Great ResetBuitenland

World Economic Forum: gasprijzen moeten nog hoger ‘om democratie te redden’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Het World Economic Forum heeft maandag een paper gepubliceerd waarin twee vermeende mondiale crises, ‘klimaatverandering’ en de ‘afbrokkeling van de democratie’, aan elkaar worden gelinkt, schrijft Breitbart.

Door de eerste crisis te bestrijden kunnen we de democratie redden zolang consumenten stoppen met het verbranden van steenkool, olie en gas en overstappen op duurzame energiebronnen, aldus de auteur, professor Edward Barbier van de Colorado State University.

In de WEF-paper wordt gesteld dat de democratie de afgelopen 15 jaar in verval is geraakt. Als we niet toewerken naar een lage koolstofeconomie brengt dat de democratie mogelijk nog meer in gevaar, beweert Barbier.

Uit de markt drukken

Wat moet er volgens het World Economic Forum gebeuren? Alternatieven voor groene energie uit de markt drukken. De G20-landen zouden volgens het WEF fiscale voordelen voor fossiele brandstoffen moeten schrappen. Ze zouden juist meer belast moeten worden.

Via de overheden kan dit worden afgedwongen. President Joe Biden beloofde tijdens de verkiezingen om de winning van fossiele brandstoffen ‘zo snel mogelijk af te bouwen’.

U krijgt het nog wat moeilijker

Door de ‘schone energietransitie’ uit te stellen, maken democratieën hun economieën kwetsbaarder aangezien ze afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen, concludeert de paper.

“De openbaar gemaakte memo van het World Economic Forum die Kaag al eerder onder ogen kreeg: gasprijzen moeten nog hoger om de energietransitie versneld uit te voeren. ‘U krijgt het nog wat moeilijker’,” reageert journalist Joost Niemoller.

In Brussel zei Kaag dat we moeten beseffen dat ‘we samen een stukje armer worden’.

4.8 87 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dirk
Dirk
4 maanden geleden

Welke democratie?

Hamala
Hamala
4 maanden geleden

Samen armer ook het Koningshuis en het hele kartelkabinet met daarbij alle ledici die tegen de ongevaccineerden zijn opgetreden: verbannen met de hoogste straf!

Frans Peeters
Frans Peeters
4 maanden geleden

Zo word VS schaligas nog betaalbaar wat de bedoeling is van onze leiders

Arie
Arie
4 maanden geleden

Lopopt die Kaag nu nog steeds rond………

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x