Buitenland

WikiLeaks onthult hoe de CIA hackaanvallen kan verhullen en toeschrijven aan Rusland of China

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

WikiLeaks heeft honderden nieuwe documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat de CIA speciale tools heeft ontwikkeld om zijn hackpogingen te verhullen.

Het gaat om de zogeheten Marble-software, waarin onder andere tools zitten om tekst te verbergen die naar de CIA kan leiden.

WikiLeaks heeft de hacktools die zijn ontwikkeld door de CIA op zijn website gezet. De tools bevatten ook methodes om verborgen teksten weer terug te zetten, zodat hackaanvallen in het verleden alsnog kunnen worden toegeschreven aan de CIA.

False flag-operaties

De site heeft broncodes online gezet, waarin voorbeelden zijn gevonden in onder meer het Farsi, Chinees en Russisch.

Daarmee probeerde de CIA hackaanvallen toe te schrijven aan andere landen. Ze kunnen worden gebruikt om zogenoemde false flag-operaties uit te voeren.

Forensisch onderzoekers zouden vervolgens onterecht kunnen concluderen dat de CIA-hacks waren uitgevoerd door het Kremlin, de Chinese overheid, Iran of Noord-Korea.

Virussen

Met de Marble-software kan de CIA naast hackaanvallen ook virussen en Trojaanse paarden verhullen.

Eerder deze maand publiceerde WikiLeaks al duizenden documenten waaruit bleek dat de inlichtingendienst smartphones, computers, maar ook televisies hackt.

Strafrechtelijk onderzoek

Het Witte Huis liet weten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het lek bij de CIA.

De onthullingen zijn onderdeel van een serie met de titel ‘Vault 7’. WikiLeaks-oprichter Julian Assange zit nog steeds in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Verbaasd mij niks wat ze allemaal niet kunnen tegenwoordig. Toevallig kwam ik enkele weken geleden al zappend bij het televisieprogramma Codes and Conspiracies terecht van Discovery Channel. Het was al enige tijd bezig maar heb nog 15 minuten meegekregen waarbij naar buiten kwam dat de ”Big Five” van het NRO, tijdens het productieproces van printplaten voor computers en dergelijke, verborgen hard- en software implanteren/programmeren voordat ze de fabriek uit rollen.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Reconnaissance_Office

Hierdoor zouden inlichtingendiensten in staat zijn om alle computers uit te lezen die bewerkt zijn om ze van afstand te controleren, mocht hierom gevraagd worden. Van het onderscheppen van alle data tot aan het aanzetten van audio om gesprekken af te luisteren, het controleren van camera’s, webcams, en dergelijke.

Op het einde bevestigde een woordvoerder van een groot bedrijf van onderdelen voor computers, ik meen Asus, of IBM, dat het hierbij niet uitmaakte of de computer aan, of uit staat! ‘… Ze zijn er toe in staat en alle bedrijven zijn genoodzaakt om medewerking te verlenen. Het is al wat jaren gaande en we kunnen er niks tegen doen’, aldus de woordvoerder.

helder
helder
6 jaren geleden

kan iemand dit even gaan uitleggen aan de russen!!??

Freduardo
Freduardo
6 jaren geleden

Stroom afkoppelen (stekker er uit) of accu uit de smartfoon halen en het lijkt mij onmogelijk dat er nog iemand informatie uit haalt.
Kan natuurlijk wel als het apparaat stand-by staat.
Dan staat er altijd nog iets aan.

johan
johan
6 jaren geleden

Tja oud nieuws, wil je privacy stop dan acuut met technologie in je algemene dagelijks leven.

Want Elon musk heeft een nieuw bedrijf opgericht genaamd neuralink

https://www.wsj.com/articles/elon-musk-launches-neuralink-to-connect-brains-with-computers-1490642652

Dit is eng mensen en ik persoonlijk ga dit niet doen mocht je dit gaan doen ik kan je nu al vertellen dat het een hel wordt voor je ziel! Wat ze willen doen is mensen hersens direct gaan verbinden met het internet. En de bijbel heeft het er ook over Openbaring 13:16-18 nee ik ben niet religie gelovig alhoewel ik in mijzelf geloof.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x