CoronaMens en Dier

Wybren van Haga somt op: ‘Er is een absurde stapeling van grondrechtschendingen’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Dinsdag debatteerde de Tweede Kamer over de vierde verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19. Kamerlid Wybren van Haga merkte op dat de verlenging betekent dat het inperken van onze grondrechten wordt verlengd.

Nu de fundamenten voor de tijdelijke wet vermorzeld worden, horen we in de debatten een nieuw argument om vooral door te gaan met het beleid. De VVD schreef dat ‘het voor het leven met het coronavirus in de toekomst helaas noodzakelijk kan zijn om maatregelen in de gereedschapskist te hebben om, zodra er landelijk of regionaal weer een uitbraak is, deze snel in te kunnen zetten om uitbraken direct de kop in te drukken’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volstrekt onacceptabel

“Een gereedschapskist waarin de minister van VWS naar hartenlust kan shoppen om grondrechten in te perken: dit is volstrekt onacceptabel. Het coronabeleid en de coronawetten zijn werktuigen waarmee onze grondrechten geschonden worden. De tijdelijke wet en de tijdelijke regelingen die daaronder hangen maken dat mogelijk, en de almachtige Staat gaat steeds verder met het inperken van onze grondrechten,” zei Van Haga. Hij noemde er vervolgens een aantal.

Artikel 7: het recht op vrije meningsuiting. Kritiek op het coronabeleid wordt weggezet als nepnieuws en je wordt verwijderd door de sociale media. Een zorgmedewerker en een trouwambtenaar werden zelfs ontslagen.

Artikel 9: de vrijheid om met een groep mensen bij elkaar te komen. Betogingen tegen het coronabeleid werden verboden of letterlijk uit elkaar geslagen.

Artikel 10: het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer. De verplichte 1,5 meter doet daar afbreuk aan, om niet te spreken over het checken van de medische status via de QR-code.

Artikel 11: de onaantastbaarheid van het lichaam. Dat artikel is geschonden door de mondkapjesplicht en de agressieve dwang en drang om iedereen te vaccineren.

Artikel 14: het recht op eigendom. Dat artikel is aangetast bij de ondernemers die hun bedrijven failliet zagen gaan als gevolg van het coronabeleid.

Artikel 15: het recht op bewegingsvrijheid. Dat is ingeperkt door de avondlockdown en de quarantaineplicht.

Artikel 19: het recht op werk. Dat is voor veel mensen ingeperkt. Ik noem bijvoorbeeld het dichtgooien van de culturele sector. Wat is het alternatief voor deze beroepsgroep? We zouden het toch samen doen?

Artikel 20: het recht op inkomen. Dat is aangetast door het maandenlang sluiten van winkels, horeca en kermissen en het verbieden van evenementen. Dat gebeurde nota bene tijdens de kerst, de tijd waarin veel ondernemers hun jaaromzet moeten halen. De staatssteun compenseert de schade slechts marginaal.

Artikel 22, lid 1: het recht op gezondheid. Dat is een hele bijzondere in dit rijtje, omdat dit artikel wordt gebruikt om het coronabeleid door te drukken, maar de gezondheidswinst niet opweegt tegen de aantoonbare gezondheidsschade die het coronabeleid aanricht. De mentale gezondheid van jongeren, het sluiten van sportscholen, de gewichtstoename, het afschalen van de reguliere zorg: onze gezondheid gaat eraan kapot, dus ook het grondrecht op gezondheid wordt aangetast. En de overheid heeft dit nota bene bewust gedaan, gelet op het rapport over de 620.000 vernietigde levensjaren ten opzichte van 100.000 gewonnen levensjaren.

Artikel 22, lid 3: het recht op maatschappelijke en culturele ontplooiing en vrijetijdsbesteding. Dat artikel is ingeperkt door het sluiten van theaters, bioscopen en sportscholen.

En ten slotte artikel 23: het recht op onderwijs. Ook dat grondrecht is op een zeer vergaande manier ingeperkt, door onlinelessen, het naar huis sturen van klassen bij positieve testen en de quarantaineplicht van leerlingen en leraren. De opgelopen leerachterstand is immens en voor veel kwetsbare leerlingen is die niet meer in te halen.

Het is klaar

Van Haga benadrukte: “Genoeg is genoeg. Het is klaar. Er is een absurde stapeling van ge- en verboden die indruisen tegen onze grondrechten. Mensen gaan eraan onderdoor. Jongeren gaan over tot zelfdoding, horecaondernemers zien geen uitweg meer en de culturele sector is op sterven na dood. Het is op geen enkele manier meer vol te houden dat vanwege een kleine 200 coronapatiënten op de ic’s voor bijna 18 miljoen Nederlanders zo veel grondrechten vergaand en langdurig worden aangetast.”

4.8 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

De laatste Stuiptrekkingen van het Beest in zijn Finale Eindstrijd….deze hele poppenkast kun je natuurlijk ook gewoon tot in lengte van dagen vol blijven houden….Het is eigenlijk allemaal héél erg simpel Führer Rüttler heeft een staatsgreep gepleegd in Nederland…de Oorspronkelijke Grondwet in de Prullenbak geflikkerd…om vervolgens zijn eigen Rüttler-Doctrine te implementeren…Die Hele COVID-1984-Plandemue was één grote leugen daar zijn we het inmiddels wel over eens toch? Waarom heeft Defensie dan nog steeds niet ingegrepen & dat hele Haagse Misdaad-Syndicaat opgerold wegens Hoogverraad & Misdaden tegen de menselijkheid? Want Nederland is inmiddels toch wel redelijk naar de Klote geholpen door die Haagse Parasieten van Troje….

Locke
Locke
2 jaren geleden
Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
2 jaren geleden

En dan zal Ik het nog leuker maken.
Als dus zoals aangetoond door Wybren de mensen op elk niveau benadeeld worden zullen er in eenlater stadium genoegdoeningen moeten worden betaald en je zou het niet geloven maar die komen dan weer uit de zakken van de mensen die het hardst geleden hebben onder deze hoax
de werkende mens wordt verneukt door de politiek en laat dat dan eenvoudig nog toe ook.

Antiislam
Antiislam
2 jaren geleden

WEF Agenda

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x