CoronaMens en Dier

Wob-analisten doen aangifte tegen Volkskrant-journalisten wegens intimidatie en opruiing

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Een onderzoek naar Wob-documenten over hydroxychloroquine deed afgelopen week veel stof opwaaien. Uit dat onderzoek blijkt dat een fabrikant van chloroquine begin 2020 een brief heeft geschreven aan toenmalig minister Bruno Bruins en RIVM-directeur Jaap van Dissel over de gunstige werking van het middel. Het gebruik van zowel chloroquine als hydroxychloroquine werd echter verboden voor coronapatiënten.

De mainstream media gaven geen ruchtbaarheid aan het onderzoek. Integendeel: onderzoekers Daniël van der Tuin en Cees van den Bos werden door Volkskrant-journalisten aan de schandpaal genageld en beschuldigd van fraude. Zij hebben aangifte gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De journalisten ondermijnden de reconstructie, licht Van der Tuin toe in een persbericht. Hij wijst erop dat medisch journalist Aliëtte Jonkers zijn persoonlijke gegevens via social media bekend heeft gemaakt. “Dit ging gepaard met ongefundeerde verdachtmakingen en framing.”

Geen afbreuk

Een wetenschapsjournalist van de Volkskrant betichtte de onderzoekers van fraude. Van der Tuin en Van den Bos, die onder pseudoniem werken, hebben aangetoond dat hiervan geen sprake is.

Eén citaat uit het onderzoek zou niet voorkomen in de Wob-documenten. Het onderzoek is gebaseerd op Wob-documenten die deels wél in handen waren van de data-analisten, maar nog niet op internet waren gepubliceerd.

De onderzoekers toonden aan dat het citaat wel degelijk afkomstig is uit de Wob-documenten. De verdachtmakingen en claims blijken dus ongefundeerd, benadrukt Van der Tuin. Het citaat was alleen ten onrechte aan het RIVM toegeschreven. Dit doet echter geen afbreuk aan de conclusie.

Karaktermoord was het gevolg

Jonkers openbaarde daarna privégegevens van Van der Tuin. Ze zei daarvoor ‘groen licht’ te hebben gekregen van haar beroepsvereniging. De onderzoekers hebben aangifte gedaan van intimidatie en opruiing. Ook hebben ze de beroepsvereniging en de Ombudsman van de Volkskrant om een reactie gevraagd.

‘Gezondheidsjournalist’ Aliëtte Jonkers gaat weer haar boekje te buiten als het gaat om de aanpak van critici van het coronabeleid,” reageert journalist Annelies Strikkers.

Van den Bos schrijft: “Het onderwerp hydroxychloroquine uit de Wob-stukken raakte als verwacht een open zenuw. De ‘debunkers’ begonnen koortsachtig onze bevindingen te factchecken. Toen wij hun beschuldigingen van fraude konden weerleggen, werd er uit een ander vaatje getapt. Karaktermoord was het gevolg.”

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
1 jaar geleden

Er moeten nog veel meer aangiftes gedaan worden.
Iedereen die hier aan heeft mee gewerkt moeten zich verantwoorden.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Hahahaha…die hele MK-Ultra-Mainstream-Media is Schuldig aan Misdaden tegen de Menselijkheid & MASSAMOORD…Landverraders zijn het, net als Führer Rüttler met zijn Haagse Misdaadsyndicaat…het Collectieve Bewustzijn in Nederland moet toch nog wel wat toenemen hier & daar…ik wacht gewoon rustig Bijltjesdag af…geduld is een schone zaak….

Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

Dit is precies waar de mainstream media samen met onze regering voor staat. List en bedrog en niet vergeten het zwartmaken van personen. die dat onderzoeken.

Niet bang
Niet bang
1 jaar geleden

Anderhalf jaar geleden mijn abonnement op de” verzetskrant” trouw opgezegd, na 20 jaar trouw lid. De voormalig verzetskrant heeft zich laten leiden door het grote geld. Ik kon de hoeveelheid leugens niet meer lezen. Tsja, tijden veranderen.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x