Het Complot

10 geheime genootschappen en schaduwgroepen (video)

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In vogelvlucht wordt gekeken naar 10 mystieke culten en politieke kabbala’s die als geheime organisaties en schaduwgroeperingen de wereld regeerden.

De kabbala is een Hebreeuws woord dat ‘ontvangst’ of ‘openbaring’ betekent en refereert aan een esoterische dogmatiek over het universum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De kabbala zou als openbaring aan uitverkoren heiligen uit een ver verleden zijn overgedragen en slechts aan enkele bevoorrechte mensen worden overgeleverd. Vroege vormen van joods mysticisme bevatten oorspronkelijk enkel empirische leer, maar later kreeg het onder invloed van neoplatonische en neopythagorische filosofie een speculatief karakter.

Sefe Jetzirah

In de middeleeuwen breidde het zich enorm uit met de uitgave van de mystieke tekst Sefe Jetzirah. De meeste vormen van de kabbala leren dat iedere letter, ieder woord, getal en accent een verborgen betekenis bevat.

Sommige historici beweren dat de naam kabbala enkel zou mogen worden gebruikt voor mystieke religieuze systemen die na de 12e eeuw ontstonden, maar volgens anderen is de kabbala van na de 12e eeuw een voortzetting van de eerdere mystieke wortels en elementen. Sinds het einde van de 19e eeuw wordt de kabbala ook bestudeerd als hoogst rationeel systeem voor het begrip van de wereld.

Kabbalah Center

De interesse in de kabbala kreeg in de tweede helft van de 20e eeuw een stimulans door het controversiële Kabbalah Center van Philip Berg in Los Angeles. Dit centrum trekt onder andere veel bekende artiesten aan als Madonna, Demi Moore, Ashton Kutcher, Mick Jagger, Britney Spears en Lindsay Lohan. De oorspronkelijke kabbala wordt uit authentieke bronnen wereldwijd onderwezen door de non-profit organisatie Bnei Baruch.

In chronologische volgorde: het Opus Dei, de Ordo Templi Orientis (Orde van de Oriëntaalse Tempel), Orde van de Tempeliers, Ku Klux Klan, Beati Paoli, Majestic 12, vrijmetselarij of maçonnerie, het Thule-Gesellschaft, de Illuminati en de Bilderberggroep.

Bron: YouTube/alltime10s

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x