Homepagina » Universum » SETI-onderzoekers in de ban van mysterieus signaal uit de ruimte
SETI-onderzoekers in de ban van mysterieus signaal uit de ruimte

SETI-onderzoekers in de ban van mysterieus signaal uit de ruimte

SETI-onderzoekers zijn in de ban van radiosignalen die uit de richting van een zonachtige ster in het sterrenbeeld Hercules lijken te komen. Het gaat om de ster HD 164595, zo meldt GeekWire.

Het signaal komt overeen met het profiel van een boodschap afkomstig van een buitenaardse bron, maar het kan net zo goed gaan om radio-interferentie of een geval van microlensing.

Hoe dan heeft het signaal de interesse gewekt van de mensen die zich specialiseren in de zoektocht naar buitenaardse intelligentie, oftewel SETI, waaronder Paul Gilster, die het signaal afgelopen weekend onder de aandacht bracht.

Aantal redenen

Tenminste twee onderzoeksgroepen gaan HD 164595 nauwgezet volgen. Het SETI-instituut gebruikt de Allen Telescope Array in Californië terwijl METI International de Boquete Optical SETI Observatory in Panama inzet.

Het signaal is meer dan een jaar geleden, op 15 mei 2015, opgepikt door een Russische radiotelescoop in Zelentsjoekskaja, niet ver van de grens met Georgië.

De bron van het signaal, HD 164595, is om een aantal redenen interessant: het is een zonachtige ster op 95 lichtjaar van de aarde en er draait tenminste één ‘warme Neptunus’ rond de ster. “Er kunnen zich natuurlijk nog meer planeten in dit stelsel bevinden,” zei Gilster.

Wow!-signaal

Het signaal wordt al vergeleken met het mysterieuze Wow!-signaal dat in 1977 eenmalig werd opgevangen en KIC 8462582, die ook wel de meest mysterieuze ster in het heelal wordt genoemd. Na mei 2015 is het signaal niet meer gedetecteerd. Volgende maand gaan astronomen erover discussiëren op een bijeenkomst in Mexico.

“Dit object moet permanent gemonitord worden,” zeggen de onderzoekers die het signaal hebben ontdekt. Zij staan onder leiding van Nikolai Boersov van de Russische Academie van Wetenschappen.

[GeekWire]


Vind je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Het wordt hoogtijd voor een buitenaardse interventie. De mensheid redt het nooit op eigen kracht. Veel technologieën die allang beschikbaar hadden moeten zijn zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds niet en het is zeer onwaarschijnlijk dat de mensheid erin gaat slagen om dit tij te keren.

  Alhoewel het spirituele bewustzijn van de mensheid voortduurt zien we dat de materiële wereld blijft steken bij beperkingen. Het contrast tussen de beschikbare middelen voor de mensheid, en de beschikbare middelen van de elite, is zo schrikbarend groot, dat het wachten is totdat het bewustzijn van de mensheid uitwijkt naar externe universele hulp.

  16 likes
  • Klinkt leuk die interventie, maar dan faalt de mensheid omdat het gebleken is dat wij niet eens onze eigen rommel kunnen opruimen. Dat de mensheid het niet op eigen kracht gaat redden dat ben ik met je eens, de zogenaamde elite bevindt zich dan ook in een spagaat.

   Enerzijds wil men macht behouden door kennis mbt het buitenaardse niet te delen met het gepeupel (wij), anderzijds gaat de technologische ontwikkeling ons op een punt brengen waarop de massa zelf gaat ontdekken dat wij bezocht worden door buitenaardsen. Dus what to do!?
   Het gaat niet lang meer werken om te doen alsof de mensen die iets zien, ‘gekkies’ zijn.

