dit niet in de krant er zouden veel mensen baat bij hebben,
  je wordt mal van de zgn zorg ,,,mijn dochter en ik hadden het zelfde medicijn , oxazepan
  en wat blijkt zij betaalde voor 30stuks 9,77 eu en ik voor 20 st 15,84 eu gebeld dan krijg je het antwoord ,,,dat zijn de regels ,, WELKE /?? je voelt je bestolen .

  2 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Eerst nog even betalen voor dat je sterft is zo een beetje het motto van de criminele farmaceutische industrie.
  Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met deze rotzooi. Wel Potassium in mijn supplementen opgenomen. Bloeddruk super normaal. Cholesterol geen idee !

  2 likes
 • helder schreef:

  Zijn de mensen nu het meest voor de gek gehouden levensvorm van het universum ??

  1 likes
 • […] Klik> https://www.ninefornews.nl/statines-kunnen-hartziekten-veroorzaken-en-verhogen-kans-op-aderverkalking… […]

 • x

  Check Also

  lena

  De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

  In april dit jaar overleed de vader ...

  corona

  99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

  Meer dan 99 procent van de Italianen ...

  >