Homepagina » Buitenland » Vertrouwelijke Britse overheidsstukken: “Geef Moskou overal de schuld van”
Vertrouwelijke Britse overheidsstukken: "Geef Moskou overal de schuld van"

Vertrouwelijke Britse overheidsstukken: “Geef Moskou overal de schuld van”

Uit vrijgegeven overheidsstukken is gebleken dat de Britse overheid heeft geprobeerd om Rusland van ieder probleem de schuld te geven.

Toen Moskou bijvoorbeeld in de jaren tachtig met de NAVO wilde spreken over het verlengen van vertrouwenwekkende maatregelen, werd dat door de alliantie gezien als een ‘geografisch complot’ en werd het verzoek afgewezen.

En toen Sovjetleider Joeri Andropov, die door het Westen werd afgeschilderd als een hardliner van de KGB, zich bereid toonde de vertrouwenwekkende maatregelen uit te breiden naar de Oeral, werd die stap gezien als een teken van zwakte.

Onder druk zetten

Uit een vrijgegeven memo blijkt dat westerse leiders gebruik wilden maken van de situatie om ‘de beer in het Oosten onder druk te zetten’. In een andere vertrouwelijke memo, die dateert van 15 oktober 1985, wordt benadrukt dat Moskou de schuld moest krijgen van eventuele problemen.

“Iedere keer dat het niet lukt om bestaande problemen op te lossen, moeten de Sovjet-Unie en zijn bondgenoten daar de schuld van krijgen,” zo valt te lezen in het document.

De stukken zijn opvallend genoeg geschreven in een tijd waarin de relatie tussen het Westen en de Sovjet-Unie verbeterde. Oud-president Michail Gorbatsjov bracht een bezoek aan Groot-Brittannië om met toenmalig minister-president Margaret Thatcher te spreken over ontwapening en het verbeteren van de internationale veiligheid. Hij toonde Thatcher met het oog op transparantie zelfs een kaart met raketdoelen in Groot-Brittannië.

Achter de schermen

Hoewel het leek alsof het Westen en Rusland toenadering zochten, werd achter de schermen nog een andere missie uitgevoerd. In een memo van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt onder meer lovend gesproken over het openlijk bekritiseren van het beleid van Oost-Europese regeringen.

“We moeten er klaar voor zijn om iedere bewering dat het Oosten zich moet beschermen tegen westerse culturele vervuiling – pornografie en propaganda voor racialisme en geweld – te weerleggen,” staat in een andere memo.

[RT]


Vond je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Komt daar dan al die anti-Putin, anti-Trump, anti-Assad propaganda dan vandaan?

  11 likes
  • In Londen is er een gebied(handel enz.) waar gewone mensen niet mogen komen. Er staat ook een gebouw, die de ijzeren toren wordt genoemd. Heeft 13 verdiepingen.(kun je vergelijken met de toren van babel/pagode enz.) Daar zitten de bedenkers van het systeem. The economist/handelsblad wordt daar ook gemaakt. Kijk naar het voorblad 2015 of naar 2016. Hoe kunnen zij anders die tekeningen van voorspellingen dan maken? Ga eens zelf onderzoeken wie de eigenaren zijn van dit blad. Je moet wel dieper graven, want wiki wordt steeds aangepast.

   4 likes
    • Zelf alle informatie over the economist googlen. Site zelf en Wiki. Ook Engelse sites lezen.(persoonlijke inzichten) Wie de eigenaren zijn. Ze hebben nu zelfs grafiekjes gemaakt. Moet over de toren nog bij zeggen: wordt ook wel ivoren toren genoemd.
     Lees hoe en door wie de AEX(wiki) is overgenomen en weer terug is gegeven.
     Zo kun je begrijpen dat het hart van handel daar zit. In ieder geval voor de EU dan. Hoe het precies zit tussen Wallstreet en Londen, dat weet ik niet. Maar dat ze lijntjes hebben is duidelijk. Het blad wordt daar ook uitgegeven. Zelfs over de hele wereld. Het is een global blad.
     Begrijp hoeveel verschillende soorten bedrijfsvormen er zijn. Wat het verschil is tussen grootaandeelhouder en aandeelhouder is.
     Voorheen bij wiki(the economist) stond een meer uitgebreide tekst over oorsprong en overnames. Toen stond er duidelijk dat onder meer the Rothchild/cadburg familie (groot)aandeelhouders zijn.
     Oud eigenaar ene Pearson was.
     Zelf dit ook ergens gevonden: The Economist staat voor ultra-liberalisme. (Kenmerkend voor vrijmetselarij)
     Ze staan voor: legalisering softdrugs/ruimhartig immigratiebeleid/homohuwelijk/toetreding Turkije tot de EU.
     Politiek is net zo verweven met het bedrijfsleven zoals hier. Dus wat Cameron eist is puur zelf indekking uit voorkennis.
     Lees you tube filmpjes over het voorblad 2015/16 van de Economist. Het is beter om zelf veel te lezen/te bekijken om het allemaal/de lijntjes te begrijpen.

