Homepagina » Buitenland » WikiLeaks onthult hoe de CIA hackaanvallen kan verhullen en toeschrijven aan Rusland of China
WikiLeaks onthult hoe de CIA hackaanvallen kan verhullen en toeschrijven aan Rusland of China

WikiLeaks onthult hoe de CIA hackaanvallen kan verhullen en toeschrijven aan Rusland of China

WikiLeaks heeft honderden nieuwe documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat de CIA speciale tools heeft ontwikkeld om zijn hackpogingen te verhullen.

Het gaat om de zogeheten Marble-software, waarin onder andere tools zitten om tekst te verbergen die naar de CIA kan leiden.

WikiLeaks heeft de hacktools die zijn ontwikkeld door de CIA op zijn website gezet. De tools bevatten ook methodes om verborgen teksten weer terug te zetten, zodat hackaanvallen in het verleden alsnog kunnen worden toegeschreven aan de CIA.

False flag-operaties

De site heeft broncodes online gezet, waarin voorbeelden zijn gevonden in onder meer het Farsi, Chinees en Russisch.

Daarmee probeerde de CIA hackaanvallen toe te schrijven aan andere landen. Ze kunnen worden gebruikt om zogenoemde false flag-operaties uit te voeren.

Forensisch onderzoekers zouden vervolgens onterecht kunnen concluderen dat de CIA-hacks waren uitgevoerd door het Kremlin, de Chinese overheid, Iran of Noord-Korea.

Virussen

Met de Marble-software kan de CIA naast hackaanvallen ook virussen en Trojaanse paarden verhullen.

Eerder deze maand publiceerde WikiLeaks al duizenden documenten waaruit bleek dat de inlichtingendienst smartphones, computers, maar ook televisies hackt.

Strafrechtelijk onderzoek

Het Witte Huis liet weten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het lek bij de CIA.

De onthullingen zijn onderdeel van een serie met de titel ‘Vault 7’. WikiLeaks-oprichter Julian Assange zit nog steeds in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Freduardo schreef:

  Stroom afkoppelen (stekker er uit) of accu uit de smartfoon halen en het lijkt mij onmogelijk dat er nog iemand informatie uit haalt.
  Kan natuurlijk wel als het apparaat stand-by staat.
  Dan staat er altijd nog iets aan.

  3 likes
  • Richard schreef:

   In het moederbord zit een kleine batterij. Zo blijven de BIOS instellingen, waaronder datum en tijd, bewaard als de computer zonder stroom staat.
   Een linux systeem biedt uitkomst gezien linux systemen worden gebruikt om te hacken en andere systemen zoals windows en mac het doelwit zijn.

   4 likes
 • Gezinusk schreef:

  Verbaasd mij niks wat ze allemaal niet kunnen tegenwoordig. Toevallig kwam ik enkele weken geleden al zappend bij het televisieprogramma Codes and Conspiracies terecht van Discovery Channel. Het was al enige tijd bezig maar heb nog 15 minuten meegekregen waarbij naar buiten kwam dat de ”Big Five” van het NRO, tijdens het productieproces van printplaten voor computers en dergelijke, verborgen hard- en software implanteren/programmeren voordat ze de fabriek uit rollen.

  https://en.wikipedia.org/wiki/National_Reconnaissance_Office

  Hierdoor zouden inlichtingendiensten in staat zijn om alle computers uit te lezen die bewerkt zijn om ze van afstand te controleren, mocht hierom gevraagd worden. Van het onderscheppen van alle data tot aan het aanzetten van audio om gesprekken af te luisteren, het controleren van camera’s, webcams, en dergelijke.

  Op het einde bevestigde een woordvoerder van een groot bedrijf van onderdelen voor computers, ik meen Asus, of IBM, dat het hierbij niet uitmaakte of de computer aan, of uit staat! ‘… Ze zijn er toe in staat en alle bedrijven zijn genoodzaakt om medewerking te verlenen. Het is al wat jaren gaande en we kunnen er niks tegen doen’, aldus de woordvoerder.

  6 likes
 • johan schreef:

  Tja oud nieuws, wil je privacy stop dan acuut met technologie in je algemene dagelijks leven.

  Want Elon musk heeft een nieuw bedrijf opgericht genaamd neuralink

  https://www.wsj.com/articles/elon-musk-launches-neuralink-to-connect-brains-with-computers-1490642652

  Dit is eng mensen en ik persoonlijk ga dit niet doen mocht je dit gaan doen ik kan je nu al vertellen dat het een hel wordt voor je ziel! Wat ze willen doen is mensen hersens direct gaan verbinden met het internet. En de bijbel heeft het er ook over Openbaring 13:16-18 nee ik ben niet religie gelovig alhoewel ik in mijzelf geloof.

  6 likes
 • helder schreef:

  kan iemand dit even gaan uitleggen aan de russen!!??

  3 likes
 • Wim schreef:

  Je kan encryptie toepassen op je mobiel.

  2 likes
  • Richard schreef:

   Die zijn in in veel gevallen ook te kraken. Zo niet dan wordt via justitiële weg wel afgedwongen de encryptie vrij te geven.
   De veiligste weg om te computeren is volgens mij met Tails. Dan heb je je hele besturingssysteem op een usb stick. Stick er uit, info weg!

   0 likes
 • Richard schreef:

  En waarom heeft niemand hier die smartphone nog niet weggegooid?

  2 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  >