Universum

SETI-onderzoekers in de ban van mysterieus signaal uit de ruimte

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

SETI-onderzoekers zijn in de ban van radiosignalen die uit de richting van een zonachtige ster in het sterrenbeeld Hercules lijken te komen. Het gaat om de ster HD 164595, zo meldt GeekWire.

Het signaal komt overeen met het profiel van een boodschap afkomstig van een buitenaardse bron, maar het kan net zo goed gaan om radio-interferentie of een geval van microlensing.

Hoe dan heeft het signaal de interesse gewekt van de mensen die zich specialiseren in de zoektocht naar buitenaardse intelligentie, oftewel SETI, waaronder Paul Gilster, die het signaal afgelopen weekend onder de aandacht bracht.

Aantal redenen

Tenminste twee onderzoeksgroepen gaan HD 164595 nauwgezet volgen. Het SETI-instituut gebruikt de Allen Telescope Array in Californië terwijl METI International de Boquete Optical SETI Observatory in Panama inzet.

Het signaal is meer dan een jaar geleden, op 15 mei 2015, opgepikt door een Russische radiotelescoop in Zelentsjoekskaja, niet ver van de grens met Georgië.

De bron van het signaal, HD 164595, is om een aantal redenen interessant: het is een zonachtige ster op 95 lichtjaar van de aarde en er draait tenminste één ‘warme Neptunus’ rond de ster. “Er kunnen zich natuurlijk nog meer planeten in dit stelsel bevinden,” zei Gilster.

Wow!-signaal

Het signaal wordt al vergeleken met het mysterieuze Wow!-signaal dat in 1977 eenmalig werd opgevangen en KIC 8462582, die ook wel de meest mysterieuze ster in het heelal wordt genoemd. Na mei 2015 is het signaal niet meer gedetecteerd. Volgende maand gaan astronomen erover discussiëren op een bijeenkomst in Mexico.

“Dit object moet permanent gemonitord worden,” zeggen de onderzoekers die het signaal hebben ontdekt. Zij staan onder leiding van Nikolai Boersov van de Russische Academie van Wetenschappen.

[GeekWire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stefan
Stefan
5 jaren geleden

Het wordt hoogtijd voor een buitenaardse interventie. De mensheid redt het nooit op eigen kracht. Veel technologieën die allang beschikbaar hadden moeten zijn zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet en het is zeer onwaarschijnlijk dat de mensheid erin gaat slagen om dit tij te keren.

Alhoewel het spirituele bewustzijn van de mensheid voortduurt zien we dat de materiële wereld blijft steken bij beperkingen. Het contrast tussen de beschikbare middelen voor de mensheid, en de beschikbare middelen van de elite, is zo schrikbarend groot, dat het wachten is totdat het bewustzijn van de mensheid uitwijkt naar externe universele hulp.

Zeven zusters
Zeven zusters
5 jaren geleden

Planeet X Niburu,wie het weet mag het zeggen!

Quasimodo
Quasimodo
5 jaren geleden

Vreemd dat die wezens wel over hele snelle schepen schijnen te bezitten maar wanneer het op het verzenden van een radioboodschap aankomt, ze zich primitief tonen.

afwassen
afwassen
5 jaren geleden

Wat wij intelligent noemen zien buitenaardsen als krankzinnigheid.
Wij zij het enige universum ras, die gedachten als iets wezenlijks zien. Denken dat wij onze gedachten zijn
en die manifest proberen te maken. Met zo veelt domheid valt niet te praten.
Wat moet je zeggen? als de boodschap liefde is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x