Homepagina » Paranormaal » De vliegende heilige: Gevallen van levitatie waar velen getuige van zijn geweest
De vliegende heilige: Gevallen van levitatie waar velen getuige van zijn geweest

De vliegende heilige: Gevallen van levitatie waar velen getuige van zijn geweest

De meeste wetenschappers durven hun vingers niet te branden aan historische data over levitatie en andere vormen van telekinese. Dr. Michael Grosso is een uitzondering. “Als de verhalen over levitatie op waarheid berusten zijn ze om één grote reden van belang,” zei hij. “Ze vormen bewijs dat ideeën over materialisme onhoudbaar zijn.”

Duizenden jaren kende de mensheid verschillende methoden om te communiceren met het goddelijke, aldus Grosso. De laatste paar honderd jaar is de mensheid echter meer gaan neigen naar een absoluut materialisme. Alles wat niet fysiek kan worden gemeten werd ontkend.

Dr. Grosso is betrokken bij Universiteit van Virginia en heeft een boek geschreven over levitatie. Het boek zou in eerste instantie worden gepubliceerd door Oxford University Press, maar dat ging niet door omdat hij weigerde zijn claims over levitatie aan te passen. Dit jaar wordt het boek, getiteld The Man Who Could Fly, door een andere uitgever uitgebracht.

Sint Jozef van Cupertino (1603-1663) was een Italiaanse monnik en mysticus. In de Acta Sanctorum werden van hem tot 70 ‘vluchten’ in heel Italië geregistreerd, waarbij hij in één geval in een boom vloog en daar op een dunne tak bleef zitten wiegen. Vaak keken hele menigten toe.

Er zijn meer dan 150 ooggetuigenverslagen gepubliceerd over de ‘vluchten’ van Cupertino, die ook wel de vliegende heilige werd genoemd. Hij kon zich voor lange tijd van de grond opheffen. Het verhaal gaat dat hij regelmatig in extase raakte en dan begon te zweven en voorspellingen deed. Ook hoorde hij hemelse muziek. Er werd druk over gesproken.

De inquisitie bevond hem onschuldig aan tovenarij, maar stuurde hem eerst naar Assisi en later naar meer afgelegen kloosters om de volkstoeloop en de jaloezie van medebroeders te ontgaan. Op 24 februari 1753 werd Cupertino zalig verklaard door paus Benedictus XIV en op 16 juli 1767 volgde de heiligverklaring door Clemens XIII.

Cupertino werd in Rome op hetzelfde moment als Galileo Galilei onder een soort huisarrest geplaatst. De één was een mysticus, de ander de grondlegger van de moderne wetenschap.

“Zou het kunnen dat deze sluimerende vermogens staan voor het potentieel van de toekomstige evolutie van de mensheid?” vroeg Grosso zich af. “Je kunt alleen maar hopen dat zoiets bewaarheid wordt.”

[Epoch Times]


Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Dit is een beroemt filmpje over een vliegend meisje in Rusland.
  Het is in al die jaren nog niet bewezen dat het fake is!

  https://www.youtube.com/watch?v=oGDCAe6czp8

  2 likes
  • new atheist world order

   net zoals het in al die jaren nog niet bewezen is dat het echt is.

   4 likes
   • Wat is echt en wat is dat niet. Pas als het op televisie geweest is geloven mensen iets. Want als iets op de televisie is geweest dan is het pas echt…. terwijl we toch aan de lopende band bedonderd worden door tv. En zelf onderzoeken heb je geen zin in, iemand anders moet jou tonen dat het bestaat. Dus moet het eerst op televisie geweest zijn, dat bedrieglijke apparaat. Dat bedriegen doen ze weer om mensen dom te houden. Dus als je iets bewezen wil zien moet je het zelf onderzoeken. En niet wachten tot het op de televisie is. Dat leviteren bestaat weet ik toevallig omdat ik het met mijn eigen ogen gezien heb. Andere zaken waar verwarring over geschopt wordt kun je het best met logisch nadenken, volg de geldstroom en vervolgens je intuitie gebruiken. Verder heb ik geen enkele behoefte mijn waarheid te bewijzen, het zal me een zorg zijn wat anderen geloven of niet. Meestal hebben ze een motief om iets pertinent af te wijzen, hoeveel bewijzen er ook zijn.

    4 likes
  • Ja, dat is mooi heh, ik kende het wel, het ziet er authentiek uit, alle kans dat het genept is. Wanneer niet, nou dan is er blijkbaar nog meer mogelijk…

   0 likes
 2. Ik zou dit zweverig willen noemen.

  8 likes
 3. new atheist world order

  van het vermogen tot levitatie van david blaine waren ook velen getuige.
  maakt dat het aanemelijker dat zoiets mogelijk is?

