Homepagina » Natuur en Milieu » Friesland in de ban van spectaculaire UFO-wolk. Ooggetuigen stuurden massaal foto’s in
Friesland in de ban van spectaculaire UFO-wolk. Ooggetuigen stuurden massaal foto's in

Friesland in de ban van spectaculaire UFO-wolk. Ooggetuigen stuurden massaal foto’s in

Een grote UFO-wolk hield zondagavond de gemoederen bezig in Friesland. Sommige mensen parkeerden hun auto om het verschijnsel vast te leggen, schrijft Weerplaza.

De site ontving veel foto’s uit Friesland van het spectaculaire fenomeen. Onder meer vanuit Sneek, Bolsward en Sandfirden werden beelden doorgestuurd.

Volgens Weerplaza wordt het fenomeen met deze uitmuntende kwaliteit niet vaak waargenomen. De wolk ziet er misschien onheilspellend uit, maar is onschuldig.

Zeer mooi

“Wat we zien is onschuldig, maar zeer mooi,” klinkt het. “Dus geen UFO, tornado, of ander noodweer, maar een onschuldige wolk, die als het ware zijn ei niet kwijt kan, of beter gezegd zijn kop.”

Wat was het dan wel? “We zien hier een forse stapelwolk die wil doorgroeien naar hogere sferen,” stelt de site. “Dat lukt niet omdat er een inversie aanwezig is.”

Een soort UFO

“Dit is een warme luchtlaag boven een koude luchtlaag. Lucht kan opstijgen zolang de omgevingslucht kouder is, maar als de omgevingslucht warmer wordt lukt dit niet meer.”

De lucht stroomt horizontaal en licht dalend weg. Doordat de lucht tijdens het dalen enigszins opwarmt, lost de wolk aan de randen op en zo vormt zich in de lucht een pannenkoek of een soort UFO.

Bekijk hier meer foto’s van het fenomeen.

Foto: Waling Westra

[LC]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Zie de natuur kan prachtig zijn ………

  12 likes
 2. prachtig en machtig !

  maar er is wel iets gaande.. let maar eens op de wolkenformaties die de afgelopen dagen weer zwaar boven ons kop hingen/hangen
  nu weer strak en helder.. valt gewoon op dat er echt denk ik een ” luchtje ” aan zit
  ( zie ook artikel elders op de site ) geopoltiek

  groet

  12 likes
 3. Het ziet er niet natuurlijk uit . Zou me niets verbazen als het het gevolg is van een HAARP experiment , eventueel in combinatie met Chemtrails .Kijk maar naar de madeliefvormige bloemstrepen in de buitenring .Maar echt lief zijn ze niet …… Geo-enginering dus . We moeten er maar aan geloven , dat het weer heel makkelijk te manipuleren is . Net als de mens . Waar gaat dit heen ?????

  9 likes
 4. Wat je ook ziet is; dat cumuluswolken zich niet kunnen ontwikkelen naar boven omdat de bovenlucht is afgesloten door een laag chemtrailswolken. waarboven het warmer is.

  6 likes
 5. Dit is een gewone wolk. Het is de natuur. Er is niets aan de hand,

  u kunt rustig gaan slapen

  4 likes
 6. Ik zou niet willen beweren dat achter deze wolk een ufo zich ophoudt…

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. ...

ufo

UFO-hype: ‘We zeggen letterlijk tegen jullie dat aliens bestaan. Het kan niemand wat schelen’

Het Pentagon heeft videobeelden vrijgegeven van drie ...