Buitenland

“Archief over banden tussen Britse royals en naziregime moet openbaar”

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Historici en parlementsleden hebben de Britse regering opgeroepen documenten vrij te geven waarin de waarheid wordt onthuld over de relatie tussen de Britse koninklijke familie en het naziregime in de jaren dertig.

De aanleiding is een filmpje dat werd gepubliceerd door de Engelse krant The Sun, waarin koningin Elizabeth op 7-jarige leeftijd de Hitlergroet brengt. Ook haar moeder en oom, de toekomstige koning Edward VIII, brengen de Hitlergroet. Het filmpje komt uit de privécollectie van de familie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

The Sun verwijst verder naar aanhoudende geruchten over nazi-sympathieën van Edward. Op een foto die in 1937 is gemaakt in München is hij samen met Hitler te zien.

Gedacht wordt dat de koninklijke familie de links tussen royals en het Derde Rijk altijd verborgen heeft willen houden. Het koninklijk archief, dat veel correspondentie bevat tussen leden van de koninklijke familie en nazi-politici, is niet verplicht om informatie vrij te geven.

Censuur

Historici en parlementsleden willen nu dat het archief openbaar wordt gemaakt. “De koninklijke familie kan haar geschiedenis niet voor altijd verborgen houden,” zei Karina Urbach van het instituut voor historisch onderzoek van de Universiteit van Londen. “Dit is censuur. Censuur hoort niet thuis in een democratie.”

Urbach, schrijver van Go-Betweens for Hitler, een nieuw boek over de relatie tussen de royals en de nazi’s, probeert al jaren tevergeefs toegang te krijgen tot documenten over nazi-Duitsland die in het archief bewaard worden.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
8 jaren geleden

Mag ik verwijzen naar aanhoudende geruchten over de Bush-sympathieen van Balkenende c.s.? Op een foto die in 2008 is gemaakt in Washington is hij samen met Bush te zien.

http://2001-2009.state.gov/r/pa/ei/pix/b/105698.htm

huisheks
huisheks
8 jaren geleden

Het is helemaal geen geheim dat de Engelse Royals van Duitse origine zijn.
Dus sympatieën met Duitse denkbeelden zijn dan normaal te noemen.

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Ja, snap dat als het midden in wo2 was geweest, dat wel wat teweeg zou brengen. Hier word ik eerlijk gezegd niet warm of koud van. Het verleden verander je niet en ach al die excuses van weet ik wie, tja het zal wel.

jenne
jenne
8 jaren geleden

Het is een zooitje, niemand heeft het er over dat er door sommige religiën onschuldig kinderbloed wordt gebruikt, Pedo’s misbruiken maar doden niet !
Toen Jack Straw, Engelse minister in verband werd gebracht met de vele vermoorde kindertjes in de kelders begraven van een groot bouwwerk dat als weeshuis was gebruikt op het eiland With, ging al snel in de doofpot, en dat gaat nu weer gebeuren.
Niemand durft dit echt aan, het is het oude verhaal van de koopman van venice, Sherlock die zijn pond vlees wilde hebben.
Heb jaren in Wales gewoond, had veel en goede relaties, en grote oren die goed hoorden.
Als je onderwerp aansneed, werd je al snel medegedeeld, dat dit under de Carpet behoorde, dus niet bespreekbaar, vreselijke hypokriete met heel veel kromme sexuele mensen, denk dat dit door de kostscholen komt, homosexuele getrouwde mannen,met vreselijke ongelukkige vrouwen is heel gewoon, vooral in de gegoede klasse.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x