CoronaMens en Dier

Advocaat maakt zich ernstig zorgen om democratische rechtsstaat: ‘Demonstratierecht in Nederland is in gevaar’

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Wanneer je procedeert tegen de staat kom je altijd uit bij de rechtbank in Den Haag. Deze rechtbank heeft slechts drie voorzieningenrechters. Je kunt je afvragen of er geen ons-kent-ons mentaliteit ontstaat, zei advocaat Amira Lotfy zaterdag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Lotfy, die een eigen advocatenkantoor in Sittard heeft, zei dat de burger hierdoor altijd dezelfde gezichten ziet. “Het is dan niet onlogisch dat er vragen worden opgeroepen over de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.”

“Als burgers voelen dat rechters op hand van de overheid zijn, kun je een situatie krijgen waarin je je niet meer tot rechters wendt,” voegde de advocaat toe.

Demonstreren is een grondrecht

Lotfy is van mening dat het demonstratierecht op dit moment wordt aangetast. Na het politieoptreden tijdens het ‘verboden’ coronaprotest in Amsterdam op 2 januari twitterde ze: “Ik maak me ernstig zorgen om de democratische rechtsstaat. Demonstreren is een grondrecht!” De tweet werd massaal geliket.

“Demonstratie is een recht dat is vastgelegd in artikel 9 van de Grondwet en artikel 11 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens,” legde de advocaat uit. “Demonstraties worden vaak verboden of maximale groepsgroottes worden ingesteld voor demonstranten. Je kunt je afvragen of de demonstraties dan nog representatief zijn. Bovendien wordt er door politie en ME bijzonder hard opgetreden.”

Toen ze zich uitsprak over het politiegeweld kreeg ze zelfs van beroepsgenoten te horen dat demonstreren geen absoluut recht is en dat deze mensen dus niet op deze plek hadden mogen zijn.

Het politiek stelsel functioneert niet

“Ik wil duidelijk zeggen dat demonstratie een grondrecht is,” benadrukte de advocaat. “Wanneer iemand deelneemt aan een verboden demonstratie is dat nog geen rechtvaardiging voor politiegeweld.”

Lotfy is van mening dat het demonstratierecht in Nederland in gevaar is. “Het probleem is in feite dat het politiek stelsel momenteel niet functioneert. Oppositie is vrijwel onmogelijk. Het referendum is afgeschaft waardoor burgers tussendoor niet kunnen ingrijpen.”

Op de vraag welke wetten er volgens haar worden overtreden met het coronabeleid antwoordde ze: “Je kunt bijna beter vragen welke wetten niet worden overtreden. We hebben het hier over het demonstratierecht, het recht op lichamelijke integriteit, het recht op vrijheid van vergadering en het eigendomsrecht.”

Lotfy zei dat het aan de politiek is om nu te gaan ingrijpen en dat de advocatuur zich duidelijker zou kunnen uitspreken over de huidige situatie.

4.8 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
10 maanden geleden

‘De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht’. Mag ik even lachen.

Annette
Annette
10 maanden geleden

Amira Lotfy denkt, ten onrechte, dat wij hier in Nederland nog steeds in een democratie leven.

Lieve meid (en dat is vriendelijk bedoeld hoor!), ALLES wat je hebt geleerd over wetten, mensenrechten en wat er maar bij hoort, is inmiddels in een héél grote prullenbak verdwenen.

Als je kijkt HOE in de afgelopen twee jaar rechtszaken tegen de staat zijn gelopen, WEET je, dat wij, inwoners van het kleine Nederland, helemaal geen rechten meer hebben.

Alléén nog maar plichten. Wij zijn beland in een dictatuur, waar zelfs een land als Noord-Korea jaloers op zou kunnen worden.

Zeg ik hier nu mee, dat wij alles maar zonder meer klakkeloos moeten accepteren en braaf mee moeten gaan met alles wat ze uit de hoge hoed toveren?

NEE, absoluut niet. Maar verwachten, dat een rechtszaak tegen de staat succesvol kan worden gevoerd…. vergeet het maar.

OOIT was er de scheiding der machten: de trias politica, oftewel de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechtsprekende macht.

Dit WAS het fundament van een goed functionerende rechtstaat. Dat is inmiddels definitief verleden tijd.

Wat ons rest is MASSALE burgerlijke ongehoorzaamheid. Iets dat door de fantastische jongens van Forum voor Democratie al is gezegd.

Even off topic:
Als je de afgelopen tijd berichten hebt gelezen op Telegram, dan kan je alleen maar concluderen, dat binnen het “nieuwe” kabinet praktisch geen enkele persoon zit, die WEET waar hij of zij het over heeft.

Twee voorbeelden: in een interview met Dilan Yesilgoz werd een juridische vraag gesteld, die zij verkeerd beantwoordde.
En DAT voor een minister van Justitie.

De nieuwe minister van Defensie, “Madam” Ollengren werd gevraagd of zij het verschil wist tussen een majoor en een sergeant.
Het antwoord daarop was: Ik heb een mooi boekje gekregen en dat moet ik nog gaan bestuderen.
Ongelooflijk. IK ben geen minister van Defensie en IK weet het wel.
Dat noemen zij algemene kennis.

Conclusie:
NEDERLAND is veranderd in een compleet gekkenhuis EN
het hoofdkantoor is gezeteld in Den Haag.

Nehemia
Nehemia
10 maanden geleden

Onze wouten zijn veranderd in wapenstokfetisjisten. Compleet doorgesnoven.

Marie
Marie
10 maanden geleden

Mooie vrouw. Strijdt voor de democratie.
Komt waarschijnlijk niet aan het woord bij de heksen van de NPO en de rest van de globalistische media.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

106
0
We lezen graag je reactie!x