Mens en Dier

Briefwisseling tussen Rutte en Klaus Schwab opgediept: ‘Een lakei die zijn meester antwoordt’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorig jaar vroeg Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) premier Rutte hoe hij de inhoud van het boek ‘Covid-19: The Great Reset’ van Klaus Schwab beoordeelt. “Ik ken het boek niet. Maar ik zou de heer Van Meijeren willen adviseren om niet al te veel in die conspiracy theorieën te geloven,” antwoordde Rutte.

Van Meijeren confronteerde de premier vervolgens met een brief van 26 november 2020 waarin Rutte Schwab bedankt voor het toezenden van het boek en dit een ‘hoopvolle analyse voor een betere toekomst’ noemt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het verbaast mij dat de eerste vraag die ik aan de heer Rutte stel sinds ik beëdigd ben als Kamerlid direct wordt beantwoord met een leugen,” zei Van Meijeren nadat de premier door de mand was gevallen.

Wat een eervol verzoek

Uit een andere brief die is opgediept door FVD blijkt dat Schwab premier Rutte om een lovend citaat heeft gevraagd voor een ander boek. De premier moest deze huiswerkopdracht binnen enkele dagen inleveren.

In de brief valt te lezen dat Schwab op 25 januari 2020 zijn boek ‘Stakeholder Capitalism’ over onder andere ongelijkheid en de ‘klimaatcrisis’ zal publiceren. Het World Economic Forum vraagt Rutte of hij het boek wil aanprijzen, aangezien Schwab zijn werkwijze als premier enorm waardeert en veel overeenkomsten ziet met zijn kijk op stakeholderkapitalisme.

Het WEF vraagt Rutte om de tekst binnen een week toe te sturen, uiterlijk op 15 december. “Professor Schwab zal zeer dankbaar zijn.”

Een medewerker van Rutte antwoordt op 15 december: “Wat een eervol verzoek van meneer Swab (sic).”

Lakei

“In ‘Stakeholder Capitalism’ schetst mijn goede vriend professor Schwab een inspirerende weg voorwaarts naar een meer rechtvaardige, duurzame en toekomstbestendige economie. Een visie die perfect aansluit op al zijn inspanningen de afgelopen jaren om een betere wereld te bouwen. Professor Schwab geeft ons met dit fascinerende boek opnieuw stof tot nadenken en reflectie,” schrijft Rutte.

De medewerker vraagt vervolgens of het citaat aansluit bij de verwachtingen. “Ook zonder Barthes kan iedereen zien dat hier een lakei zijn meester antwoordt,” reageert FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop hoorde van een journalist die hij al 30 jaar kent dat de media niet over de vrijgegeven stukken schrijven omdat ze boven water zijn gehaald door een politicus die ze verachten.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dingerydoo
Dingerydoo
2 jaren geleden

Penvrienden zo te zien. Dit is niet de eerste denk….

Corona beuh
Corona beuh
2 jaren geleden

Nu toch genoeg stof om ze op te pakken voor landverraad

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
2 jaren geleden

De media hebben door deze houding inderdaad bij mij verachting geoogst ! Ik kan en wil hun stukken niet meer horen of lezen ! Hun kranten zijn nog niet eens geschikt voor het toilet ! Forum is een baken van licht in deze duisternis waarin we steeds verder in terechtkomen

wappie
wappie
2 jaren geleden

Google ( of via Bing) maar eens op: Young Global Leaders. Dan weet je wat er aan zit te komen.

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x