Homepagina » Universum » Zijn ‘fossielen en prehistorische gereedschappen’ op NASA-foto’s ‘bewijs voor leven op Mars’?
Zijn 'fossielen en prehistorische gereedschappen' op NASA-foto's 'bewijs voor leven op Mars'?

Zijn ‘fossielen en prehistorische gereedschappen’ op NASA-foto’s ‘bewijs voor leven op Mars’?

Op YouTube zijn een aantal filmpjes geplaatst waarin wordt beweerd dat Marsrover Curiosity bewijs voor prehistorisch leven heeft gevonden op de rode planeet. Er zouden onder meer gefossiliseerde resten en prehistorische gereedschappen zijn gevonden.

Curiosity verkent het Marsoppervlak en stuurt van tijd tot tijd foto’s terug naar de aarde. Sommige daarvan worden vrijgegeven door de NASA. Op het YouTube-kanaal Martian Archaeology verschijnen video’s van onderzoekers die door de talloze beelden van Mars spitten, op zoek naar bewijs voor buitenaards leven.

In een video, gemaakt door Alien Life, wordt geclaimd dat er op Mars skeletresten in een rots en een door een humanoïde gemaakt apparaat zijn gevonden. Volgens sommigen gaat het om ‘botten’, terwijl iemand anders zei dat het rotsen zijn.

In andere video’s zouden botten, een gefossiliseerde vis en prehistorische gereedschappen te zien zijn. De reageerders zijn verdeeld. “Ongetwijfeld een fossiel,” zegt iemand. “Het zou een buitenaards wezen kunnen zijn,” reageert iemand anders. Een derde persoon zegt: “Mensen zien wat ze willen zien. Dit is duidelijk een unieke rotsformatie.”

Volgens voormalig NASA-wetenschapper Tim Reyes is hier sprake van pareidolie. “Nu er steeds gedetailleerdere foto’s terugkomen van Mars, zal het verstand het winnen van pareidolie,” zei hij. “Dat lijkt misschien steriel en klinisch, maar dat betekent niet dat we niet langer mogen genieten van deze fascinerende stenen – dinosaurussen, ratten, schedels, menselijke figuren.” NASA zei in een reactie dat op sommige foto’s vreemd gevormde, geërodeerde stenen zijn te zien.

[Express]


Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. “Getagged met Pareidolie”…

  Heel goed

  12 likes
 2. Even voor alle duidelijkheid, de vraag is niet of de artifacten op Mars buitenaards leven bewijzen, maar of de artifacten bewijzen dat het daadwerkelijk Mars is waar ze liggen. Het kan evengoed een onbewoond of achtergelaten eiland zijn ergens aan de kust van Canada..

  3 likes
 3. Logisch dat ze botresten vinden.
  Dat ding staat op Devon Island.

  3 likes
 4. Mensen, kijk toch eens de docu ” Evidence of NASA’s Mars Rover Deception” van Richard D. Hall. Dan weet je dat het een hoax is. Er is geen Mars Rover op Mars.

  Zoals al tweemaal hierboven staat vermeld; dat ding staat op Devon Island.

  https://www.youtube.com/watch?v=x-4cRW_T5Xg

  3 likes
 5. Hier in deze video wordt letterlijk verteld door NASA zelf dat ze nooit naar de Maan geweest zijn.
  Er wordt een temperatuur bereikt wordt er vermeld van 4000 graden Fahrenheit wat 2204 graden Celcius en het is 2 keer zo heet is als gesmolten lava ?!

  Eens een leugenaar altijd een leugenaar en ze komen met nieuwtjes om de haverklap om ons van de grootste leugen af te leiden.

  NASA engineer admits they can’t get past the Van Allen Belts
  https://www.youtube.com/watch?v=NlXG0REiVzE

  1 likes
  • "feitje, bedankt"

   “Hier in deze video wordt letterlijk verteld door NASA zelf dat ze nooit naar de Maan geweest zijn.”
   Jokkebrok. In een filmpje over de nieuwe capsule Orion legt die meneer uit wat een ruimtevlucht met zich mee brengt. Lancering, passage van de Van Allen gordels. Terugkeer in de dampkring. Bij dat laatste ontstaat een temperatuur van ruim 2000°C. Daar hebben ze speciale hitteschilden voor ontwikkeld die die temperatuur aankunnnen.
   Nergens wordt LETTERLIJK gezegd: “we zijn nooit naar de Maan geweest”.
   Iemand heeft hier en daar in tekstblokjes dom commentaar aan het filmpje toegevoegd, met de suggestie dat als nu voor het ontwerp wordt gestudeerd op manieren om de astronauten te beschermen tegen de straling, dat die er tijdens de Apollovluchten dus kennelijk niet waren, want anders “zouden ze diezelfde technologie toch gewoon weer kunnen gebruiken?”
   De beschermende maatregelen in Apollocapsules worden inderdaad voor een deel weer opnieuw gebruikt. Maar de kennisontwikkeling heeft in de tussenliggende 55 jaar niet stilgestaan en het is dus logisch om die technologie te herzien, omdat de Astronauten toen even goed een stralingsbelasting van maximaal 14 mSv hebben opgelopen en je dit zo mogelijk wilt terugbrengen.

   1 likes
 6. Tis natuurlijk wel briljant om iedereen wijs te maken dat ze een missie naar Mars of Pluto doen. Makkelijk al die miljarden wegsluizen en geen haan die er naar kraait.

  2 likes
 7. Als er iets was of stond op Mars dan is dat aan gruzelementen geslagen.

  1 likes
 8. Ik zie alleen maar stenen.

  0 likes
 9. Jokkebrok.
  Nergens wordt LETTERLIJK gezegd: “we zijn nooit naar de Maan geweest”.

  Begrijpend lezen en luisteren heet dat en daar maak ik uit op als hij letterlijk zegt : That we must solve these challenges BEFORE we send PEOPLE trough this regions of space.

  Er zou geen probleem daarmee kunnen zijn want de Astronauts zijn toch al naar de Maan geweest ( nee ) en dus zogenaamd al door deze gevaarlijke van allen Belt heen zijn gegaan!

  Dus zegt hij eigenlijk ofwel letterlijk dat we nooit naar de maan zijn geweest, daar komt het gewoon op neer kan er weinig anders van maken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...