Homepagina » Natuur en Milieu » Alle grote leugens rond klimaatverandering gedebunkt. Lees dit onthullende interview
Alle grote leugens rond klimaatverandering gedebunkt. Lees dit onthullende interview

Alle grote leugens rond klimaatverandering gedebunkt. Lees dit onthullende interview

In 2017 overleed professor Istvan Marko van de Université catholique de Louvain in België. Hij was één van de meest prominente klimaatsceptici. Daarom heb je waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord.

Voor zijn dood gaf dr. Marko een uitgebreid interview aan de Franse journalist Gregoir Canlorbe.

CO2 is geen gif

Je hoort vaak dat de stijgende CO2-concentratie schadelijk is voor de planeet en de opwarming verergert.

Marko merkte op dat we bij iedere ademhaling een astronomische hoeveelheid CO2 uitademen (ruim 40.000 ppm). Mensen die om ons heen staan vallen niet bij bosjes neer.

Planten houden van CO2

Hij vervolgde dat CO2 buitengewoon belangrijk is voor planten. Zonder CO2 zouden er geen planten zijn en zonder planten zou er geen zuurstof zijn en zouden wij niet kunnen bestaan.

Eenieder die de aarde wil redden zou CO2 dus niet moeten demoniseren, aldus dr. Marko.

De afgelopen 30 jaar is de concentratie CO2 in de atmosfeer langzaam toegenomen, maar ondanks de ontbossing is het oppervlak met vegetatie met 20 procent gegroeid.

Vroeger zat er veel meer CO2 in de lucht

In de Jura en het Krijt bedroeg de concentratie CO2 soms 7000, 8000 of 9000 ppm. Daarbij valt de 400 ppm die we nu hebben in het niet, stelde de professor.

In die tijd was er gewoon leven op aarde. Sterker nog: planten konden tot wel 25 meter hoog worden.

Het terugdringen van de CO2-concentratie zal volgens Marko leiden tot grootschalige plantensterfte.

Dieren houden ook van CO2

Ook organismen zijn afhankelijk van CO2. Fytoplankton voedt zich bijvoorbeeld met CO2. En ongeveer 70 procent van alle zuurstof in de atmosfeer is afkomstig van fytoplankton, niet van bomen, legde hij uit.

“In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken zijn niet de bomen maar de oceanen de longen van de aarde,” klonk het.

De lucht bestaat voor 0,04 procent uit CO2, een gas met een aardopwarmingsvermogen van 1. Waterdamp heeft een veel groter opwarmingsvermogen en vormt twee procent van de atmosfeer.

Klimaatverandering is natuurlijk

In de afgelopen 12.000 jaar hebben warmere en koudere periodes elkaar steeds afgewisseld, aldus dr. Marko.

Van het begin van de 14e eeuw tot het eind van de 19e eeuw was er een Kleine IJstijd. Aan het einde van die periode steeg de temperatuur met 0,8 graad Celsius, niets bijzonders.

Als de temperatuur stijgt trekken sommige gletsjers zich terug. Dit is iets wat gletsjers altijd al hebben gedaan en heeft niet specifiek betrekking op onze tijd, zei de professor.

In de Romeinse tijd waren gletsjers bijvoorbeeld veel kleiner dan nu. Hannibal kon de Alpen met zijn olifanten oversteken omdat hij geen ijs tegenkwam op weg naar Rome. Vandaag de dag gaat je dat niet lukken.

Claims dat 2016 het warmste jaar ooit was zijn onzin

De World Meteorological Organization van de VN verklaarde dat 2016 het warmste jaar ooit was.

Dit is een absurde uitspraak, aangezien het in 2016 0,02 graad Celsius warmer was dan in 2015 en de foutmarge in dit geval 0,1 graad Celsius bedraagt, zei Marko.

CO2 maakt de planeet groener en dat is goed

Planten in broeikassen groeien sneller en zijn groter, zijn beter bestand tegen ziektes en insecten en consumeren minder water.

De stijging van de CO2-concentratie in de atmosfeer zorgt er op dezelfde manier voor dat planten minder water nodig hebben en de planeet groener maken.

