Homepagina » Buitenland » Wapenleveranties aan foute vrienden: 15 Nederlandse bedrijven naar wapenbeurs in Midden-Oosten
Wapenleveranties aan foute vrienden: 15 Nederlandse bedrijven naar wapenbeurs in Midden-Oosten

Wapenleveranties aan foute vrienden: 15 Nederlandse bedrijven naar wapenbeurs in Midden-Oosten

Stop de Wapenhandel voert campagne tegen de deelname van 15 Nederlandse bedrijven volgende maand aan de IDEX-defensiebeurs in de Verenigde Arabische Emiraten.

De actiegroep hoopt de bedrijven er door een grote handtekeningenactie en politieke druk van te weerhouden naar de beurs te gaan. Verder wil Stop de Wapenhandel dat de wapenexport naar het Midden-Oosten wordt stopgezet.

Volgens de organisatie nemen ongeveer 15 Nederlandse bedrijven deel aan de wapenbeurs in Abu Dhabi, waaronder Thales Nederland en TNO Defensie. Ook de Nederlandse minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, zal op de beurs aanwezig zijn. De bedrijvenmissie wordt gesteund door de Nederlandse overheid.

De wapenbeurs is de grootste van het Midden-Oosten en één van de grootste ter wereld. Er worden ruim 80.000 bezoekers verwacht, vooral uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De Nederlandse wapenexport naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika bedroeg volgens Stop de Wapenhandel over de periode 2004-2013 1,3 miljard euro.

Tijdens de Arabische Lente in 2011 lag de export van Nederlandse wapens naar het gebied stevig onder vuur, nadat was gebleken dat in Bahrein en Egypte Nederlandse pantservoertuigen waren ingezet om de burgeropstanden neer te slaan.

De regering beloofde een strenger beleid te voeren, maar in 2013 verstrekte Nederland exportvergunningen voor wapenleveranties ter waarde van 116,6 miljoen euro aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Stop de Wapenhandel vindt de wapenverkopen aan het Midden-Oosten en de deelname aan de wapenbeurs onverantwoord. Het gebied is een aantrekkelijke markt voor wie het niet te nauw neemt met mensenrechten en democratie. Ook de steun vanuit Saoedi-Arabië en Qatar aan extremistische islamitische groeperingen, inclusief het doorleveren van wapens, vormt nauwelijks een beletsel.

[FD]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Om je have te beschermen mag je hier geen wapen(s) in je bezit hebben!
  Makkelijk om met twee maten te meten, de politiek staat het toe om elders gewoon hun ‘oorlogje’ te spelen.
  116 miljoen het is me nogal wat.

  6 likes
  • Ook die markt krijgt met verzadiging te maken. Het is een complete chaos in financieel land/wereld. De beurzen staan op knappen. Volgens mij zitten we op de rand van een WO3. Ipv. de joden worden nu de moslims weggevoerd. En Europa is het hart, ze zit er middenin. Een nucleaire oorlog komt steeds dichterbij. Dan krijgen we te horen dat er een Alien invasie is.(maar dat is het niet). Dan staat er een nieuwe leider op.(slechte). Gewone bevolking(die nog over is) is het zat en gaan samen de strijd aan. De heilige boeken zullen uitkomen, ze zijn niet voor niks geschreven. Die kennis komt van vorige grote beschavingen. Hoop en bid maar dat het allemaal niet zo vergaat. Vrede zij met u.

   14 likes
  • “de politiek staat het toe om elders gewoon hun ‘oorlogje’ te spelen.” +1

   En dan is het nieuws nog zo schijnheilig om op 18 januari het volgende uit te zenden.

   Er is in 2014 137 miljoen aan goederen afgepakt van criminelen want wij willen ze niet belonen voor de daden die zij doen. ( Zoals Auto’s / boten / geldbedragen enzv. )

   Hieruit blijkt maar weer dat de grote criminelen gewoon in een legaal jasje worden gestoken en later kan het zijn met nadruk op “Kan” dat deze wapens op verschillende manieren tegen onszelf gebruikt worden.

   Goed geregeld. -10

   8 likes
 2. Deze wapens zullen in toekomst op ons gericht zijn.. het meest moderne wapentuig verkopen aan salafistische olieboeren die geen enkel probleem hebben deze tegen de eigen bevolking in te zetten of door te spelen aan terroristische organisaties. Hennis plassert weet de impotentie van de nederlandse staat prima te projecteren.. Genoeg filmpjes uit Syrie waar deze wapens al te zien zijn. Maar als het wat maar werkgelegenheid en nederlandse bedrijvigheid schept mogen er best wat mensen voor sterven kennelijk. En defensie loopt voorop. Met zulke vrienden ben je geen vijanden nodig. Maar vooral blijven stemmen op deze verraders.. ziek.

