Paranormaal

De vliegende heilige: Gevallen van levitatie waar velen getuige van zijn geweest

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste wetenschappers durven hun vingers niet te branden aan historische data over levitatie en andere vormen van telekinese. Dr. Michael Grosso is een uitzondering. “Als de verhalen over levitatie op waarheid berusten zijn ze om één grote reden van belang,” zei hij. “Ze vormen bewijs dat ideeën over materialisme onhoudbaar zijn.”

Duizenden jaren kende de mensheid verschillende methoden om te communiceren met het goddelijke, aldus Grosso. De laatste paar honderd jaar is de mensheid echter meer gaan neigen naar een absoluut materialisme. Alles wat niet fysiek kan worden gemeten werd ontkend.

Dr. Grosso is betrokken bij Universiteit van Virginia en heeft een boek geschreven over levitatie. Het boek zou in eerste instantie worden gepubliceerd door Oxford University Press, maar dat ging niet door omdat hij weigerde zijn claims over levitatie aan te passen. Dit jaar wordt het boek, getiteld The Man Who Could Fly, door een andere uitgever uitgebracht.

Sint Jozef van Cupertino (1603-1663) was een Italiaanse monnik en mysticus. In de Acta Sanctorum werden van hem tot 70 ‘vluchten’ in heel Italië geregistreerd, waarbij hij in één geval in een boom vloog en daar op een dunne tak bleef zitten wiegen. Vaak keken hele menigten toe.

Er zijn meer dan 150 ooggetuigenverslagen gepubliceerd over de ‘vluchten’ van Cupertino, die ook wel de vliegende heilige werd genoemd. Hij kon zich voor lange tijd van de grond opheffen. Het verhaal gaat dat hij regelmatig in extase raakte en dan begon te zweven en voorspellingen deed. Ook hoorde hij hemelse muziek. Er werd druk over gesproken.

De inquisitie bevond hem onschuldig aan tovenarij, maar stuurde hem eerst naar Assisi en later naar meer afgelegen kloosters om de volkstoeloop en de jaloezie van medebroeders te ontgaan. Op 24 februari 1753 werd Cupertino zalig verklaard door paus Benedictus XIV en op 16 juli 1767 volgde de heiligverklaring door Clemens XIII.

Cupertino werd in Rome op hetzelfde moment als Galileo Galilei onder een soort huisarrest geplaatst. De één was een mysticus, de ander de grondlegger van de moderne wetenschap.

“Zou het kunnen dat deze sluimerende vermogens staan voor het potentieel van de toekomstige evolutie van de mensheid?” vroeg Grosso zich af. “Je kunt alleen maar hopen dat zoiets bewaarheid wordt.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
7 jaren geleden

Al wat heilig is verheft zich noodzakelijker wijs van oppervlakte van de aarde.

Arthur Clarke
Arthur Clarke
7 jaren geleden

Ik zou dit zweverig willen noemen.

new atheist world order
new atheist world order
7 jaren geleden

van het vermogen tot levitatie van david blaine waren ook velen getuige.
maakt dat het aanemelijker dat zoiets mogelijk is?

Faith
Faith
7 jaren geleden

Hij weigerde zijn claims over levitatie aan te passen, dus kun je er van uitgaan dat ook op het prestigieuze Oxford University de zaken naar hun eigen hand gedraaid worden. Waarom verbaast mij dit niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x