   Als we de ontwikkelingen in de wereld even met enige afstand waarnemen en tegelijk een aantal crises met elkaar in verbinding brengt…dan heeft het er naar mijn mening alle schijn van dat deze elite van plan is om de mensheid de komende jaren te confronteren met gruwelijke ellende. Angst om terrorisme, allianties (zoals Navo) die uit elkaar vallen, dictators die macht grijpen en kijken naar uitbreiding (Poetin/Erdogan/ Trump?/etc.) en dat moet ons allen in een staat van angst houden (onderdrukken van onze spirituele ontwikkeling). Desnoods moet een groot deel van de wereldbevolking maar dood, alles liever dan de mensheid zich laten ontwikkelen tot een vrij, liefdevol wezen dat plaats mag nemen in een universum dat wemelt van het intelligente leven.

   Ingrijpen van buitenaf zal niet gebeuren, de mens voelt zich niet krachtig genoeg om zelf in te grijpen in de vieze spelletjes. Dus de uitkomst lijkt mij dat wij nog generaties lang in de klauwen zullen zijn van een rovende en moordende kliek.

   Je ziet ook op deze website dat sommige mensen bereid zijn de ene debiele macht voor de andere debiele macht in te ruilen. (Van het Westen naar Rusland) Dit gegeven toont aan dat de mensheid nog zeer weinig snapt van het doorbreken van de macht die een elite over de bevolking heeft.

   Leer de macht van de elite uithollen en biedt een !waardig! alternatief.
   Democratie? Die is dood, heb er geen verwachtingen van. Het alternatief? Wij kiezen een regering, lobby-en is verboden. Die regering voert onze besluiten uit en mag slechts over kleine zaken zelf beslissen.
   Hoe weet die regering dan wat de bevolking wil? Doordat wij allen over de grote onderwerpen mogen stemmen middels onze DigId. Wij mogen verder alleen stemmen indien wij een aantal vragen beantwoorden waaruit blijkt dat wij over de basiskennis beschikken mbt een bepaald onderwerp.

   Ik denk al vele jaren na over een alternatieve wijze waarop de macht op de juiste plaats komt, het is niet perfect dat begrijp ik wel maar het is een beter alternatief dan ons huidige systeem. Mogelijk weten anderen een veel beter systeem te bedenken maar kom in naam van het voortbestaan van de mensheid met een (waardig) alternatief.

   De gevolgen van niets doen moge inmiddels duidelijk zijn, de elite stuurt de mensheid weer op een heerlijke oorlog af en zij verbergt niet eens dat zij dit doen volgens de patronen die wij kennen vanuit WW2. Die elite gaat er vanuit dat u te stom bent om te snappen wat zij doen, zij gaan er vanuit dat u niet durft te komen met een alternatief…. Zij geloven dat u zichzelf toch wel laat vernietigen.

   Iedere uitkomst is prima, we beginnen hetzelfde spelletje met nieuwe spelers gewoon weer helemaal opnieuw hoor en net zolang tot de boodschap doordringt.

   3 likes
   • Een buitenaardse interventie is toch juist nodig als de mensheid faalt met de huidige elite aan de macht. Uiteindelijk is alles bewustzijn, en het bewustwordingsproces waar de mensheid nu door heen gaat kan uiteindelijk niet worden tegen gehouden. Als een kleine groep in een hogere staat van bewustzijn verbonden wordt dan wordt het collectief bewustzijn mee omhoog getrokken. Dit kan ook de elite niet tegen houden. De vraag is echter wel in welke mate die kleine groep bewuste mensen nog onder invloed staan van de elite. Als deze invloed nog te groot is dan voorzie ik dat het collectief bewustzijn van de mensheid uit zal wijken naar hulp van buitenaf, en deze hulp ook zal aantrekken. Of je dit een falen van de mensheid mag noemen, of van de elite, mag je zelf invullen. Maar een blijvende staat van onderdrukking zoals jij het schetst zie ik als onmogelijk omdat de bewustzijnsgroei van de mensheid niet kan worden tegen gehouden.De enige vraag die nog rest is de vraag hoe groot de polarisatie gaat worden tussen vrijheid en macht, want echt enkel en alleen bewustzijn kan het potentiele gevaar hiervan afwenden.