     2 likes
 2. Tja, dat Engeland voor en tijdens WO2 een van de voornaamste agressors was wil er bij de gemiddelde Nederlander nog steeds niet in. De winnaar schrijft de geschiedenis.
  https://www.youtube.com/watch?v=k09mA5-oL84

  11 likes
 3. Zag net stukje over dat brexit op TV, wat een propaganda zeg, de Russen zus en de Russen zo. Engeland kan niet alleen verder, dat wordt de ondergang enz enz.
  En dan die gasten bij nieuwsuur, hoe ze meewerken aan heel die poppenkast.
  Dat ze niet moe worden van hun eigen leugens.

  Los van alle propaganda, in Engeland hebben ze tenminste nog mensen zitten die Nee durven te roepen tegen de EU. In Nederland zijn het allemaal schaapjes geworden die ja knikken met een grijns op hun smoel.

  9 likes
 4. 15 oktober 1985 dat is al reeds 30 jaar geleden en was in de Sovjet tijden. Nu hebben ze de Russen klein gekregen en gehoorzaam gemaakt door de olieprijzen drastig te laten zakken. Rusland doet nou wat van hem verwacht wordt door Syrie in te trekken. Rusland, Amerika of NATO maakt niks uit ze zitten aan dezelfde kant van de planning. Dit zal later allemaal duidelijk worden.

  Nu werken ze heel hard om de mensen (massa) in de maling te nemen en in stemming te brengen voor wat er gaat komen. Dit wordt gedaan door de mediakanaal en alle middelen van de media wordt gebruikt.

  Haat wordt gezaait en oorlog geoogst. Vergeet niet dat er heel weinig mensen in Jezus Cristus geloofden en de massa tegen hem was. We hebben de echte waarheidszoekers heel hard nodig, maar helaas zijn daar heel weinig van…

  6 likes
  • Maar ook dat is gevaarlijk. Ik denk dat de agenda uitgevoerd wordt door de mormoonse sekte: De kerk v. Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen. Grondlegger: Joseph Smith. Deze organisatie werkt samen met de vrijmetselarij.
   Het is ontstaan op 21 september 1823. De engel Moroni verscheen aan meneer Smith enz. 21 september is nu de dag van de vrede.
   Het is bekend dat via het christelijke geloof de anti christ zal voortkomen. Daarna pas de grote opstand komt. Zo dus.

   0 likes
   • Aanvulling: standbeeld Moroni staat voor Cern/Zwitserland. Hoe duidelijker wil je het hebben? NWO= Niburu.= eindtijd naar nieuw begin.
    We zitten er midden in. Die overgang. Men eert El. Electra/kunstlicht ipv zonlicht/levende. Alien stamt af van EL. Je zegt geen aalien, maar eelien. El Nino…….De visie, dat alles door de mens zelf wordt gedaan wordt bij mij alleen maar groter.

    0 likes
 5. Zo als de waard is vertrouwd ie zijn gasten!

  4 likes
 6. Uitgekookt. Net zoals ze wel bij de EU willen, maar op voorwaarden. Punt is dat de beurs/aandeelhouders in Londen al veel invloed hebben in de EU. Daar heeft niemand het over. Media group/investments groep etc.

  2 likes
 7. Lieve mensen kijk even naar de bron van dit bericht, RT is niet naar mijn mening niet de meest objectieve bron als het om deze informatie gaat.

  Dat wil niet zeggen dat ik de westerse media wel volledig vertrouw, zeer zeker niet.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

archeologen

Archeologen doen ‘verbazingwekkende ontdekking’ bij Stonehenge: Grootste prehistorische monument ooit gevonden

Archeologen hebben rond een oude nederzetting in ...

professor

‘Professor Lockdown’ gefinancierd door vaccinmakers, onthult (verwijderde) docu

Neil Ferguson, de professor die de Britse ...