Homepagina » Universum » Zijn ‘fossielen en prehistorische gereedschappen’ op NASA-foto’s ‘bewijs voor leven op Mars’?
Zijn 'fossielen en prehistorische gereedschappen' op NASA-foto's 'bewijs voor leven op Mars'?

Zijn ‘fossielen en prehistorische gereedschappen’ op NASA-foto’s ‘bewijs voor leven op Mars’?

Op YouTube zijn een aantal filmpjes geplaatst waarin wordt beweerd dat Marsrover Curiosity bewijs voor prehistorisch leven heeft gevonden op de rode planeet. Er zouden onder meer gefossiliseerde resten en prehistorische gereedschappen zijn gevonden.

Curiosity verkent het Marsoppervlak en stuurt van tijd tot tijd foto’s terug naar de aarde. Sommige daarvan worden vrijgegeven door de NASA. Op het YouTube-kanaal Martian Archaeology verschijnen video’s van onderzoekers die door de talloze beelden van Mars spitten, op zoek naar bewijs voor buitenaards leven.

In een video, gemaakt door Alien Life, wordt geclaimd dat er op Mars skeletresten in een rots en een door een humanoïde gemaakt apparaat zijn gevonden. Volgens sommigen gaat het om ‘botten’, terwijl iemand anders zei dat het rotsen zijn.

In andere video’s zouden botten, een gefossiliseerde vis en prehistorische gereedschappen te zien zijn. De reageerders zijn verdeeld. “Ongetwijfeld een fossiel,” zegt iemand. “Het zou een buitenaards wezen kunnen zijn,” reageert iemand anders. Een derde persoon zegt: “Mensen zien wat ze willen zien. Dit is duidelijk een unieke rotsformatie.”

Volgens voormalig NASA-wetenschapper Tim Reyes is hier sprake van pareidolie. “Nu er steeds gedetailleerdere foto’s terugkomen van Mars, zal het verstand het winnen van pareidolie,” zei hij. “Dat lijkt misschien steriel en klinisch, maar dat betekent niet dat we niet langer mogen genieten van deze fascinerende stenen – dinosaurussen, ratten, schedels, menselijke figuren.” NASA zei in een reactie dat op sommige foto’s vreemd gevormde, geërodeerde stenen zijn te zien.

[Express]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
6 jaren geleden

“Getagged met Pareidolie”…

Heel goed

Gerard
Gerard
6 jaren geleden
gery
gery
6 jaren geleden

Als er iets was of stond op Mars dan is dat aan gruzelementen geslagen.

Poal
Poal
6 jaren geleden

Even voor alle duidelijkheid, de vraag is niet of de artifacten op Mars buitenaards leven bewijzen, maar of de artifacten bewijzen dat het daadwerkelijk Mars is waar ze liggen. Het kan evengoed een onbewoond of achtergelaten eiland zijn ergens aan de kust van Canada..

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x