    1 likes
    • Oh een buitenaardse interventie in het belang van de mensheid zou ik echt wel aanmoedigen. Ik acht dit echter niet waarschijnlijk, ongeacht de staat van het bewustzijn van de mensheid.
     Ik weet dat het buitenaardse reageert op bewustzijn hier op aarde, nota bene zelf meegemaakt. Ik weet echter ook dat de meute te ver af staat van het bewustzijn dat openbaar bezoek (en daarmee) interventie mogelijk maakt. De regels zijn strikt in deze. Een klein groepje mensen dat een hogere staat van bewustzijn bereikt is niet afdoende, het ‘licht’ vanaf planeet Aarde is in het geheel dan nog steeds te zwak om in te grijpen.

     In de praktijk zien wij dat de ‘elite’ de druk zo ver opvoert als maar nodig is om ‘ons’ eronder te houden. Bewustzijnsgroei zal koste wat het kost worden onderdrukt, desnoods met de vernietiging van de mensheid.

     Ik geloof niet (meer) in het sprookje van reddende buitenaardsen die de mensheid gaan bevrijden uit de ketenen, dat zal de mensheid in ieder geval voor een behoorlijk deel zelf moeten doen.
     En dit is niet waar ik op hoop als uitkomst, ik hoop natuurlijk dat jij gelijk gaat krijgen maar ik vrees het ergste.

     In de praktijk is het nodig dat wij het systeem veranderen, andere leiders kiezen en andere beslissingen maken. Andere beslissingen op macro maar ook op micro niveau. Veranderingen kunnen beginnen op micro niveau en uitgroeien tot iets gigantisch, stop eens voor iemand die langs de kant van de weg staat, steek je hand eens uit voor iemand die hulp nodig heeft, doe eens iets onbaatzuchtigs, blijf aardig voor elkaar.
     Als dat beginnetje lukt dan zie ik een beetje hoop voor de mensheid….

     1 likes
 2. Vreemd dat die wezens wel over hele snelle schepen schijnen te bezitten maar wanneer het op het verzenden van een radioboodschap aankomt, ze zich primitief tonen.

  9 likes
  • Het is de vraag of ze zich mogen tonen.

   Het collectief bewustzijn bepaalt naar mijn weten welk contact er mag plaatsvinden.

   Buitenaardse beschavingen hebben dan ook pas toegang tot deze planeet als de mensheid het toelaat.

   Het is dus de vraag op welk niveau het collectief bewustzijn nu bestaat. Er moet eerst een opening zijn.

   2 likes
   • Ik denk dat je dan lang kan wachten,dat de mensheid klaar is voor een buitenaardse beschaving,het overgrote deel gelooft er nml niet in en zullen er dan ook niet voor oprn staan tenzij er een disclosure komt vanuit de overheden en dan nog zal een deel dit wegzetten als onzin en bangmakerij,voor de meeste geldt:eerst zien,dan geloven.Het zou beter andersom zijn eerst geloven en dan zien,dan gaat nml het collectieve bewustzijn pas werken.

    4 likes
  • wie zegt dan dat hun het zijn met die snelle schepen?

   1 likes
 3. Planeet X Niburu,wie het weet mag het zeggen!

  1 likes
  • Welke invloed zou de passage van Niburu op de aarde hebben .. ?

   Wie het weet mag het zeggen.

   2 likes
   • Stefan,wat ik erover gelezen heb,niet veel goeds helaas.
    Maar ook de schrijvers van die stukken weten het natuurlijk niet,kunnen ze ook niet weten.Wat ik wel weet is dat de mensen volledig van het pad aan het raken zijn en zich daarom ook niet meer bewust zijn van de dingen om hun heen en dus ook geen signalen meer oppikken.misschien is dit wel een verschijnsel van niburu,wie het weet mag het zeggen 😉

    0 likes
    • Mogelijk staat het er inderdaad mee in verband. Ik zie wat jij omschrijft echter eerder als de huidige staat van het collectief bewustzijn.