  8 likes
 4. OPEN S(OUR)CE THE ONLY UNIVERCITY THAT MAKES REAL SENSE

  Niet langer men(t)aal geblin(d)eerd door Materialisme kunnen we allemaal vliegen en nog veel meer: Overvloed vol doende oneindig veel belang rijker dan behalen van een 10

  68th Special Know(L)edge Seekers Workshop July 2 2015 by Mehran Keshe
  https://www.youtube.com/watch?v=cfaMMojo6ek
  Alekz and Mr Keshe discuss and show a new means of attaining power and lift from the plasma.

  3 likes
  • David Blane is een artiest, voor geld en show, ja al dat van hem is logisch fake.
   Ja tuurlijk kunnen we dit ff niet laten zien, klinkt als oppositie laat maar ff zien, zoiets moet je onderzoeken. In oud China waren er ook stammen / monniken die zichzelf en materialen konden verplaatsen door de lucht. Maar goed mede daarom zijn ze ook uitgeroeid, net zoals Oxford University het niet wil tonen. Want dan zouden we wel eens achter de echte geschiedenis kunnen komen, gezien zo veel al gelogen is over onze geschiedenis.

   4 likes
 5. De Nephilim beoefenden deze kunst al. Als aardse nazaten van de gevallen engelen waren ze tot hun grote frustratie niet in staat om te vliegen zoals hun hemelse voorvaders. Kortom: preflood technology.

  6 likes
 6. Hij weigerde zijn claims over levitatie aan te passen, dus kun je er van uitgaan dat ook op het prestigieuze Oxford University de zaken naar hun eigen hand gedraaid worden. Waarom verbaast mij dit niet.

  5 likes
 7. Teveel Supernatural gekeken denk 😉

  4 likes
 8. vincent Robbesom

  Als ‘t toen kon, kan ‘t nu ook..
  Laat maar zien en proof it.. Ik ben absoluut klaar om van mijn stoel geblazen te worden.
  meten is weten 😀
  Anders is het toch echt bull*kuch*sh*t..

  Of misschien was er toen een rotatie van de polen aan de gang en was zeer plaatselijk de zwaartekracht opgeheven… dat weet ik niet, zou kunnen..

  3 likes
 9. Al wat heilig is verheft zich noodzakelijker wijs van oppervlakte van de aarde.

  2 likes
 10. Het winst-denken op de apenrots dacht intelligentie te kunnen elimineren. Geef toe dat het een onoverzichtelijke chaos is geworden. Niemand weet nog waar het over gaat, een grote leugen waar ze op drijven. De achterbaksheid en kortzichtigheid viert hoogtij. Leuk geprobeerd en interessant experiment ook, maar hun dagen zijn nu echt wel geteld.

  2 likes
 11. De meest bekende ‘vlieger’ is Hanuman. Deze door de Hindoes als God beschouwde celibatair, in de uiterlijk van een aap, vloog van Sri Lanka naar de Himalaya in 1 nacht, heen en terug. Bovendien kon hij enorme gewichten optillen en nam op de terugweg zelfs de top van een berg mee waarop Ayurvedische kruiden groeiden. Als kind had hij de zegen gekregen om te mogen beschikken over de 8 paranormale vermogens (waaronder gewichteloos kunnen worden) en de 9 schatten, waaronder een super intellect.
  Volgens de Ramayan (epos) verblijft Hanuman nog steeds op aarde om zolang de mensheid bestaaat de devoten van Heer Rama te beschermen en te helpen. Hij wordt beschouwd als 1 van de 8 onsterfelijke personen.

  2 likes
 12. I believe i can fly!

  1 likes
 13. De meest bekende ‘vlieger’ is Hanuman. Deze door de Hindoes als God beschouwde celibatair, in de uiterlijk van een aap, vloog van Sri Lanka naar de Himalaya in 1 nacht, heen en terug. Bovendien kon hij enorme gewichten optillen en nam op de terugweg zelfs de top van een berg mee waarop Ayurvedische kruiden groeiden. Als kind had hij de zegen gekregen om te mogen beschikken over de 8 paranormale vermogens (waaronder gewichteloos kunnen worden) en de 9 schatten, waaronder een super intellect.
  Volgens de Ramayan (epos) verblijft Hanuman nog steeds op aarde om zolang de mensheid bestaaat de devoten van zijn Heer, Rama te beschermen en te helpen. Hij wordt beschouwd als 1 van de 8 onsterfelijke personen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het

Als je 10 minuten in iemands ogen staart, kun je een buitenlichamelijke ervaring opwekken. Zo werkt het

Italiaanse psychologen hebben ontdekt hoe je een ...

Italië in shock: burgemeester, artsen en psychologen ontmaskerd als kindersmokkelaars. Aan deze gruwelijke praktijken maakten ze zich schuldig

Italië in shock: burgemeester, artsen en psychologen ontmaskerd als kindersmokkelaars. Aan deze gruwelijke praktijken maakten ze zich schuldig

In 2018 ontdekte de Italiaanse politie dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.