Financieel

10 bewijzen dat we in een nep-economie leven

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De economie is een illusie. Politici hebben het over fiscale afgronden, bailouts, geldinjecties en banenschepping, maar dat is allemaal schijn.

De website The Idealist Revolution komt met 10 bewijzen voor deze toch wel controversiële stelling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nepbanen

De werkloosheidscijfers kloppen niet en datzelfde kan worden gezegd van de gegevens over beschikbare banen. Alle banen leveren geld op, maar hoeveel brengen echt waarde met zich mee? Wanneer morgen 80 procent van de bestaande banen verdwijnt zou dat amper tot geen gevolgen hebben voor ons geluk of onze overlevingskansen.

Problemen creëren banen in plaats van oplossingen

Zonder oorlogen is er voor soldaten geen werk. Zonder een ingewikkeld belastingstelsel staan boekhouders op straat. Zonder moeilijke wetten hebben advocaten niets te doen. Zonder de staatsbureaucratie zou de samenleving gelijk een vloedgolf van bureaucraten zonder vaardigheden over zich heen krijgen. Het gevolg is dat onze illusoire tewerkstelling zou instorten als we onze nepproblemen zouden oplossen.

Geld heeft geen waarde

Het geld waarmee we betalen heeft enkel waarde omdat de wet dat zegt. In werkelijkheid is het papier met inkt.

De Fed koopt 90 procent van de nationale schuld op

In de Verenigde Staten leent de Federal Reserve geld aan de overheid, die obligaties uitgeeft om daarmee de staatsschuld te financieren. Vervolgens koopt de Fed 90 procent van deze staatsobligaties. Dit wordt met een mooie term schuldmonetisering genoemd, maar eigenlijk is het geldmonetisering. Het is een Ponzifraude, een kaartenhuis, nep.

Echte waardebepaling wordt verstoord

Het spontane prijsmechanisme wordt op alle vlakken ondermijnd door middel van subsidies, belastingen, regulering, wetten, rentemanipulatie en speculatie.

Mislukking wordt beloond

Op iedere extra euro die een belastingbetaler verdient moet hij steeds meer inleveren. En dat om falende staten, banken, verzekeringsmaatschappijen en autofabrieken overeind te houden.

Corporaties hebben dezelfde rechten als mensen, maar krijgen niet dezelfde straffen

Met campagnedonaties kunnen corporaties verkiezingen financieren en beleid kopen om ongestraft te kunnen blijven opereren.

Mensen kopen dingen die ze niet nodig hebben, met geld dat ze niet hebben

Het is eigenlijk niet verwonderlijk dat individuen zich net zo gedragen als hun overheid.

Ondernemers worden bestraft

Het wordt bijna onmogelijk om nog een eigen bedrijf op te richten. Onafhankelijkheid en kleine ondernemingen worden bijna weggereguleerd terwijl de grote oligopolies steun krijgen van de overheid.

Moderne slaverij

Geld wordt door centrale en commerciële banken uit het niets gecreëerd. Ze hebben naties, industrieën, overheden en families tot slaaf gemaakt. Zelfs al heb je geen schulden en staat je geld niet op de bank, dan betaal je alsnog via inflatie en belastingen.

Zoals George Carlin zei: “Het wordt de American Dream genoemd omdat je moet slapen om erin te geloven.”

Bron: Express.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Dit is de mooiste zin van het hele artikel:“Het wordt de American Dream genoemd, omdat je moet slapen om erin te geloven.” Was ik al verrekt vroeg wakker zeker??En nog meer om op te reageren heb ik niet voorlopig.Het artikel maakt hopelijk de nog slapende met een DREUN wakker!!

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Dat wij in een illusie leven heb ik al vaker aangegeven. De werkelijkheid van miljoenen jaren met een sterren religie en wij krijgen een religie uit een boek die gevonden is in een grot. Ik heb wel eens het idee dat we door een kleine machtige groep klaar gestoomd worden. Ze hebben het al verschillende keren geprobeerd en mislukt omdat de mensen niet kan denken en zich snel laat manipuleren en dus eigenlijk te dom is om voor zichzelf te denken. Het gehele piramide rijk is gevallen en hebben nu via manipulatie zelf de touwtjes in handen genomen. Via Films, Hollywood en media worden we bewerkt en geprikkeld om dingen te gaan zien die we moeten zien. Als ik het fout heb of iemand denkt daar anders over hoor ik het graag.

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Wat een slecht artikel vol nonsens, halve waarheden en gebrekkige economische kennis.

Monique
Monique
11 jaren geleden

Nog ff geduld……’One day we’ll fly away, leave the money to yesterday……….

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x