  14 likes
 3. Als er geld verdient zou worden met oorlogen zouden er al lang geen oorlogen meer zijn.

  Overheden en bedrijven doen er alles aan om burgers te manipuleren. Hun beelden voor te schotelen via TV, verhalen in de kranten (want dán is het waar! Nietwaar?) enz. enz.
  Alles om ons te laten zien, horen en geloven wat zíj willen dat wij zien, horen en geloven. Alles om ‘ingrijpen’ ergens anders in de wereld te rechtvaardigen en onze steun te krijgen. Want wij zien toch zeker ook wel dat dat hoognodig is want die engerds overweg onderdrukken hun bevolking, verjagen bepaalde groepen en vul maar aan.

  Er is echter 1 steengoed boek wat iedereen snel uit de droom helpt. The Economic Hitman van John Perkins. Zou een verplicht boek op scholen moeten zijn. Maar aangezien de jeugd dan met de waarheid opgroeid is die kans niet zo heel groot.
  Daarom maar hopen dat zo veel mogelijk volwassenen het lezen zodat zij hun kinderen kunnen vertellen hoe het echt zit.

  Alle overheden zijn zo hypocriet zoals dit artikel mooi duidelijk maakt.

  9 likes
 4. ‘ Aliens ‘ zijn voorstanders van een grootschalige ontwapening op aarde; wanneer ‘ Aliens ‘ massaal landen op onze planet, dan komen ze hier vrede brengen en zijn wapens overbodig. Mensen zijn bang voor deze ‘ Buitenaardse Vredesmisssie ‘ en vallen de buitenaardsen liever aan.

  5 likes
  • Alians zijn er allang . Alleen hier in Europa niet zo veel als elders .
   Dat wapen gedoe is toch om ons zelf van kant te maken of niet soms ?
   Rutte zei toch ook tegen Poëtin hij will dat moslims het hier over nemen hij weet niet hoe hij met ons kan omgaan tegen Poëten en Poetin vroeg hem ! Denk u nou echt zo over uw volk ??
   *****
   de wereld is goed bezig om zich zelf naar de afgrond te sturen in komende jaren .
   *****
   Een land waar veel rassen heersen en voorkomen kan geen goed volk uit komen qua Rassen .
   Daarom Wat moeten wij hier met volkeren die zijn eigen familie leden trouwen incest tot het onvermogen brengen

   0 likes
  • Teken de petitie: http://www.stopwapenhandel.org/petitie-wapenbeurs !!!! .

   Ik ben het niet eens met deze website. Het is niet de bedoeling om mensen die daadwerkelijk hier iets tegen hebben hun mening hier in te ontrafelen of het leed hiermee te verzachten.

   Al zeker niet wanneer dit mede mogelijk is gemaakt door : ASN Foundation.
   Ik neem aan dat we vandaag de dag wel weten wat het monetaire bank wezen toe in staat is.
   Graag willen dan zij ook onderdeel zijn van de actie zodat zei zo worden geassocieerd met “Zei doen wat goed is”.

   Ik snap dat er een goede partij hiertegen wil vechten en de andere helft wil als volgt ;

   Zij willen graag dat er een steunpunt is voor mensen die hun daad werkelijk dwarszitten.
   Met zulke oproepen worden deze mensen enkel gebundeld en hun mening doet er eigenlijk niet toe.

   Graag zou ik u willen vragen om dit gedrag van het artikel zeker niet te laten doen, met slechts te laten rechtvaardigen met uw juiste oordeel.

   1 likes
  • De Wereld Machten bij elkaar hebben meer macht dan wij te samen met onze handtekeningen samen.
   De moeite alleen is niet daarom goed en nuttig het geeft ons Moet er iets tegen te doen geen Wapens moeten we voor strijden om jullie kinderen te moeten redden voor wat er komen zal en niemand kan er met zijn lullige geweertje tegenop. weet u al wat ik bedoel mede vrienden in ARMS WWIII .
   Ik heb nog ergens een water pistooltje kan ik ze allemaal vocht toe dienen psttttt.

   ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****
   http://www.youtube.com. ***** http://www.Airliners.net *****

   0 likes
 5. In die landen van Arabië en Afrika is bekend dat er geen goede controle is op de wapenen en dat deze in handen vallen van de burgers. Zo had je in Irak straten waar 1 of 2 personen een kalasnikov had en daarmee de rest van de straat onder druk zetten, als je dit niet doet dan gebeurd er wat met jou of je familie, en deze mensen werden met ontzag of angst behandeld.

