Buitenland

‘Wow, ongelooflijk’: schokkende cijfers over de oorlog in Oekraïne

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Het Oekraïense tegenoffensief tegen Rusland is mislukt. Oekraïne maakt geen schijn van kans. Dat zei voormalig VN-wapeninspecteur en marinier Scott Ritter in gesprek met Clayton Morris van Redacted.

De Oekraïners kampen met een probleem: er zijn bijna geen soldaten meer. Ze begonnen met een leger van zo’n 1,2 miljoen manschappen. “Die zijn er niet meer. Ze zijn weg.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Wow,” reageerde Morris.

We hebben geen munitie

Ze hebben bijna geen inzetbare strijdkrachten meer, benadrukte Ritter.

“Het aantal slachtoffers is verbijsterend. Landen die Oekraïne steunen, zijn verantwoordelijk voor de dood van honderdduizenden mannen. Oekraïne kan deze oorlog niet winnen, zei hij. “Er bestaat geen enkel scenario waarin Oekraïne wint. Ze hebben geen getrainde troepen meer.”

Oekraïne vuurt tussen de 5000 en 7000 artilleriegranaten per dag af. De Verenigde Staten produceren er 85.000 per jaar. In minder dan een maand jaagt Oekraïne er dus een hele jaarvoorraad doorheen.

“Wow,” zei Morris opnieuw.

Wat het Pentagon en de president je niet vertellen, is dat we geen enkel conflict kunnen winnen als we vandaag ten oorlog zouden trekken, zei Ritter. “We hebben geen munitie. We hebben alles aan de Oekraïners gegeven.”

Wij zijn niet klaar voor dit conflict

Rusland vuurt elke dag 60.000 artilleriegranaten af. “Wij zijn niet klaar voor dit conflict.” De Russen produceren een slordige 3,4 miljoen per jaar en zullen de productie vanaf nu alleen maar verder opvoeren.

Daarnaast rollen er 200.000 Lancet-drones per jaar van de band. Dat moeten er twee miljoen per jaar worden. Deze drones zijn goedkoop, wendbaar en kunnen zeer veel schade aanrichten.

“Ongelooflijk,” reageerde Morris.

Grootschalige tegenaanval

Waar niemand over praat, is dat Rusland al sinds oktober een leger van 200.000 manschappen traint dat beschikt over het modernste materieel. Hun taak is om te wachten tot de stoom is verdwenen uit de Oekraïense aanvallen en vervolgens een grootschalige tegenaanval uit te voeren.

Bij Charkov zijn 100.000 van deze troepen gestationeerd om de Oekraïners terug te dringen, weet Ritter.

Volledig instorten

Oekraïne heeft 60.000 manschappen gemobiliseerd voor het tegenoffensief, waarvan inmiddels 20.000 zijn gesneuveld. De overige 40.000 zullen sterven. De Russen komen met 200.000 troepen. Er gaan geruchten dat er nog eens 100.000 worden gestationeerd in de regio Cherson. “Waarom? Odessa.”

Ritter verwacht dat Charkov en Odessa in de zomer of herfst worden ingenomen door de Russen. Hij voorziet ook dat het Oekraïense leger volledig zal instorten.

4.7 212 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

stuur dat werkloze kabinet er maar naartoe

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

En vredesonderhandelingen? Nee.

levitas
levitas
1 jaar geleden

Laat het maar gauw over zijn!!!

Margie
Margie
1 jaar geleden

Die zwendelensky is een massamoordenaar. En allen die deze oorlog promoten. Dit is te triest voor woorden Rusland is zoveel groter dan Oekraïne. En maar zeuren om wapens. Om de tafel is de beste oplossing.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x