Bewustzijn

5 dingen die geluk in de weg staan

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wanneer we meer geluk in ons leven willen creëren kijken we doorgaans naar wat we kunnen bereiken en toe kunnen voegen aan ons leven.

Soms is de sleutel tot geluk echter het loslaten van bepaalde gewoontes en gedragspatronen. Hoe kun je gelukkiger worden als mens?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Stop anderen de schuld te geven. Schuld is een zondebok voor het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen resultaat. Het is een stuk gemakkelijker met je vinger naar iemand anders te wijzen in plaats van in jezelf te kijken. Het helpt jou noch de ander, niemand wordt er beter van. De hoeveelheid energie en stress die het kost om iemand de schuld van iets te geven weerhoudt je ervan verder te gaan en tot een oplossing te komen.

Stop met het maken van indruk. Als je jezelf accepteert zoals je bent en je trekjes, tekortkomingen, krachten en kwestbaarheid omarmt voel je je een stuk comfortabeler. Als je zelfverzekerd bent maakt het je niet langer uit wat iedereen van je denkt. Je maakt je niet langer zorgen of iemand je leuk zal vinden omdat je diep van binnen weet dat de mensen die je veroordelen niet belangrijk zijn in je leven.

Stap uit de slachtofferrol. Het idee dat je enkel het resultaat bent van alle externe variabelen houdt je bij de verantwoordelijkheid vandaan om de controle over je leven in eigen hand te nemen. Het leven kan oneerlijk, onvriendelijk en onrechtvaardig lijken, maar in de slachtofferrol wordt je vermogen om verder te gaan niet gevoed.

Stop jezelf te vertellen dat je ergens recht op hebt. Niemand is je iets verschuldigd. Niemand. Als je denkt dat iemand je iets verschuldigd is zul je keer op keer teleurgesteld worden. Als je dankbaar bent voor wat je hebt en positieve dingen ziet als een bonus in plaats van een verwachting zul je aangenaam verrast zijn.

Stop met doen alsof. In een maatschappij waarin we worden beloond voor perfectie zijn we constant verwikkeld in een rollenspel. We proberen de wereld te laten zien dat we volmaakte mensen zijn in de hoop geaccepteerd te worden. Onze schoonheid zit echter in onze kwetsbaarheid, onze liefde, onze diepe en complexe emoties, onze menselijkheid. Als we onszelf accepteren zoals we zijn en besluiten eerlijk in plaats van perfect te zijn stellen we onszelf open om zo een echte verbinding met anderen te krijgen. Je hoeft geen show op te voeren, het masker kan af. Het is niet nodig om jezelf voor te doen als iemand anders. Je bent perfect zoals je bent.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
11 jaren geleden

whahhaaa deze is leuk !

Stop jezelf te vertellen dat je ergens recht op hebt.

Nou dit mag ik zeker ook omdraaien dan ?
Niemand heeft ergens recht op,,, wahahahha.

Nou ga ik weer verder met de tekst. Ben benieuwd wat ie verder te vertellen heeft.

dymph
dymph
11 jaren geleden

Deze zin kan echt niet.
Stop jezelf te vertellen dat je ergens recht op hebt.

Deze zin kan beter neergezet worden.
BV heb geen te hoge verwachtingen van anderen.

Maar ik heb zeker recht op eten drinken scholing kleding warmte onderdak liefde aandacht goede gezondheidzorg gezonde leefomgeving enz.

steenhouwer stefan
steenhouwer stefan
11 jaren geleden

heb er niets aan toe te voegen , maar 1 ding wil ik wel zeggen en dat is dat we wel 100 prosent moeten loslaten wat niet past ook ligt het in ons dna al de levenservaringen die een rol spelen in het huidige leven ook al zijn we er niet van bewust, maar als we veranderingen willen moeten we er iets aan doen want vanzelf komt het niet voor gelijk wat

mcjeany
mcjeany
11 jaren geleden

Weer zo iemand die HET antwoord weet en het dan ook vooral gaat neerpennen. Iedere therapeut van dit soort genre prevelt deze zinnetjes. Ik mis er iets in. O ja, karma. Ik ben hier op aarde om datgene te ervaren wat ik nog niet eerder durfde of onder ogen wilde zien.
Alles wat je ziet en bekritiseerd is een spiegel waar je weer van leert. Een beetje belerend vind ik dit. We doen toch allemaal eerst datgene wat ons is aangeleerd? En van daaruit ga je verder, ieder zijn eigen pad. De één gaat meer de spirituele kant op en ik moet bijvoorbeeld meer de praktische kant op. De meeste mensen moeten eerst nog uitvinden wie ze eigenlijk zijn. Weet de schrijver dan niet hoeveel het oplucht om eens goed boos te worden, alle emotie eruit te gooien tegen een persoon die je gewoon zit te tergen>>> Heb het via bovenstaande manier geprobeerd maar moest het blijkbaar toch eerst ERVAREN via de manier waarop mensen het doen en toen kwam het (jawel) loslaten.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x