Lees hier het hele interview.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
1 jaar geleden

Ach, iedereen weet het behalve een stel halve garen die hun zin willen doordrijven. Helaas hebben we een groot aantal narcistische politici die hun zin willen door drijven. 2030 Amsterdam alleen elektrisch, met mijn boerenverstand hoef ik alleen maar aan te geven…oh…en hoe ga je dat doen met alle oplaadstation? Hoe gaat de eenvoudige man dit allemaal betalen? Zo heb ik nog wel veel meer vragen maar een narcist kun je moeilijk vragen stellen, die vindt jou toch te dom. Succes met het stemmen in mei, ik weet wel waar ik op ga stemmen, u ook?

Fred
Fred
Reactie op  [email protected]
1 jaar geleden

Ja lekker op electra rijden, kopen we lekker goedkoop stroom uit oost europa, waar ze op bruinkool stoken .

J@n
Reactie op  Fred
1 jaar geleden

Tja, zo kun je het ook bekijken maar pas op dat Rutte het niet hoort, krijg je extra belasting op de belasting van bruinkoop en petroleum kachels die ze daar nog steeds gebruiken. Wereld momenteel compleet op z’n kop. De “gewone” burger snapt het maar Den Haag……

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

van je retteketet …beter Baudet!

salvar
salvar
1 jaar geleden

voordat de klimaatgekken gaan denken dat het wel meevalt met co2,kappen nu vast flink wat bomen aan gort voor 5G.
soms heb ik het idee of ik nog wel op de zelfde planeet leeft.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Te weinig CO2 zou het leven juist kunnen vernietigen omdat er te weinig zuurstof wordt geproduceerd. Dat zou bij de agenda van de Cabal passen om het leven uit te roeien. Of in ieder geval flink te reduceren. Wij wonen in een klein landje en kijk waar ze hier mee bezig zijn: het volledig weg kappen van de natuur. Alles wat ze weg kappen kan geen zuurstof meer produceren. Dat is ook de invloed van de heersende macht en dat wordt steeds extremer, Het is soms zelfs op hun gezicht af te lezen. In het grote plaatje gaan ze recht tegen de schepping in, recht tegen de creatie in omdat ze vernietigend zijn.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Tje dit is ook bekend bij de milieu en klimaatmaffia maar desondanks blijven mensen op Het kartel stemmen.

Mar
Mar
1 jaar geleden

Waarom geloven de meeste mensen in een klimaatramp door hoge CO2 ? Omdat het wordt ingepeperd door de linkse en midden-linkse politiek en – dito media. Het gaat om BELASTING heffen !
Puur elektriciteit kost 7 ct- de rest van 21 ct is belasting. De politiek beslist windmolenparken neer te zetten en helpt kernenergie centrales en moderne kolencentrales omzeep….. Die laatste zijn met veel subsidie in Nederland gebouwd omdat ze milieu vriendelijk zijn en bio afval kunnen verwerken. Maar nee, de politiek bedenkt toch dat ze weg moeten. Ook veeteelt moet worden terug gedrongen, omdat het zo vies zou zijn…. Hoelang wil Nederland zich laten leiden door deze POLITIEK ? De Islam radicalen eisen meer mensenlevens dan CO2 verhoging.
Wel weer goed dat de salderingsregeling PV stroom voorlopig aan blijft, het moet betaalbaar zijn en blijven voor iedereen.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Professor Istvan Marko was een zeer intelligente man die niet past in het rijtje van idioten zoals Jetten, Klaver, Rutte of Greta Thunberg daarom moest hij verdwijnen.
Aan echte intelligente mensen heeft men nu helemaal niets ……….want nu is het de tijd van de krankzinnige vol-idioten!

Désiré de schutter
Désiré de schutter
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Volgens mij is de opwarming te danken aan de zogezegde milieuvriendelijke brandstoffen ( kernenergie) wind, water en zonne-energie. Deze produceren allen warmte die er in hun natuurlijke vorm niet is. Konclusie is voor mij dat zij verantwoordelijk zijn voor de opwarming. De Politiekekers hebben enkel oog voor de economie om alzo hopen geld uit onze zakken te kunnen pikken.

x

Check Also

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x