CoronaBinnenland

Zorgminister Kuipers wil coronawet niet schrappen, vindt het te riskant: ‘Wat een onzin!’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

De coronawet belandt niet in de prullenbak. De ‘tijdelijke’ wet is voor de vierde keer verlengd en geldt in ieder geval tot 1 juni. Tot die tijd houdt het kabinet het hele corona-arsenaal tot zijn beschikking.

Alle juridische basis voor de coronamaatregelen zomaar dumpen, is volgens minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid ‘te riskant’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het is nog een zeer volatiele situatie. Stel dat we zeggen: we wachten op de aangepaste Wet publieke gezondheid, tot die tijd hebben we niks. Dan blijft het bij het gekruist houden van de vingers en, als er echt wat moet, plots werken met een noodprocedure. Dus we verzoeken u nu: steun de verlenging. We zullen de laatste resterende maatregelen schrappen als het kan,” zei Kuipers in de Eerste Kamer.

Gewoon doen

“Wat een onzin!” reageert fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan. “De coronawet schrappen draagt bij aan vertrouwen vanuit de samenleving. Indien noodzakelijk kunnen we met de Tweede en Eerste Kamer binnen twee dagen een wet aannemen.”

Hij krijgt bijval van freelance journalist Arno Wellens: “Juist, gewoon doen.”

D66, CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, 50PLUS en PvdA stemden voor verlenging van de coronawet.

5 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
2 jaren geleden

Hahaha zo voorspelbaar. Rusland is meer democratisch dan Nederland. Wat deze ministers vergeten is dat ze hun familie, vrienden ook mee sleuren in deze straks niet meer te repareren staatsgreep. En zodoende eenzaam oud worden met niet te evenaren schuldgevoelens. Applaus!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Weet je wat pas écht Riskant is….nog een half jaar doorgaan met die compleet doorgesnoven volkomen waanzinnige Schizofrene Psychopatische idioten daar in Den Haag…..Dan weet je in ieder geval zeker dat Nederland tegen die tijd niet meer bestaat….volkomen geruïneerd & een Rolende Puinhoop….in hun Psychotische Waandenkbeelden maken die gasten alles stuk…..

Leo
Leo
2 jaren geleden

Duivels besluit van naar het zich laat aanzien, een heel corrupte minister. Het Nederlandse volk zal keihard voor zijn vrijheid moeten vechten. Een andere mogelijkheid lijkt er helaas niet te zijn.

Peter
Peter
2 jaren geleden

Pulp partijen stemmen voor .Dat ze afgestraft worden met de verkiezingen

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x