     Je kan daarom ook andersom denken. Niburu kan passeren omdat wij in deze staat van bewustzijn verkeren. Planatair karma als het ware.

     0 likes
     • Het collectief bewustzijn is in mijn ogen de verbinding van al het individuele bewustzijn. Gezamelijk zijn we dus dit collectieve bewustzijn.

      Dit collectief bewustzijn verkeerd naar mijn inzien in een te lage staat voor een sprong naar een hogere.

      Daarom zie ik geen redding voor de mensheid tenzij we hulp krijgen van buitenaf.

      3 likes
     • Collectief bewustzijn betekend volgensmij dat je herkenning in elkaar ziet,collectief,gezamelijk op één lijn zitten,mijn gevoel is op dit moment dat de mensen nog nooit zo ver van elkaar afgestaan hebben als nu,ik zie geen eenheid,geendsamenhang op een kleine groep na en die zoeken elkaar dan ook op,hebben het zelfde trillingsniveau en herkennen elkaar.

      1 likes
 4. tjonge jonge, ja je mag van mij geloven wat je wilt hoor over collectief bewustzijn en weet ik veel wat maar heb je je wel is bedacht dat het misschien veel simpeler is? misschien zijn ze ze wel helemaal niet zo ver ontwikkeld en leven ze ook in conflict. Iedereen fantaseert er maar meteen op los en heeft het over een hoger bewustzijn en veel intelligenter. Wellicht kunnen ze in een ding vliegen, maar dat zegt toch niks over hun bewustzijn of wat dan ook. Ja, ik geloof ook wel dat er wat is, maar ajb probeer nou niet uit te tekenen alsof je ze elke dag ontmoet. We weten helemaal geen ene malle rot moer. Ik begrijp af en toe de ontkenning wel, dat is soms betere kul dan dan het gezwets van sommige die reageren op zo’n bericht.

  1 likes
 5. Wat wij intelligent noemen zien buitenaardsen als krankzinnigheid.
  Wij zij het enige universum ras, die gedachten als iets wezenlijks zien. Denken dat wij onze gedachten zijn
  en die manifest proberen te maken. Met zo veelt domheid valt niet te praten.
  Wat moet je zeggen? als de boodschap liefde is.

  0 likes
  • Toch heeft dit wel wat kanttekeningen. Zolang je een lichaam en geest hebt, ben je in wezen ook je gedachtes.

   Je bent in essentie echter enkel bewustzijn. Maar ook dit bewustzijn gaat weer over in meerdere lagen.

   Het gaat erom waarmee je je identificeert, en wat oneindig en tijdelijk is, echt en onecht.

   Uiteindelijk komt het aan op waarnemen en onderscheiden. Wie of wat neemt zichzelf waar?

   0 likes
  • Wie zegt dat wij het enige universsumras zijn dat gedachen als iets wezenlijks ziet?

   De kans op het bestaan van Aliens is zeer groot, oude beschavingen en boeken hebben dat voldoende beschreven. Maar dat heeft niet automatisch tot gevolg dat er ook een universeel bewustzijn is. Die beschrijvingen ontbreken praktisch.

   0 likes
 6. je ne suis pas dedans

  0 likes
 7. Hallo we zijn er al hoor!!!een paar jaar geleden geland op de Veluwe en nu zitten we overal!Politiek,sport,radio&TV,showbis en ook in het leger !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mysterieus object dat ons zonnestelsel nadert zou buitenaards ruimteschip kunnen zijn. Topwetenschapper doet opmerkelijke claim

Mysterieus object dat ons zonnestelsel nadert zou buitenaards ruimteschip kunnen zijn. Topwetenschapper doet opmerkelijke claim

Een mysterieus object dat zich in de ...

Amerikaanse overheid monitort in het geheim 'slangachtige UFO's'. Hier worden ze gezien

Amerikaanse overheid monitort in het geheim ‘slangachtige UFO’s’. Hier worden ze gezien

Een oud-rechercheur heeft gezegd dat de Amerikaanse ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.