  In Nederland is dit verboden dat burgers wapens hebben. Hoe vaak werd niet gezegd, als ik een pistool nodig heb dat ga ik naar België en koop er een in een café. Wat ze bedoelden is dat zij het misschien wilden, of aan dachten, maar dat het best moeilijk is om een pistool te krijgen. Ik ken geen mensen die een ongeregistreerd wapen in huis hebben.

  In Nederland zijn zulke wapens in bewaakte depots van het leger, en als je die wapens wil, dan moet je het leger overvallen, zonder wapens misschien?
  Waarom zouden wij zulke wapens geven aan landen, waarvan wij weten dat zij dit niet aankunnen, en dan zij geen goede beveiligingen kunnen aanbrengen, omdat zij dat gewoon niet kunnen en dat daar niet aanwezig is. Een ieder voor zichzelf en minder congruentie in die landen?

  In Nederland staan mensen die wapens hebben onder controle van iemand. Daarom schieten mensen elkaar hier niet dood, hoewel een mes dodelijker kan zijn. In Nederland is er gelijkwaardigheid tussen mensen, iedereen heeft gelijke wapens. En als ik bang ben in de avond, dan maak ik dat ik weg kom.
  En in die landen zijn er door de extreem efficiënte wapens uit het westen, ongelijkheid tussen de krachten van de mensen, omdat de ene man er wel een heeft en de ander niet.

  Wat wij hier niet wilden in onze samenleving en zorgvuldig mee zijn om een goede samenleving te hebben, moeten wij die mensen daar ook gunnen.

  3 likes
 6. Toch wel frappant, middenoosten en noord afrika.. isis bocoh haram?

  2 likes
 7. U zegt ‘t. Help je criminelen, ben je er zelf immers ook 1.

  ‘t is gewoon VN-beleid. NAVO-beleid. De Nederlander bestaat niet. Nederland is al lang opgeheven, weggegeven.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9918785/US-and-Europe-in-major-airlift-of-arms-to-Syrian-rebels-through-Zagreb.html
  US AIRFORCE CARGO PLANES DELIVERING MASSIVE AMOUNTS OF ARMS TO ISIL – 15DEC2014:
  http://www.liveleak.com/view?i=b15_1418656706

  http://www.washingtonsblog.com/2014/07/57-years-ago-u-s-britain-approved-use-islamic-extremists-topple-syrian-government.html

  http://www.wnd.com/2015/01/generals-conclude-obama-backed-al-qaida/

  Arms Airlift to Syria Rebels Expands, with aid from C.I.A. By C. J. CHIVERS and ERIC SCHMITT Published: March 24, 2013 N.Y.T.
  “more than 160 military cargo flights by Jordanian, Saudi and Qatari military-style cargo planes landing at Esenboga Airport near Ankara, and, to a lesser degree, at other Turkish and Jordanian airports.

  The Turkish government has had oversight over much of the program, down to affixing transponders to trucks ferrying the military goods through Turkey so it might monitor shipments as they move by land into Syria, officials said.
  3,500 tons of military equipment,” said Hugh Griffiths, of the Stockholm International Peace Research Institute, who monitors illicit arms transfers.”

  Zo werkt de politiek. Zo harkt de 0,01% obscene rijkdom binnen. Man-slaughter for a living. WAR INCORPORATED (NAVO)

  0 likes
 8. Volgens mij begon het fout te lopen vanaf je een oorlog won met geld. (dus met de uitvinding van kannonen, geweren enz. ) Dit zorgde voor een oorlogsindustrie. Ik hoop soms echt dat er een zonnegolf komt die ervoor zorgt dat er geen raketten meer kunnen afgeschoten kunnen worden en nog andere dingen zodat geweren niet meer kunnen schieten. Of zoals Chris Rock (ik denk toch dat hij dat zei) zei: als kogels 4000 $ het stuk kost dan denk je 2 keer na voor je iemand neerschiet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

Talloze jonge vrouwen hebben hierdoor neurologische schade opgelopen. Deze award-winnende film over HPV-vaccins mag je niet missen

De documentaire ‘Sacrificial Virgins’, waarin wordt gekeken ...

Ze kregen wat ze wilden. Een schokkende maar geloofwaardige alternatieve versie van het verhaal over 9/11

Ze kregen wat ze wilden. Een schokkende maar geloofwaardige alternatieve versie van het verhaal over 9/11

Mensen die geloven in het officiële verhaal ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.