Binnenland

Rechts-radicale Oekraïense burgemeester en aanhanger nazi-ideologie met open armen ontvangen in Nederland

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Burgemeester Ivan Fedorov van de Oost-Oekraïense stad Melitopol was in Nederland als onderdeel van een rondreis door Europa. Fedorov was wereldnieuws toen hij op 11 maart werd ontvoerd door Russische militairen. Na zes dagen kwam hij vrij na een gevangenenruil.

In het gebouw van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten sprak Federov een zaal vol Nederlandse ambtgenoten toe. Eerder bezocht hij onder meer Brussel, Rome, Londen, Wenen, Parijs en Berlijn. Hij vroeg om meer wapens.

De burgemeester sprak ook met minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en leden van de Tweede Kamer. Het eendaagse bezoek aan Nederland is onderdeel van een tournee van de twee parlementariërs Maria Mezentseva en Olena Khomenko en Fedorov. Zij trekken langs Europese steden om steun te verkrijgen voor strengere sancties tegen Rusland, meer humanitaire en militaire steun en de vervolging van oorlogsmisdadigers, valt te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Rechtse Sector

Journalist Sonja van den Ende, die in Oekraïne is, schrijft op haar website dat Fedorov de Russische taal heeft verboden en Russisch sprekende inwoners van zijn stad heeft gediscrimineerd en vermoord.

Ze wijst er verder op dat de burgemeester is aangesloten bij de Rechtse Sector, een rechts-radicale Oekraïense partij die de nazi-ideologie aanhangt. In 2014 veroverden het neonazistische Azovbataljon en de Rechtse Sector Melitopol. Rechtse Sector ook is verantwoordelijk voor het bloedbad in Odessa op 2 mei 2014.

Pure propaganda

Het Westen steunt de neonazi’s in Oost-Oekraïne en de media geven deze mensen een podium. “Alles schrijven ze op wat deze man zegt, zonder te verifiëren,” benadrukt Van den Ende. “In een oorlog zijn twee kanten en dit is pure propaganda wat deze man vertelt.”

Inwoners van Melitopol zeiden tegen de journalist dat de Russische taal niet meer gesproken mocht worden, de Russische cultuur werd verboden en dat de Russen als minderwaardig volk werden gezien. “De media zijn een eenzijdig propagandakanaal,” verzucht Van den Ende.

4.7 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
10 maanden geleden

KLAUS SWAB ZEI ALS EEN TSUNAMI ZAL DE GREAT RESET OVER DE WERELD ROLLEN.

SCHIJBAAR DE WAARHEID VAN DIE BEERPUT OOK.

RonKong33
RonKong33
10 maanden geleden

Deze landen weten dat ze te maken hebben met een machtig land als Rusland en dan ook nog het standpunt van Poetin tov sex met kinderen… En nu net dat standpunt is waar genoemde landen prominent in zijn! Nederland waarschijnlijk voorop! Ik hoop ook dat het oekraine conflict zal leiden tot een wereldwijde klopjacht op hen die kinderen iets aan doen! Dat zijn ook precies dezelfde lui die ons leven op dit moment aan het verstoren zijn… 2 vliegen!!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
10 maanden geleden

Vuil trekt vuil aan.

Spy & Spy
Spy & Spy
10 maanden geleden

5 mei bevrijdingsdag hahahaha

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x